واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کره شمالی درخواست همسایه جنوبی برای گفت وگو را رد کرد پکن - ایرنا - کره شمالی روز پنجشنبه درخواست کره جنوبی برای گفت وگوی سازمان های هلال احمر دو کشور به منظور قانونمند کردن دیدار خانواده های جداشده از دوران جنگ در شبه جزیره کره را رد کرد.
به گزارش ایرنا ، ناظران رد این درخواست را نشان عصبانیت کره شمالی از رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی موسوم به فول ایگل می دانند.
این رزمایش از ماه فوریه آغاز شده است و دو ماه ادامه دارد.
این رزمایش با ورود یک فروند زیردریایی هسته ای آمریکا به منطقه جنبه اتمی هم به خود گرفته و آمریکا هزاران نیروی نظامی خود از پایگاه هایی خارج از کره جنوبی را وارد شبه جزیره کره کرده است.
خبرگزاری یونهاپ امروز گزارش داد که درخواست برای قانونمندکردن دیدار خانواده های جدا شده از سوی کره شمالی مورد قبول واقع نشده است.
بنابراین گزارش، هلال احمر کره شمالی در بیانیه ای به طرف جنوبی اعلام کرده است که نتوانسته جو مناسبی برای برگزاری دیدار و گفت و گوی طرفین فراهم کند.
وزارت وحدت کره جنوبی که مسوول روابط دو کره است با انتشار بیانیه ای متقابلا از این تصمیم پیونگ یانگ ابراز تاسف کرده است.
کره جنوبی دیروز خواستار برگزاری دیداری میان هلال احمرهای دو کشور شده بود.
از سوی دیگر وزارت خارجه چین با تشدید تنش ها در شبه جزیره کره از طرفین خواسته است از خود خویشتنداری نشان داده و دست به اقدامات تحریک آمیز نزنند.
چین رزمایش آمریکا و کره جنوبی و پرتاب شش فروند موشک کره شمالی در یک هفته گذشته در منطقه را مورد انتقاد قرار داده و تنش زا توصیف کرده است.
همزمان پنتاگون اعلام کرد که کره جنوبی بجز پرتاب موشک های کوتاه برد دارای شش سکوی سیار پرتاب موشک های بالستیک قاره پیمای خواسونگ - 13 است .
وزارت دفاع آمریکا اعلاتم کرد این موشک ها سه هزار و 400 کیلومتر برد دارد اما قابلیت های آن هنوز آزمایش نشده است.
پنتاگون در گزارش خود به کره شمالی به عنوان یکی از جدی ترین چالش های امنیتی پیش روی آمریکا اشاره کرد و افزود که رفتار و عملکرد کره شمالی بی ثبات کننده و تحریک آمیز است.
آمریکا می گوید که کره شمالی دارای 950 هزار نیروی زمینی است.
روزنامه رودونگ سینمون ارگان حزب کار کره شمالی در مقابل از آمریکا به عنوان یک خطر برای امنیت خود یاد کرد که خواستار بهبود روابط دو کره نیست.
این روزنامه افزود که به رغم خواست کره شمالی این دو کشور رزمایش خود را لغو نکرده اند.
در همین حال آمریکا شورای امنیت را برای تحریم های بیشتر کره شمالی به علت آنچه تلاش برای حمل سلاح به کوبا در جولای گذاشته خوانده است تحت فشار قرار داده است.
واشنگتن اعلام کرد که کمیته ذی ربط این شورا مباحث جدی در این باره داشته و برای تحریم های بیشتر پیونگ یانگ به توافق رسیده است.
شورای امنیت می خواهد دو شرکت کره شمالی را در این رابطه تحریم کند.
رسانه های منطقه گزارش کرده اند که در چنین حالتی شمار شرکت های کره شمالی که تحت تحریم قرار می گیرند به 25 مورد خواهد رسید.
آساق ** 2100 **1611
انتهای پیام /*
15/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]