واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
پولتیکو: جمهوریخواهان برای تصویب لایحه تحریم ایران به آیپک چشم دوخته اند/آیا دموکراتها به این لایحه رضایت میدهند؟
پولتیکو نوشت: حزب جمهوری خواه امیدوار است نشست کمیته روابط عمومی آمریکا – اسرائیل ( آیپک ) زمینه را برای رای گیری درباره طرح مربوط به اعمال تحریم های تازه علیه ایران در کنگره، هموار کند.
به گزارش نامه نیوز، هزاران نفر از اعضای این کمیته هوادار اسرائیل برای شرکت در این همایش روانه واشنگتن شده اند و مقامات حزب جمهوری خواه امیدوارند بتوانند از این فرصت برای وادار کردن اعضای دمکرات مجلس سنا برای به رای گذاشتن طرح برقراری تحریم های تازه علیه ایران استفاده کند.
مجادله درباره چگونگی برخورد با برنامه هسته ای ایران به ایجاد تنش بین آیپک و اعضای دمکرات سنای آمریکا انجامیده است و بسیاری از اعضای آیپک نمی توانند درک کنند که چرا دمکرات ها از نفوذ سیاسی خود برای اعمال فشار بیشتر علیه ایران استفاده نمی کنند.
امروزه، بیش از هر زمان دیگر جناح جمهوری خواه سنای آمریکا برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران به حمایت اعضای دمکرات سنا نیاز دارد. دمکرات ها مانع از آن شدند که طرح برقراری تحریم های تازه علیه ایران در سنا به رای گذاشته شود و همین اقدام به تنش موجود بین دو جناح دامن زد.
جمهوری خواهان بر این باورند که فشار آیپک می تواند جناح دمکرات را در سنای آمریکا به تغییر عقیده وادار کند. سناتورهای دمکرات از مواضع اوباما و سناتور هری راید، رهبر جناح اکثریت (دمکرات) حمایت می کنند که معتقدند برقراری تحریم های تازه علیه ایران، گفتگوهای دیپلماتیک با این کشور را به مخاطره خواهد انداخت. این احتمال وجود دارد که جمهوری خواهان در تلاش های خود برای ترغیب آیپک به اعمال فشار به دمکرات ها برای تصویب طرح تحریم های تازه علیه ایران با شکست روبرو شوند، چون آیپک مایل نیست بدون برخورداری از حمایت دمکرات ها در سنای آمریکا، این طرح به رای گذاشته شود.
یکی از مقامات آیپک گفت: "ما به شدت از طرح برقراری تحریم های تازه علیه ایران حمایت می کنیم و بر این باوریم هر زمان که این طرح از حمایت اکثر اعضای سنای آمریکا برخوردار شد باید به رای گذاشته شود. به عقیده ما، فعلاً نباید این طرح به رای گذشته شود ،چون ما سرگرم جلب حمایت بیشتر برای این طرح هستیم".
دمکرات ها می دانند که اگر آیپک میزان فشارهای خود را افزایش دهد می تواند حمایت لازم را برای تصویب طرح برقراری تحریم های تازه علیه ایران به دست آورد . چند سناتور جمهوری خواه در روزهای اخیر گفته اند دفاتر محلی کمیته روابط عمومی آمریکا – اسرایئل بیش از دفتر مرکزی این گروه، خواستار به رای گذاشتن طرح مزبور هستند.
سناتور مارکو روبیو از ایالت فلوریدا گفت: " برای من عجیب است که آیپک چند هفته قبل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد به این نتیجه رسیده است که اکنون زمان مناسبی برای به رای گذاشته این طرح نیست. من تصور می کنم که اعضای دفاتر محلی این کمیته خواستار به رای گذاشتن این طرح هستند، چون در دیدار های خود با اعضای محلی آیپک این گونه برداشت کردم".
سناتور جان مک کین گفت: "آیپک سازمانی مقتدر و با نفوذ است . در مواقعی بین رهبران این گروه که در واشنگتن هستند و اعضای آن اختلاف رخ می دهد".
سناتور جمهوری خواه لینزی گراهام از ایالت کارولینای جنوبی گفت: " اعضای عادی آیپک که تحولات مربوط به طرح تحریم های تازه علیه ایران را در سنا پیگیری می کنند بی تردید از بی تحرکی سنا در این زمینه نگرانند".
یکی از مشاوران ارشد سنای آمریکا که این موضوع را به دقت پیگیری می کند گفت: "بین مقامات شعب محلی آیپک و دفتر مرکزی این گروه تنش فزاینده ای وجود دارد، چون اعضای عادی این گروه از سنا می خواهند که در تصویب طرح تحریم های تازه علیه ایران از خود سرعت عمل نشان دهد، اما اعضای دفتر مرکزی این کمیته در واشنگتن می دانند که این موضوع از حساسیت خاصی برخوردار است".
با این حال، یک مقام آیپک وجود چنین اختلافی را انکار کرد.
یک مقام آیپک گفت: " به هیچ وجه اختلاف نظری بین اعضای دفتر مرکزی این گروه و مقامات شعب آن وجود ندارد و مردم در خلال نشست کنونی این کمیته متوجه خواهند شد که وحدت کاملی در بین اعضای این گروه وجود دارد".
دیوید بروگ، مدیر اجرایی گروه "اتحاد مسیحیان برای اسرائیل" که یکی از گروه های وابسته به آیپک است گفت در ارتباط با موضوع برقراری تحریم های تازه علیه ایران با آیپک اختلاف پیدا کرده است. این گروه با ارسال هزاران ای میل به سنا خواستار رای گیری سریع درباره این طرح شده است. وی گفت اکنون زمان رای گیری درباره این طرح فرا رسیده است و امیدوارم که آیپک سرانجام با این موضوع موافقت کند.
به گزارش تیک، برخی از جمهوری خواهان و کسانی که تحولات مربوط به آیپک را پیگیری می کنند بر این باورند که این گروه به سمت ضرورت به رای گذاشتن طرح مربوط به برقراری تحریم های تازه علیه ایران گام بر می دارد، اما آیپک هیچ نشانه ای دال بر تغییر موضع خود در این زمینه بروز نداده است.
قرار است رهبران جناح اکثریت و اقلیت سنای آمریکا روز دوشنبه در حاشیه نشست ایپک در واشنگتن با نتانیاهو دیدار و گفتگو کنند.
1392/12/12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]