واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پنج هزار خانواده یزدی از منابع طبیعی ارتزاق می کنند یزد - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد گفت: پنج هزار خانواده یزدی به طور مستقیم از محصولات منابع طبیعی ارتزاق می کنند .
به گزارش خبرنگار ایرنا ، سید ابوالفضل وکیلی در نشست خبری با خبرنگاران استان گفت : با توجه به گستردگی منابع طبیعی در شهرستان های استان یزد و تأثیر این بخش در زندگی خانواده ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم ،نیازمند همکاری مردم و بخش های تولیدی همچون صنایع و معادن هستیم .
وی افزود : در همین راستا در این حوزه با وجود کمبود اعتبارات ، کارهای خوبی انجام شد از جمله گسترش کمربند سبز یزد و بهره برداری از فاز دوم این بخش به مساحت 100هکتار ، کمربند سبز زارچ - اشکذر ، بیابان زدایی در محور شهرستان های بافق، میبد و اشکذر و گسترش دو پارک تفرجگاهی ˈتامهرˈ و ˈ بیشه در ˈ با همکاری معادن با حفظ جلوه های طبیعی این پارک ها .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه گذاری در بخش محصولات فرعی منابع طبیعی گفت: در سال جاری 9طرح بهره برداری از محصولات فرعی همچون آویشن ،آنغوزه و کتیرا اجرا شده به گونه ای که امسال 42 تن آنغوزه به ارزش 3میلیون دلار از استان صادرات داشتیم .
وکیلی همچنین با تأکید بر لزوم توسعه صنایع سبز اظهار داشت : از صنایع استان تقاضا داریم با توجه به نیاز شدید به حفظ منابع طبیعی در این امر کوشا بوده و ما را یاری کنند .
وی در ادامه از ساماندهی وضعیت 85درصد معادن استان و شناسنامه دار شدن آنها در حوزه منابع طبیعی خبر داد و افزود : استان ما ، بهشت معادن است ولی مشکلاتی در قوانین این حوزه درباره منابع طبیعی داشتیم که در نشستی با استاندار و معاونان وزیر صنایع بررسی شد .
این مقام مسئول ادامه داد : در این نشست مقرر شد طرحهای کشف معادن ابتدا مطالعه دقیق صورت گیرد و سپس برای جلوگیری از آسیب به منابع طبیعی ، زمین مورد نیاز به صورت دقیق تعیین گردد .
وکیلی افزود : البته مناطقی که عرصه های طبیعی و جنگل دارند همچون خاتم ، بافق و بهاباد ، خط قرمز منایع طبیعی است و در این مناطق به صورت جدی با متخلفان برخورد می کنیم .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در بخش دیگری از این نشست به وضعیت آب و هوایی و نوع نهال ها استان اشاره کرد و گفت : با توجه به خشک بودن هوا ، شوری و کم آبی ، هزینه کاشت در استان یزد بیشتر از جاهای دیگر است به گونه ای که یک نهال تاغ در یزد چهار سال نیاز به آبیاری دارد در حالی که در سایر استانها این زمان دو سال است .
در این نشست هدایت الله میرشمسی معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان و علیرضا امینی رییس اداره آموزش و ترویج منابع طبعی استان نیز به سئوالات خبرنگاران پاسخ دادند .ک/2
1968
انتهای پیام /*
14/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]