واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ایران در فهرست کشورهای پر مصرف آب
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی کشور گفت: با وجود پیشرفتهای صورت گرفته در سال های پس از پیروزی انقلاب و رشد چهار تا پنج برابری در زمینه تولید محصولات کشاورزی هنوز هم در برخی محصولات وابسته هستیم.
به گزارش نامه نیوز، محمدرضا جهانسوز در همایش ملی بررسی راهکارهای افزایش تولید و مصرف حبوبات که در کرمانشاه برگزار شد، به بیان توضیحاتی در خصوص جایگاه و اهمیت کشاورزی پرداخت و خواستار توجه ویژه مسئولین کشوری به بخش کشاورزی شد.
وی با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی در راستای کاهش میزان وابستگی به خارج از کشور گفت: بر اساس آمارهای موجود میزان تولیدات کشاورزی کشور در سالهای پس از پیروزی انقلاب چهار تا پنج برابر شده، اما متاسفانه هنوز در برخی محصولات استراتژیک به خارج از کشور وابسته هستیم.
جهانسوز گفت: اگر چه آمارها میگوید در زمینه گندم نیاز به واردات نداریم اما هنوز در این حوزه به خودکفایی کامل نرسیدهایم.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی کشور افزود: در حال حاضر برای تامین نیازهای کشور در محصول جو 44 درصد، ذرت 62 درصد، برنج 56 درصد، کنجاله سویا 98 درصد، شکر 50 درصد و در روغن خوراکی نیز 85 درصد به واردات وابسته هستیم.
وی با اینکه تصور میکنیم در حوزه تولید برخی از محصولات مثل گوشت مرغ خودکفا هستیم، گفت: این در حالی است که در زمینه واردات ذرت 62 درصد و کنجاله سویا 98 درصد وابستگی داریم و از این حیث نمیتوان گفت که در زمینه تولید گوشت مرغ خودکفا هستیم.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی کشور با بیان اینکه در سال زراعی 91-90 حدود هشت میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی داشتهایم، گفت: در سال قبل از آن این رقم 12 میلیارد دلار بوده و این مسئله جای بسی تامل دارد.
وی با بیان اینکه تغییر اقلیم ما را به سوی چالش می کشاند، خاطر نشان کرد: با ادامه روند کنونی در آینده شاهد کاهش بین 15 تا 30 درصدی در زمینه تولید محصولات کشاورزی خواهیم بود.
جهانسوز با بیان اینکه متوسط بارندگی در کشور ما سه برابر میزان جهانی آن است، گفت: این در حالی است که میزان تبخیر کشور ما نیز معادل سه برابر تبخیر در جهان است و این مسئله کشور ما را با چالش جدی در زمینه کمبود آب مواجه خواهد کرد.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی کشور با اشاره به پراکنش زمانی و مکانی نامناسب بارش ها در کشور گفت: در زمینه استفاده بهینه از آب هم وضعیت مناسبی نداریم و کشور ما هنوز هم در فهرست یکی از کشورهای پر مصرف آب در بخش کشاورزی قرار دارد.
وی راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی را بین 30 تا 35 درصد دانست و گفت: این در حالی است که با استفاده از سیستم های نوین آبیاری می توان این رقم را به 70 تا 90 درصد رساند.
جهانسوز با اشاره به اینکه از نظر فرسایش خاک در دنیا رتبه نخست را به اذعان انجمن علوم خاک دنیا در اختیار داریم، گفت: این مسئله آینده کشاورزی کشور را به مخاطره می اندازد.
وی در ادامه از چالش کمبود سرمایه به عنوان یکی از اصلی ترین چالش های بخش کشاورزی یاد کرد و خواستار توجه هرچه بیشتر به این حوزه شد.
جهانسوز عدم ثبات در قیمت محصولات کشاورزی، نبود امنیت غذایی و ... را از دیگر چالشهای حوزه کشاورزی در کشور دانست.
وی با بیان اینکه با استفاده از پتانسیل های بخش کشاورزی خواهیم توانست ظرف مدت کوتاهی نسبت به چند برابر کردن تولید محصولات کشاورزی اقدام کنیم، گفت: این مسئله در مورد محصولات باغی با شدت بیشتری قابل انجام است.
به گزارش ایسنا، جهانسوز استفاده از کشاورزی علم محور و ارتقا بهره وری در بخش کشاورزی را از مهمترین راهکارهای موجود برای توسعه بخش کشاورزی در کشور دانست.
وی تهیه تقویم زراعی بر اساس شرایط منطقه ای را در راستای شکوفایی بخش کشاورزی مهم ارزیابی کرد و گفت: امروز امنیت غذایی یکی از اصلی ترین چالش های دنیاست و ما با استفاده از کشاورزی علمی و بدون وابستگی به غرب خواهیم توانست در دنیا حرفهایی برای گفتن داشته باشیم.
1392/12/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]