واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تحلیل المانیتور از دوران افول و امید دانشگاه تهران در زمان ریاست فرهاد رهبر/ معاون وزیر کشور دولت احمدینژاد: فضای دانشگاه در دوران رهبر امنیتی شد
وب سایت المانیتور در گزارشی به برکناری «فرهاد رهبر» از ریاست دانشگاه تهران و وضعیت قدیمی ترین دانشگاه ایران پرداخته است.
به گزارش نامه نیوز، المانیتور در این باره، مینویسد: پس از 6 سال ریاست بر دانشگاه تهران، هفته گذشته و به دستور وزیر علوم دولت روحانی، فرهاد رهبر 54 ساله از از سمتش برکنار شد. ایرانیها در فضای مجازی از برکناری رهبر ابراز شادمانی کردند و حتی دانشجویان در دانشگاه تهران بنرهایی با نوشته های «فرهاد رهبر رفت» را در دست داشتند. برخورد دانشجویان و اجبار اساتید مهم این دانشگاه به بازنشستگی اجباری و نقش بی بدیل دانشگاه تهران در جنبشهای اعتراضی، فرهاد رهبر را به یکی از مقامات جنجالی در سال های اخیر در ایران تبدیل کرد.
زمانی که رهبر در سال 2008 به عنوان رئیس دانشگاه تهران انتخاب شد، برخی از افراد نخستین تصمیمگیری های وی را به عنوان نشانه بدی از آنچه در آینده قرار است رخ دهد، دانستند.
حسین نقاشی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران در گفتوگو با المانیتور در این باره، می گوید: زمانی که فرهاد رهبر جایگزین عمید زنجانی شد هیچ تجمع اعتراضی وجود نداشت. فعالان به دلیل آنچه آنها در خصوص سابقه رهبر می دانستند نگران بودند. چند ماه پس از آن، روشن شد که نگرانی آنها بی اساس نبوده است. نصب گیت برای کنترل ورود و خروج دانشجویان نخستین اقدام وی بود.
نقاشی در پاسخ به سوالی درباره روشهایی که فرهاد رهبر برای تحت فشار قرار دادن دانشجویان و اساتید به کار میگرفت، گفت: فرهاد رهبر فرصتهای نگاه به آینده را محدود و دانشجویان اصلاح طلب را از طریق تحت فشار قرار دادن انجمنهای دانشجویی مستقل تحت فشار قرار میداد. همچنین محدودیتهای اعمال شده بر فعالیت های فرهنگی و سیاسی دانشجویان در زمان ریاست فرهاد رهبر بر دانشگاه تهران افزایش پیدا کرد.
یکی از آخرین میراث هایی که فرهاد رهبر در دانشگاه تهران از خود برجای گذاشت، اجبار اساتید دانشگاه تهران مانند «رضا ظریفیان»، «علی اصغر خدایاری» و «حسین بشیریه» برای بازنشستگی بود. اجبار اساتید برجسته دانشگاه تهران به بازنشستگی به انزوای علمی و سیاسی این دانشگاه منجر شد.
دانشگاه تهران که 80 سال پیش تاسیس شد قدیمی ترین دانشگاه ایران است. این دانشگاه در حدود 32 هزار دانشجو دارد.
عبدالرضا داوری، رئیس اسبق مرکز تحقیقات استراتژیک دانشجویان در وزارت کشور و مشاور وزیر کشور در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، در این باره به المانیتور، گفت: با وجود آنکه آقای رهبر سوابق آکادمیک مناسبی ندارد و به دلیل سوابق وی به عنوان معاون امور اقتصادی در وزارت اطلاعات، فضای دانشگاه تهران به فضای امنیتی تبدیل شد. علاوه بر این دیدگاه غیرآکادمیک فرهاد رهبر یکی از دلایل رخدادهایی مانند آنچه در 25 خرداد سال 88 به وجود آمد بود.
فرهاد رهبر که دکترای خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه تهران دریافت کرده است در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی در سال های 1999 تا 2002 به عنوان معاون امور اقتصادی در وزارت اطلاعات حضور داشت. در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد، فرهاد رهبر از سوی وزیر علوم وقت به ریاست دانشگاه تهران انتخاب شد. رهبر جایگزین عباس علی عمید زنجانی شد که انتصاب این روحانی به سمت ریاست دانشگاه تهران نیز با انتقادات شدیدی از سوی دانشجویان این دانشگاه مواجه شده بود.
پس از انتخاب حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد گذشته، که از سوی اطلاح طلبان نیز مورد حمایت قرار گرفته بود، تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه با استفاده از شبکه های اجتماعی از روحانی خواستند که به سرعت فرهاد رهبر را تغییر دهد.
صفحه ای در فیس بوک با بیش از 2 هزار عضو وجود دارد که با عنوان «کمپین برکناری فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران» خواستار برکناری وی شده بود. پس از برکناری رهبر، صفحه کاور خود را به فرهاد رهبر رفت تغییر داد.
باوجود صدماتی که در دوران ریاست جمهوری فرهاد رهبر به دانشگاه تهران وارد شد و بسیاری از سازمانهایی که در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی منحل و یا فعالیت آنها به شدت محدود شده بود، دانشگاه تهران همچنان به عنوان یک نیروی بالقوه در سیاست ایران به شمار می رود.
1392/12/13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]