واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تکنیکهای مهار خشم کدامند؟
یک روانپزشک با تاکید بر شناسایی علائم هشداردهنده خشم، نظام مدیریت خشم و هیجان، انتخاب و تنظیم محیط، بازتعبیر و استفاده از افکار جانشینانه را روشهای موثر مقابله با خشم عنوان کرد.
به گزارش نامه نیوز، آذرخش مکری در گفتوگو با فارس اظهار داشت: بیان جملاتی مانند «من عصبانی هستم» و «اعصاب ندارم» در ایران به دلیل آنکه پزشکی به آن کامل نپرداخته است تنها با داروی آرامبخش یا داروهایی که انسان را لخت میکند درمان میشود در حالی که باید درمانگاههای مدیریت خشم را دایر کنیم تا به درمانهای غیردارویی بپردازیم.
وی افزود: داروها بخش کوچکی از اختلالات خلقی و بیماریهای شدید روانپزشکی را درمان میکند و اکثر اختلالات به مسائل شخصی، اجتماعی و بین فردی برمیگردد.
این متخصص بهداشت و روان با اشاره به تکنیکهای مقابله با خشم گفت: نظام مدیریت خشم و هیجان اولین تکنیکی است که باید آن را یاد بگیریم بر اساس این روش به افراد یاد میدهیم تا به جای مهار خشم نگذارند خشم شکل بگیرد. این تکنیک در دنیا جا افتاده است و پیام بهداشتی آن این است که مهمتر از کنترل خشم جلوگیری از بروز آنهاست.
وی افزود: دیدگاه مدرن میگوید باید خشم را پیشگیری کنیم یعنی در لحظاتی که خشم دارد شکل میگیرد آن را در نطفه خفه کنیم، برای این منظور باید علائم هشداردهنده را بشناسیم، افراد قبل از خشمگین شدن علائمی را نشان میدهند که میتوان با شناسایی آن پیش از آنکه به قول هیجانی تبدیل شود آن را کنترل کنیم.
این روانپزشک انتخاب و تنظیم محیط را روش دیگری در مقابله با خشم عنوان کرد.
وی اظهار داشت: باید محیط خود را عوض کنیم تا خشممان را حل کنیم بسیاری از مردم به صورت تجربی یاد گرفتهاند که موقع خشم از محیط دور شوند اگر این رفتار در قالب روشی دائمی آموخته شود تأثیر مؤثری بر آرامش فرد دارد.
وی ادامه داد: بازتعبیر تکنیک دیگری است که بر اساس آن باید کاری کنیم که رفتار دیگران تعبیر دیگری پیدا کند مثلاً به جای این تفکر که دیگران مرا مسخره میکنند از افکار جانشینانه استفاده کنیم مثلاً این فکر که آنها هم خسته هستند.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت خشم مهارتی است که بر اساس آن افراد یاد میگیرند تا موقع عصبانیت کسی را نزنند، دشنام ندهند و رفتاری انجام ندهند که بعدها از انجام آن پشیمان شوند.
این تکنیکها به افراد کمک میکند تا زندگی بهتری داشته باشند مثلاً پدری به درمانگاه روانپزشکی مراجعه میکند و از اینکه موقع عصبانیت نمیتواند خود را کنترل کند و فرزندش را کتک میزند شرمنده است، این فرد باید تکنیکهای مقابله با خشم خود را بیاموزد.
متأسفانه برخی افراد فکر میکنند با مصرف دارو میتوانند بر این مهم فائق آیند در حالی که با دارو نمیتوان مهارت را یاد گرفت، مدیریت خشم مثل سواد میماند باید آن را از کودکی آموخت چنانچه بخوائیم آن را در بزرگسالی یاد بگیریم باید مانند کودکی 4 ساله تمام تکنیکها را بیاموزیم.
1392/12/13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]