تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843146495




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:فضایی با منطق است که تند رویی و افراط و تفریط در آن نباشد/گاهی یک اقدام تندروانه و انقلابی هم می شود "اعتدال"


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:فضایی با منطق است که تند رویی و افراط و تفریط در آن نباشد/گاهی یک اقدام تندروانه و انقلابی هم می شود "اعتدال"

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:فضایی با منطق است که تند رویی و افراط و تفریط در آن نباشد/گاهی یک اقدام تندروانه و انقلابی هم می شود "اعتدال"
فضایی با منطق است که تند رویی و افراط و تفریط در آن نباشد.اگر انسان بخواهد راه برود ؛ از وسط جاده راه می رود.راه رفتن از حاشیه جاده افراط است و رفتن از کنار هم باعث سقوط می شود.
به گزارش نامه نیوز،
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در تفسیر سیاسی از شعار اعتدال در مصاحبه با انتخاب ، می گوید: فضایی با منطق است که  تند رویی و افراط و تفریط در آن نباشد.اگر انسان بخواهد راه برود ؛ از وسط جاده راه می رود.راه رفتن از حاشیه جاده افراط است و رفتن از کنار هم باعث  سقوط می شود.

هاشمی در پاسخ به سئوال «انتخاب» ضمن تایید «تناسب اقدامات انقلابی یا تندروانه با اعتدال»، می گوید: بالاخره جایی باید تندروی انقلابی شود که  آنجا  اعتدال معنای خاص خودش را پیدا می کند و حدود و احکامی دارد .

متن مصاحبه «انتخاب» با آِت الله هاشمی در مورد «اعتدال» در پی می آید:

○  حضرتعالی یکی از منادیان جریان اعتدال در کشورهستید.متاسفانه  هیچ وقت تعریف دقیقی از سوی دولت و حتی حضرت عالی از «اعتدال» ارائه نشده است. البته سایت شما چند وقت پیش مطالبی  را منتشر کرده بود  که فکر می کنم قدیمی تر بود . با توجه به شرایط فعلی تعریف شما از اعتدال چیست؟

● آیت الله هاشمی: خودم  کاری روی اعتدال کردم که در فرهنگ قرآن جمع شده  است. در باره  آیات قرآن می باشد که راجع به اعتدال است. به چند نمونه اشاره می کنم:

در سوره بقرة آیه 143 آمده است :«وَکَذَلِکَ جَعَلْنَاکُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَکُونُواْ شُهَدَاء عَلَى النَّاسِ......؛ و بدین گونه شما را امتى میانه قرار دادیم تا بر مردم گواهو سرمشق باشید....»

در سوره فاطر آیه 32 آمده است :«ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْکِتَابَ الَّذِینَ اصْطَفَیْنَا مِنْ عِبَادِنَا فَمِنْهُمْ ظَالِمٌ لِّنَفْسِهِ وَمِنْهُم مُّقْتَصِدٌ وَمِنْهُمْ سَابِقٌ بِالْخَیْرَاتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ذَلِکَ هُوَ الْفَضْلُ الْکَبِیرُ؛ سپس این کتاب را به آن بندگان خود که [آنان را] برگزیده بودیم به میراث دادیم پس برخى از آنان بر خود ستمکارند و برخى از ایشان میانه‏ رو و برخى از آنان در کارهاى نیک به فرمان خدا پیشگام اند و این خود توفیق بزرگ است»

در سوره الأعراف آیه 199 برای  الزام پیامبر(ص) به اعتدال و میانه‌روى  آمده است :« خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِینَ؛ گذشت پیشه کن و به [کار] پسندیده فرمان ده و از نادانان رخ برتاب»

در سوره لقمان آیه 19 برای تاکید به اعتدال در رفتارهای اجتماعی   آمده است :« وَاقْصِدْ فِی مَشْیِکَ وَاغْضُضْ مِن صَوْتِکَ ؛ در مشی خود میانه‏رو باش و صدای ات را آهسته ‏ساز»

در سوره مائده آیه 77 برای سئوال مقدر« آیا افراط و انحراف به کفر می رسند؟»؛ آمده است :« قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ لاَ تَغْلُواْ فِی دِینِکُمْ غَیْرَ الْحَقِّ وَلاَ تَتَّبِعُواْ أَهْوَاء قَوْمٍ قَدْ ضَلُّواْ مِن قَبْلُ وَأَضَلُّواْ کَثِیرًا وَضَلُّواْ عَن سَوَاء السَّبِیلِ ؛ بگو اى اهل کتاب در دین خود به ناحق غلوّ‏ گویى نکنید و از پى هوسهاى گروهى که پیش از این گمراه گشتند و بسیارى [از مردم] را گمراه کردند و [خود] از راه راست منحرف شدند نروید »

البته  آقای رستگاری دارد آن ها را یکی یکی به صورت CD پخش  می کند . البته این ها فقط آیات قرآن است اخیراً کتابی از  آقای زم با عنوان« امپراطوری اعتدال» دیدم که ایشان وسیع تر مطالبی را در آن جا آوردند . لذا شروع شده است. بالاخره اعتدال یک اصل مسلم اسلامی و قرآنی است که می گوید « ما شما را امت معتدل و میانه رو قرار دادیم و انتظار خداوند این است که شما الگو و نمونه بشریت باشید . و پیغمبر (ص) شما هم شاهد و گواه بر شما باشد. تنها از پیغمبر(ص) بیاموزید و سایر فرق از شما بیاموزند »

 این آیه قرآن است. آیاتی داریم که مقداری میدانی تر بیان  می کنند، قرآن رسما  از همه اهل کتاب که دارای کتاب آسمانی هستند ؛ دعوت می کند  که بیایید روی نقاط مشترکم با هم کار کنید« قل یا اهل الکتاب تعالوا علی کلمه سواءٍ بیننا و بینکم .» این آیه خیلی روشن است. در گفتگو ها اعتدال و منطق ملاک است و دعوا و نزاع نیست . بهترین امت کسان یا افرادی هستند که در بحث ها شرکت می کنند و حرف حق را می پذیرند .پس باید با مردمان دیگر در نقاط مشترک همراهی کنیم که با خودی ها ؛ مسلمانان و هم وطنان جای خود دارد.

○  عدم تعریف اعتدال در فضای سیاسی کشور، شرایطی ایجاد شده که می گویند اعتدال، حد وسط است، نه چپ و نه راست و یا هم چپ و هم راست است . نظر شما چیست؟

● آیت الله هاشمی: تعریفش در قرآن هست . گفتم که اگر  به  فرهنگ قرآن و حرف هایی که آقای رستگاری دارد آماده می کند تا پخش شود ؛نگاه کنید ؛ متوجه می شوید که اعتدال ربطی به چپ و راست ندارد.

○ : منظور من در فضای سیاسی است.

● آیت الله هاشمی: فضایی با منطق است که  تند رویی و افراط و تفریط در آن نباشد.اگر انسان بخواهد راه برود ؛ از وسط جاده راه می رود.راه رفتن از حاشیه جاده افراط است و رفتن از کنار هم باعث  سقوط می شود.

○ ا اگر اعتدال را برگرفته از "عدالت" بدانیم، آیا "تندروی" نمی تواند در برخی شرایط خاص، جزو اعتدال باشد؟ مثلاً یک اقدام انقلابی در شرایط خاص که کاملا به عدالت نزدیک است را هم می توانیم در مسیر "اعتدال" تفسیر کنیم؟

● آیت الله هاشمی: چرا نمی شود؟ آن هم مشکلی ندارد، بالاخره جایی باید تند روی انقلابی شود که  آنجا  اعتدال معنای خاص خودش را پیدا می کند و حدود و احکامی دارد . افراط یعنی زیاده روی  و بیش از حد لازم نیرو مصرف کردن یا جایی را گرفتن و یا هر چیزی که تجاوز به حق دیگران است . تجاوز از حد . اگرچراغی  راکه از سقف آویزان است ؛ تنها به این طرف یا آن طرف ببرید ؛ آن  از اعتدال خارج کردید. به محض این که آزادش می کنید ؛ به طرف دیگر می آید و  مدتی نوسان می کند. این حرکات  مال افراط و تفریط است .این حالت نوسان ادامه دارد تا  دوباره استقرار پیدا کند . اگر ما معتدل باشیم ؛ از این گونه کارها نخواهیم داشت.




1392/12/12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن