تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834927149
زنگ خطر آغاز کشمکش های سیاسی در الجزایر
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری زنگ خطر آغاز کشمکش های سیاسی در الجزایر تهران- ایرنا- مخالفت برخی گروه ها با تصمیم رییس جمهوری الجزایر مبنی بر نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آتی آن هم برای چهارمین دور پیاپی، فضای سیاسی این کشور را در آستانه دگرگونی های احتمالی قرار داده است.
هنوز 24 ساعت از آخرین گفته های «عبدالمالک سلال» نخست وزیر الجزایر، درباره نامزدی دوباره «عبدالعزیز بوتفلیقه» رییس جمهوری 76 ساله این کشور، در انتخابات فروردین ماه آتی نگذشته بود که دوباره جرقه اعتراض مخالفان او زده شد.
سلال در حالی سوم اسفندماه این وظیفه محول شده را به خوبی انجام داد که تا پیش از این نام او به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری بر سر زبان ها بود. بوتفلیقه طی اصلاح قانون اساسی در سال 1387، امکان 2دوره پیاپی ریاست جمهوری را به چهار دوره رساند و در انتخابات سال بعد، 90 درصد آرا را به دست آورد و برای سومین دوره پنج ساله رییس جمهوری الجزایر شد.
چهارمین نامزدی بوتفلیقه در انتخابات ریاست جمهوری آتی در حالی شکل می گیرد که وی به دنبال یک سکته مغزی در اردیبهشت ماه، مدتها در پاریس بستری شد و دی ماه نیز چند روزی را برای معاینه های دوره ای به فرانسه رفت.
همین ها سبب شد سلال در سخنرانی خود بگوید «حتی اگر بوتفلیقه به طور کامل از نظر جسمی بهبود نیافته است اما می توانم به شما اطمینان دهم او تمام استعدادها و قوای مغزی، ذهنی و فکری لازم را دارد».
پیش از این در سیزدهم بهمن ماه و به نوشته خبرگزاری فرانسه، 26 حزب الجزایری به رهبری وزیر حمل و نقل این کشور از نامزدی دوباره رییس جمهوری استقبال کرده بودند؛ آن هم چند ماه پس از آنکه «عمر سعدانی» دبیرکل حزب حاکم «جبهه آزادیبخش ملی» (افلن)، بوتفلیقه را نامزد این حزب برای انتخابات آتی اعلام کرد.
ریاست افتخاری جبهه آزادیبخش ملی از سال 1384 با بوتفلیقه است اما او در نشست های رسمی جبهه شرکت نمی کند. البته حدود 2 ماه پیش جبهه آزادیبخش ملی در انتخابات میان دوره ای مجلس سنا اکثریت را به حزب «تجمع ملی دموکراتیک» (ارندی) هم پیمان خود و دومین حزب قدرتمند الجزایر، واگذار کرد.
به هر روی، اعلام رسمی نامزدی بوتفلیقه آتشی بر جان مخالفان افکند به طوری که چهارم اسفندماه- یک روز پس از اعلام رسمی نامزدی دوباره رییس جمهوری 15 سال گذشته الجزایر- تارنمای انگلیسی «میدل ایست آنلاین» خبر داد نیروهای امنیتی با بر هم زدن تجمع مخالفان بوتفلیقه جلو دانشگاه دولتی شهر «بوزریعه»، گروهی از آنان را دستگیر کردند.
دهم اسفندماه هم گردهمایی یکصد نفره مخالفان روبروی دانشگاه مرکزی الجزیره با دخالت نیروهای امنیتی و دستگیری دهها نفر پایان یافت.
البته از ششم بهمن ماه که زمزمه های نامزدی بوتفلیقه جدی شد، رسانه هایی مانند خبرگزاری آمریکایی «یونایتدپرس اینترنشنال» از تحریم انتخابات از سوی گروه های مخالف دولت از جمله جنبش «جامعه صلح» (ام. اس. پی) وابسته به اخوان المسلمین و جنبش «جمعیت فرهنگ و دموکراسی» نماینده گروه های لاییک، خبر داده بودند.
این، در حالی است که پیش از این نام «عبدالرزاق مقری» رییس جنبش جامعه صلح، به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی مطرح بود.
انتخابات ریاست جمهوری بیست و هشتم فروردین ماه سال آینده در حالی برگزار می شود که تاکنون 15 شخصیت سیاسی الجزایری مانند «علی بن فلیس» دومین نخست وزیر دولت بوتفلیقه طی نخستین دوره ریاست جمهوری او، آمادگی خود را برای نامزدی در این انتخابات اعلام کرده اند.
بسیاری از نامزدهای انتخاباتی با حضور دوباره بوتفلیقه در قدرت مخالفند. «سفیان جیلانی» یکی از این نامزدها، سوم آذرماه در گفت و گو با تارنمای الجزایری «الجری فوکوز» تاکید کرده بود «انتخابات فقط در صورتی معتبر خواهد بود که بوتفلیقه از اصلاح قانون اساسی و نامزدی دست بردارد».
اصلاحات دوباره قانون اساسی از نوزدهم فروردین ماه در دستور کار دولت و 2 مجلس خلق ملی و سنا قرار گرفته است و بر پایه آن، مردم در انتخابات ریاست جمهوری باید معاون رییس جمهوری را نیز تعیین کنند. با وجود تاکید چهارم آبان ماه عمر سعدانی بر پایان یافتن اصلاح قانون اساسی تا پیش از برگزاری انتخابات (در گفت و گو با تارنمای عربستانی «العربیه»)، هنوز از تصمیم نهایی در این زمینه خبری نیست.
از سوی دیگر، بن فلیس که در انتخابات سال 1383 فقط 6 ممیز چهار دهم درصد آرا را به دست آورد و از بوتفلیقه شکست خورد، بیست و نهم دی ماه پس از 10 سال سکوت سیاسی نامزدی خود را اعلام کرد.
بن فلیس 71 ساله که مدتی نیز وزیر دادگستری بود، پیشینه دبیرکلی جبهه آزادیبخش ملی را نیز دارد و از پشتیبانی برخی اعضای پیشین و فعلی این جبهه برخوردار است. به هر روی، او از خودداری بوتفلیقه از اعلام نامزدی به طور شخصی انتقاد کرد و گفت: فساد و رشوه در 10 سال گذشته به اندازه ای رسیده که از زمان استقلال الجزایر بی سابقه بوده است.
«احمد بن بیتور» نخست وزیر پیشین و «علی بنواری» وزیر پیشین خزانه داری هم از دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هستند.
بر پایه قانون، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید نخست امضای 600 نفر از منتخبان شوراهای محلی و مجلس یا 60 هزار شهروند هوادار خود در 25 ایالت از 48 ایالت کشور را جمع کنند؛ یعنی با جمع آوری دستکم 1500 امضا از هر ایالت نامزدی آنان پذیرفته می شود.
** چالش های الجزایر پیش پای دولت آتی
مسائل امنیتی، چشم اسفندیار دولت الجزایر است. ترور نافرجام بوتفلیقه در «باتنه» در جنوب شرقی کشور (1386)، کشته شدن هفت راهب فرانسوی (1388)، تحرکات و گروگانگیری های گروه های تندرو مانند گروه «امضاکنندگان با خون» (الموقعون بالدم) به رهبری «مختار بالمختار»، مشکلات پناهندگان سوری، اقدام های ساکنان صحرای باختری و... از این دست است.
به نظر می رسد برخی مقام های نزدیک به دولت، برای پاسخگویی زودهنگام به هر گونه انتقاد در این زمینه، آستین بالا زده اند؛ به طوری که به نوشته چهاردهم بهمن ماه خبرگزاری فرانسه، دبیرکل حزب حاکم از رییس دستگاه های اطلاعاتی خواست به سبب شکست های خود، کناره گیری کند.
فراموش نکنیم ناآرامی های امنیتی بر روابط منطقه ای الجزایر به ویژه با مغرب و مالی و نیز داد و ستدهای سیاسی- نظامی آن با کشورهای غربی و شرقی مانند روسیه، فرانسه و آمریکا به نام مبارزه با تندگرایی گروه هایی مانند القاعده مغرب عربی تاثیرگذار بوده است.
مشکلات دیگری مانند درگیری های قبیله ای مشابه آنچه چند ماه پیش در شهر «غردایه» (در 600 کیلومتری پایتخت) دیدیم، فساد اداری، کاستی های خدمات اجتماعی و... نیز هر از گاه صدای اعتراض آمیز الجزایری ها را بلند می کند.
در چنین شرایطی، بر پایه پیش بینی هفتم آبان ماه نهاد آمریکایی «استراتژی بازار تسلیحات» بازار تجهیزات دفاعی الجزایر تا سال 2017 میلادی (1396 خورشیدی) 6 ممیز دو دهم درصد رشد خواهد داشت. به نوشته دهم دی ماه خبرگزاری فرانسه، در بودجه سال آتی که تا 98 درصد به درآمدهای نفت و گاز وابسته است نیز افزایش 11 ممیز سه دهم درصدی هزینه های دولتی تا میزان 98 میلیارد دلار را شاهدیم که کسری 42 میلیارد دلاری بودجه الجزایر را به همراه خواهد داشت.
به هر روی، به نظر می رسد جدا از این مشکلات مالی و امنیتی که تا اینجا برخی نامزدهای حزبی و گروهی را از ادامه راه باز داشته، پیش بینی درباره پیروزی دوباره بوتفلیقه در انتخابات آتی، آنان را از هم اکنون به واگذاری میدان رقابت وادار کرده است.
آنان می دانند مردم الجزایر که با وجود کشیده شدن دامنه اعتراض های عمومی سال 1389 دنیای عرب به این کشور، باز هم در انتخابات بیست و یکم اردیبهشت ماه 1391 شرکت کردند و با فرستادن شمار بیشتری از نامزدهای حزب حاکم به خانه ملت، اعتماد خود را به حاکمیت نشان دادند، هنوز از تکرار کابوس حوادث دهه نود میلادی که بیش از یک هزار کشته غیرنظامی بر جای گذاشت، می هراسند.
آنان دریافته اند دولت توانسته است در سایه ترس عمومی از آغاز دوباره موج ناآرامی، رضایت نسبی مردم از اصلاحات خود را به دست آورد و بیش از 37 میلیون الجزایری ادامه وضع موجود را به هر گونه تنش و درگیری ترجیح می دهند.
با این همه، تا بیست و چهارم اسفندماه که آخرین مهلت برای ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و گردآوری امضاهای مورد نیاز است، می توان انتظار دگرگونی های زیادی را داشت که آینده این رقابت سیاسی و البته سرنوشت پنج سال آینده الجزایر را روشن تر خواهد کرد.
از مریم مسعود- گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**1961**1358
انتهای پیام /*
13/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
اقدامات تروریستی اخیر زنگ خطری جدی برای ثبات و امنیت منطقه و جهان است
سیاسی سیاست خارجی خزاعی در شورای امنیت سازمان ملل اقدامات تروریستی اخیر زنگ خطری جدی برای ثبات و امنیت منطقه و جهان است سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در شورای امنیت این سازمان اقدام تروریستی و بمب گذاری در بیروت را بشدت محکوم کرد و آن رغیبت 13 استان و زنگ خطر برای پشتوانه سازی در پینگ پنگ
حاشیه های مسابقات انتخابی برای اعزام به اسلوونی غیبت 13 استان و زنگ خطر برای پشتوانه سازی در پینگ پنگ مسابقات انتخابی نونهالان تنیس روی میز کشور به منظور اعزام یک نفر به تمرینات استعداد یابی فدراسیون جهانی در اسلوونی درحالی آغاز شد که 13 استان غیبت دارند به گزارش خبرنگار ورزشیگاردین:اعتماد خارقالعاده ایرانیان به مذاکرات هستهای/ زنگهای خطر در اسرائیل به صدا در آمده است
گاردین اعتماد خارقالعاده ایرانیان به مذاکرات هستهای زنگهای خطر در اسرائیل به صدا در آمده است حمید بابایی یکی از دیپلمات های ارشد ایران استدلال می کند که می توان ظرف شش ماه به توافق فراگیر هسته ای دست یافت به گزارش نامه نیوز گاردین نوشت حمید بابایی یکی از دیپلمات های ارشدرفتارهای پرخطر دروازه آسیب های اجتماعی/ کنجکاوی، تفریح و لذت 3 عامل آغاز رفتارهای پرخطر
استانها مرکز البرز در جشنواره نوجوان سالم مطرح شد رفتارهای پرخطر دروازه آسیب های اجتماعی کنجکاوی تفریح و لذت 3 عامل آغاز رفتارهای پرخطر کرج - خبرگزاری مهر مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه رفتارهای پرخطر دروازه ای برای آسیبزنگ خطر جیرهبندی آب در اصفهان به صدا درآمد
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵ ۵۷ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت مصارف آب در شهر زیاد شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان هاشم امینی امروز دوشنبه 12 اسفند در جمع خبرنگاران اظهار کرد مجبوریم تولید آب را افزایش دهیم به همین دلیل باگرایش به «تک فرزندی» زنگ خطری جدی
گرایش به تک فرزندی زنگ خطری جدی کد خبر ۳۸۱۶۹۴ تاریخ انتشار ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۵۷ - 24 February 2014 عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بابیان اینکه باید هزینههای درمان ناباروری را رایگان کنیم گفت اگر گرایش به تک فرزندی به همین روال ادامه یافته و بهعنوان فرهنگ مورد قبول مردم واقع شودزنگ خطر خشکسالی و کمبود آب در ترکیه به صدا در آمد
زنگ خطر خشکسالی و کمبود آب در ترکیه به صدا در آمد آنکارا - ایرنا - زنگ خطر خشکسالی و کمبود آب در تابستان آینده در شهرهای بزرگ ترکیه به ویژه در استانبول و آنکارا به صدا در آمده است به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از منابع خبری ترکیه کاهش شدید بارش برف و باران در زمستان سال جاروحانی آغازگر سنت معذرت خواهی در بین سیاسیون می شود؟/ تمام کسانی که از مردم عذرخواهی کردند؛ از امام خمینی و ره
روحانی آغازگر سنت معذرت خواهی در بین سیاسیون می شود تمام کسانی که از مردم عذرخواهی کردند از امام خمینی و رهبری تا روحانی و معذرت خواهی از مردم در فرهنگ سیاسیون ایران از جایگاه بالایی برخور دار نیست و مسئولان کشور توجیه کردن را به معذرت خواستن ترجیح میدهند مصطفی داننده شفضاي دانشگاه ها متاثر از جنجال هاي سياسي نشود/ بازنگري در نظام آموزش عالي کشور
۱۱ اسفند ۱۳۹۲ ۱۰ ۵۵ق ظ فضاي دانشگاه ها متاثر از جنجال هاي سياسي نشود بازنگري در نظام آموزش عالي کشور عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت متاسفانه در سال هاي گذشته شاهد بوده ايم که فضاي دانشگاه هاي کشور متاثر از شرايط سياسي بوده و بايد اين فضا هر چه سريع تر تغيير پيدا کند جوكم آبي گريبان تالابهاي آذربايجان غربي را گرفته/ زنگ خطر نابودي حيات وحش به صدا در آمد
استانها شمال آذربایجان غربی مهر گزارش مي دهد كم آبي گريبان تالابهاي آذربايجان غربي را گرفته زنگ خطر نابودي حيات وحش به صدا در آمد اروميه - خبرگزاري مهر اکوسیستم 30 تالاب فصلی و دائمی در آذربایجان غربی آلبوم بی نظیری از طبیعت و زندگی انواع پرندگان ایجاد کرده كه متاسفانه بهزنگ خطری برای کاتای تیم ملی بانوان
زنگ خطری برای کاتای تیم ملی بانوان مدیر فنی و سرمربی دانشگاه آزاد گفت درلیگ تیم کاتای برجستهای ندیدم ویکی دو نفری هم که درتیم ملی حال حاضر داریم برای ما که با تلاش به سکو های نخست آسیا رسیدهایم کم است فرحناز ارباب مدیرفنی و سرمربی تیم دانشگاه آزاد اسلامی وهمچنین مربی تیم ملابتکار: شاخصهای مختلف حیات وحش نگرانکننده است/ آغاز بازنگری در سیاستهای شکار
ابتکار شاخصهای مختلف حیات وحش نگرانکننده است آغاز بازنگری در سیاستهای شکار جامعه > محیط زیست - معصومه ابتکار با اعلام خبر آغاز بازنگری در سیاستهای شکار گفت تلاش بسیاری شده تا این بازنگری از پشتوانه کامل علمی پژوهشی و حمایت و همفکری تمام گروهها از جمله فعالابافت فرسوده شهر کوزران خطر آفرین شده است/ میراث فرهنگی در ضوابط خود بازنگری کند
استانها غرب کرمانشاه امامی در گفتگو با مهر بافت فرسوده شهر کوزران خطر آفرین شده است میراث فرهنگی در ضوابط خود بازنگری کند کوزران - خبرگزاری مهر سخنگوی شورای اسلامی شهر کوزران و سنجابی گفت بافت فرسوده شهر کوزران خطری جدی برای شهروندان این شهر محسوب می شود سخنگوی شورای اسفوتسال برتر/ زنگ خطر بیخ گوش دبیری تبریز
فوتسال برتر زنگ خطر بیخ گوش دبیری تبریز تبریز - ایرنا - با کاهش اختلاف امتیاز تیم دبیری با گیتی پسند در صدر جدول لیگ برتر فوتسال حساسیت و هیجان بازی های هفته های پایانی دو چندان شده و بازیکنان تیم دبیری تبریز خطر از دست دادن صدر جدول را پس از هفته ها صدرنشینی تا حدودی احساس کرزنگ خطر بیخ گوش دبیری تبریز
فوتسال برتر زنگ خطر بیخ گوش دبیری تبریز تبریز - ایرنا - با کاهش اختلاف امتیاز تیم دبیری با گیتی پسند در صدر جدول لیگ برتر فوتسال حساسیت و هیجان بازی های هفته های پایانی دو چندان شده و بازیکنان تیم دبیری تبریز خطر از دست دادن صدر جدول را پس از هفته ها صدرنشینی تا حدودی احساس کرصباح زنگنه: تلاش کشورهای غربی به صفر رساندن غنیسازی ایران است/ در مذاکرات باید حد بالای مطالبات را مطرح کنیم/
صباح زنگنه تلاش کشورهای غربی به صفر رساندن غنیسازی ایران است در مذاکرات باید حد بالای مطالبات را مطرح کنیم هستهای شدن عربستان تنها یک بلوف سیاسی است یک کارشناس روابط بینالملل میگوید برطرف شدن نگرانیهای غرب درباره برنامه هستهای ایران در کنار مطرح شدن مطالبات هستهای تهراندر جلسه شورای سلامت آبیک مطرح شد از جایگاه طلای کثیف در آبیک تا زنگ خطر برای کشاورزان
در جلسه شورای سلامت آبیک مطرح شداز جایگاه طلای کثیف در آبیک تا زنگ خطر برای کشاورزاندر جلسه شورای سلامت شهرستان آبیک بر ضرورت ساماندهی جایگاه دفن زباله به عنوان جایگاه طلای کثیف تأکید شد و استفاده از کود فسفاته به دلیل داشتن کادمیم به عنوان زنگ خطر برای کشاورزان بیان شد به گزارش-
گوناگون
پربازدیدترینها