تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زباله را شب در خانه هاى خود نگه نداريد و آن را در روز به بيرون از خانه منتقل كنيد،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830995959




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیت‌‌‌‌‌‌‌الله شهید علی قدوسی را بیشتر بشناسید


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مفاخر حقوقی/
آیت‌‌‌‌‌‌‌الله شهید علی قدوسی را بیشتر بشناسید
آیت‌الله شهید قدوسی صبحگاه شهريور 60، در ساختمان دادستانی انقلاب بود كه با انفـــــجار بمـــــب، كه عوامل سرسپرده منافقين كار گذاشته بودند، به شـــــــــهادت رســـــيد و به لقاء‌الله و ديدار ياران شهيــــدش شتافت.


به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، آیت‌‌‌‌‌‌‌الله شهید "علی قدوسی ثمره‌ای" از شجره طيبه‌ای بود، از دودمان فضيلت و خانوادۀ علم و ديـن، كه در سال 1306 شمــسی در " نهاوند" چشم به جهان گشود.

مرحوم آيت‌الله ملا احمد قدوسي ـ پدر شهيد ـ خود را مديون لطف خدا مي‌ديد، كه چنيـن نوزادی را به وی عطا كرده است، نبوغ و استعداد شرف اين كودك، از همان آغاز مراحل رشد آيــــــنده را به وضـــوح نـشان می‌داد.

شهيد قدوسی تحصيلات ابتدائی و متوسطه را در نهـاوند می‌خواند كه دســـــت تقدير خـداوند او را به "قم" فرستاد، در سن 15 سالگي بود كه براي ادامۀ تحصيلات در زمينۀ علوم اسلامی، به حوزۀ علميه قم هـجرت كرد و در سال  1321تا آب را، از سرچشمه بياشامد، و ميوه را از شاخه بچيند، و ... چهرۀ اسلام را، بی نقاب و پـرده، و از نزديك ببيند و بشناسند.

در نهضت فدائيان اسلام نیز، با شهيد بزرگ، مرحوم نواب صفوي همكاری و همــــفكری و همـراهی داشت، در عين حال، فعاليت‌های سياسي هرگز وی را از راه اصلي، كه شناخت اسلام و درك مــــعارف دين و فقه اهلبيت بود باز نداشت.

در درس خارج مرحوم آيت‌الله بروجردی و حضرت امام خمينی(ره)، از شاگردان فاضــل و مورد توجه بود، فلسفه و تفسير را هم، نزد عارف وارسته و فيلسوف بزرگ مرحوم علامه طباطبائی فـــرا گرفت و تا حدّي لياقت و شايستگی و استعداد نشان داد كه مورد توجّه مرحوم علامه قرار گـــرفت و او را به دامائی خود پذيرفت.

در اين وادی، هم حوزه و هم دوره با عزيزانی چون شهيد بهشتی و شهيــــد مطهری بود پا به پای هم در صحنه‌های علمی و مبارزاتی و آموزشی بودند تا " شهادت " نسبت به حوزه علميه، نظريۀ اصلاحی خاصي داشت و همراه جمعی از ياران در فكر تشكيل جمعيتی برای تحرك بخشيدن و نهضت اصلاحی حوزه بود كه اين جـــمع در ســــال 44 از طريق ســــاواك شناسائی شد و افراد ـ ازجمله شهيد قدوسی ـ دستگير شدند.

پس از مدتی كه آزاد شد، مجدداً در تعبيب همان افكار و اهداف بود و با چهره‌ها مبارز دانشگاهی هم مرتبط بود و پذيرفتن مديريت مدرسۀ منتظريه( حقاني) در راستای همين اهداف بود كه در آنجا به تربيت شاگردانی پرداخت كه در جمهوری اسلامی، از بازوهـــــای پرتوان دستگاه قضائی و اجرائی شدند و به ابتكار وی، « مكتب توحيد» براي دروس اسلامي خواهــران تأسيـــــس شد و با برنامه‌های عـــالی، اثرات چشمگيری داشت.

شهيد قدوسی، در كنارجهاد، به اجتهاد می‌انديشيد و شتاب درســــی را همراه با عمق تحصـــــيلی می‌خواست و عرفان را مسلّح می‌كرد و همراه با « دعـــوت روزانه»، آموزگـــار « دعای شبانه» بود، گذشت و قاطعّيت را با هم داشت.

پس از پيروزی انقلاب اسلامی، ابتدا مدتی در " قم" در ستاد انقلاب، و امور قضائی فعاليت می‌كرد، كه طی حكمی از سوی امام به سمت «دادستانی كل انقلاب» منـــصوب شد و در اين سنـــگر، چه خوب از عهدۀ كار برآمد.

بی سروصدا، پرتلاش و سخت كوش به خدمت مشغول بود و داد انقلاب را از ضد انقلاب می‌ستــاند و ضد انقلاب را بدست داد اسلام می‌سپرد و به داد انقلاب می‌رسيد.

شاگردان مدرسه منتظريه، كه ساليانی متمادی با او در مدرسه آشنا بودند و افراد مورد اعــتماد وی محصوب می‌شدند، مطمئن ترين ياران او درمنصب‌های حاكم شرع و دادستان در دادسراهای انقلاب بودند.

تحولی را كه او در دادستانی بوجود آورد و سنت‌های خوبی را كه پايه گذاری كرد و نقش عظيمی كه در اين زمينه داشت، جاي سخن مفصّل است كه در اين خلاصه نمی‌گنجد.

فرزند بزرگ وی، كه دانشجوی دانشگاه مشهد و از دانشجويان پيرو خط امام بود، در درگيــری‌های 17 شهريور مجروح شده بود و پس از انقلاب، در دفتر تحكيم وحدت فعـــاليت می‌كرد كـــه با شروع جنگ تحميلی، به كربلای خوزستان شتافت و يكي از 160 شهيدی بود كه در ماجرای هويزه، دسته جمعی بشهادت رسيدند.

صبر و شكيبائي وروحيه شهيد قدوسی در شهادت فرزند، مايۀ اعجاب و شگفتي همگان گـــــرديد. او ابراهيمي بود كه اسماعيلش را به "مذبح" فرستاد و صابر و ثابت قدم ماند.

پنج فرزند ديگر ثمره زندگي شهيد قدوسی بود، كه يكی هم اكـــنون درس دينـــــي می‌خواند و ادامه دهندۀ راه پدر و برادر شهيدش است، سال 60، سال شهادت بود.

به دنبال شهادت آيت‌الله بهشتي و يارانش در 7 تير و بدنبال شهادت رئيس جمهور رجائي و نخـــــسـت وزير باهنر اين دو ققنوس عشق و دو پرندۀ مهاجــــر خونين بال، در 8 شهــــريور، شهـــيد قدوسی، حالت"انتظار" داشت.


14شهريور 60، صبح در ساختمان دادستانی انقلاب بود كه با انفـــــجار بمـــــب، كه عوامل سرسپرده منافقين كار گذاشته بودند، به شـــــــــهادت رســـــيد و به لقاء‌الله و ديدار ياران شهيــــدش شتافت.

 نامش جاويد و خاطره‌اش معطّر باد.

انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن