تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832880662




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیپلماسی موفق بین المللی و ارتقاء موقعیت هم پیمانان استراتژیک


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دیپلماسی موفق بین المللی و ارتقاء موقعیت هم پیمانان استراتژیک
اظهار نظرهای بسیاری درباره دیپلماسی دولت یازدهم، مذاکرات هسته‌ای و توافق ایران با کشورهای 1+5 مطرح شده و دستاوردهای داخلی آن بارها از سوی رسانه‌ها و کارشناسان تشریح شده است. اما باید اذعان داشت که تاثیرات مثبت حاصل از تغییر تاکتیکی (و نه راهبردی) ایران در عرصه سیاست خارجی و انجام مذاکرات موفق هسته‌ای، تنها در مسایل اقتصادی داخلی و افزایش وجهه بین المللی ایران خلاصه نمی‌شود بلکه دستاوردهای سیاست خارجی، فراتر از این است و هر چقدر زمان بیشتری از آن می گذرد لایه‌ها و دستاوردهای بیشتری را نمایان می‌کند.


آفتاب: سرویس بین الملل - پیام خلیلی - بر اساس مشاهدات، با روی کار آمدن دولت یازدهم و انجام مذاکرات هسته‌ای و نیز تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران در سازمان ملل متحد، موقعیت بسیاری ازهم پیمانان استراتژیک منطقه‌ای ایران به شکل فزاینده‌ای تقویت شده است.

به طورری که در سوریه که به عنوان هم‌پیمان استراتژیک ایران، حدود سه سال درگیر جنگ گسترده بوده است مخالفان سوریه با حمایت از سوی از سوی آمریکا، برخی کشورهای غربی و تعدادی از کشورهای عربی منطقه‌ بحران های زیادی آفریده اند، اینک شاهد شکل گیری رویکرد جدید جهانی هستیم که این تغییر نگرش آمریکا و غرب نسبت به سوریه بسیار قابل توجه است بطوریکه تا همین چند وقت پیش، در حدی بود که آمریکایی‌ها به چیزی کمتر از برچیده شدن کل سیستم نظام سوریه رضایت نمی‌دادند.

اما طبق آخرین اخبار موثق بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و گفتگوی اولیه در نیویورک درباره مذاکرات هسته‌ای، در حالی که آمریکا حتی تصمیم قطعی حمله نظامی به سوریه را گرفته بود در طول ماه های اخیر تغییرات راهبردی زیادی را درقبال سوریه در پیش گرفته و در دیداری که مسئولان آمریکایی  با سلطان قابوس داشته اند به وی اعلام کرده اند که به توافق رسیده اند تا حاکمیت فعلی درسوریه پابرجا بماند و بشار اسد تا زمان مهلت قانونی رئیس جمهور مانده و حق نامزدی در انتخابات را داشته باشد. امری که  بدون شک فارغ از مقاومت مردم و ارتش سوریه و البته محصول دیپلماسی فعال ایران اسلامی در عرصه جهانی است.

دلیل این ادعا که دیپلماسی ایران بر نگاه راهبردی آمریکا و غرب نسبت به هم پیمانان ایران تاثیر گذاشته است این نیست که ایران مذاکراتی را در مورد سوریه با کشورهای غربی انجام داده بلکه رویکرد جدید ایران در اعتماد سازی برای جهان غرب در مورد صلح آمیز بودن برنامه‌ هسته‌ای و تصویب قطعنامه پیشنهادی رئیس جمهور در نیویورک مبنی بر جهان عاری از خشونت و افراط گری، بالاخره در نهایت، چون در سازمان ملل تصویب شده است اتوماتیک وار دنیای غرب را مجبور کرده تا راهبردهای خود را نسبت به افراطی گری و خشونت (هرچند کم) تغییر دهند.

اما دستاورد فعالیت‌های دیپلماتیک ایران تنها به سوریه ختم نشده بلکه مورد دیگر آن را می‌توان در تغییر موقعیت حزب الله لبنان جستجو کرد. دقیقا درحالی که تا پیش از توافق ژنو و دیپلماسی تنش‌زدایی ایران دولتمردان و سیاسیون لبنانی قصد داشتند کابینه لبنان را  بدون حضور حزب الله و  فقط با مشارکت اعضای گروه 8 مارس تشکیل دهند پس از توافق ژنو و تقویت موضع بین المللی ایران و به تبع آن حزب الله،  کابینه لبنان با حضور فعال حزب الله تشکیل شد و پیام های تبریک بشار اسد و سید حسن نصر الله در مورد توافق نامه ژنو در دیدار با مسئولین عالی رتبه ایرانی نشان می دهد که این توافق نامه موقعیت این رهبران سیاسی را در کشورشان به عنوان دوستان استراتژیک ایران تقویت کرده است.

اما پس لرزه‌های این تحول حتی به فلسطین و گروه های مبارز فلسطینی نیز رسید و جنبش فتح و حماس که پس از بحران سوریه تا حدودی از ایران فاصله گرفته بودند با فرستادن نمایندگان خود به تهران بعد از انجام مذاکراتی موفق، ضمن اینکه خواستار برقراری روابط بیشتر با ایران شدند بلکه به نوعی محوریت ایران در زمینه هدایت گروه های جهادی مبارز فلسطینی را دوباره به طور کامل به رسمیت شناخته و عینیت بخشیدند.

این در حالی است که تغییر رویکرد عربستان در قبال ایران بعد از تحرکات دیپلماتیک ایران نیز قابل بررسی است به طوری که بعد از بمب گذاری ها در مقابل سفارت ایران و شهید شدن رایزن فرهنگی ایران اخباری از داخل عربستان به  بیرون درز کرد مبنی بر اینکه مسئولان سیاستگذار عربستانی به صراحت به بندر بن سلطان اعلام کرده‌اند که با وجود دیپملاسی فعلی و جدید ایران شرایط بین المللی تغییر کرده و باید از ریاست اداره سازمان امنیت و اطلاعات عربستان کنار رود مضاف بر این به سرعت اختیارات بین المللی او را بین سعود الفیصل و محمد بن نایف که دیدگاه معتدل تری نسبت به ایران دارند تقسیم کردند موضوعی که در دیدار سفیر عربستان با مقامات ایرانی ملموس بود و او به وضوح بعد از مدت ها خواستار برقراری روابط حسنه با ایران شد.

این تحولات منطقه‌ای نشان می‌دهد که اتخاذ سیاست خارجی تعامل همراه با عزت، حکمت و مصلحت و نیز تحرک دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران بهترین کمک را به موقعیت منطقه‌ای هم پیمانان استراتژیک ایران کرده است و تقویت موقعیت دوستان ایران جزو اهداف بلند مدت کشور است که در سایه فعالیت سیاست خارجی ایران حاصل شده و ادامه همین روند باعث خواهد شد تا در آینده رفتار بسیاری از کشورهایی که گهگاهی مواضع خصمانه‌ای نسبت به ایران لحاظ می‌کردند به ناچار تغییر کند. حضور وزیران خارجه قطر، اسپانیا، ایتالیا، بلژیک .... در تهران همگی نشان از این دارد که  زمان، درست کردارترین قاضی است و به احتمال زیاد در تاریخ جمهوری اسلامی ایران سال 92 و  دیپلماسی نرمش قهرمانه به عنوان یک نقطه عطف در سیاست خارجی ثبت خواهد شد.



تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن