واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: اعلام دوباره قیمت میوه شب عید: سیب 3250 ، پرتقال 2هزار تومان اقتصاد > کشاورزی - ایسنا نوشت:
رییس اتحادیه باغداران گفت: تولید انواع میوه اعم از مرکبات، سیب، خیار و ... مناسب بوده و برای تامین نیاز ایام پر مصرف مشکلی وجود ندارد و متوسط قیمت منطقی هر کیلوگرم سیب 3250 تومان، هر کیلوگرم پرتقال 2000 تومان و هر کیلوگرم خیار 1250 تومان است.
مجتبی شادلو گفت: حتی علیرغم بروز سرمازدگی که اخیرا گریبانگیر استانهای شمالی شد با توجه به شرایط موجود و تولید صورت گرفته هیچ مشکلی برای تامین میوه شب عید و ایام نوروز وجود ندارد.
او با بیان اینکه تولید انواع مرکبات در سال جاری حدود 70 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: امسال بیش از چهار میلیون تن انواع مرکبات که عمده آن به پرتقال اختصاص دارد تولید شده است که حدود دو میلیون تن آن در ذخایر انباری و سردخانهای موجود است.
رییس اتحادیه باغداران گفت: در حال حاضر شرایط تولید و ذخیرهسازی سیب مشکلی وجود ندارد چراکه امسال حدود دو میلیون و 800 هزار تن از این محصول تولید شد که حدود یک میلیون و 800 هزار تن آن همچنان در انبارها موجود است و به نظر میرسد با توجه به حجم انبوه تولید سیب نیاز به صادرات همچنان ضروری میرسد. صادرات زودهنگام و احتمال کمبود کیوی
شادلو گفت: از آنجاکه زمینه صادرات کیوی برخلاف سالهای گذشته از آبان آغاز میشد امسال حدود دو ماه زودتر شروع شد و کشورهای همسایه مانند پاکستان، هندوستان، ترکیه، عراق و ... متقاضی جدی این محصول بودند لذا حجم چندانی از تولید امسال باقی نمانده و با توجه به اینکه کیوی چندان جایگاهی در سبد میوه شب عید مردم ندارد به نظر نمیرسد مشکلی از نظر کمبود کیوی به وجود آید. هشدار نسبت به تکرار نشدن خاطره تلخ نوروز قبل
به گفته وی در حال حاضر قیمت منطقی هر کیلوگرم سیب درجه یک از 2500 تا 4000 تومان، هر کیلوگرم مرکبات از 1000 تا 1600 تومان، هر کیلوگرم خیار از 1000 تا 1500 تومان است.
رییس اتحادیه باغداران گفت: هیچ مشکلی از نظر تولید و ذخایر انواع میوه برای مصرف شب عید وجود ندارد اما مسئولان تنظیم بازار باید مواظب باشند برای توزیع این محصولات مشکلی به وجود نیاید و خاطره تلخ نوروز قبل تکرار نشود. سیب گران نیست
شادلو گفت: مقایسه کردن قیمت سیب نسبت به سال گذشته درست نیست چراکه در آن زمان قیمت هر کیلوگرم سیب معادل قیمتهای سالهای 84 و 85 بود در حالی که تورم حدود 30 و 40 درصدی بخش کشاورزی در بازار این محصولات دیده نشده بود و تولیدکنندگان متضرر شدند بنابراین نباید انتظار داشت کشاورزان و باغداران همچنان از فروش محصولشان زیان ببینند.
به گفته او با توجه به اینکه پس از حذف ارز مرجع و آزاد شدن بازار تقریبا هیچ یارانه و کمک دولتی به کشاورزان برای تولید محصولات کشاورزی نشده است، قیمت محصولات کشاورزی باید براساس هزینههای تمام شده تولید برای کشاورزان تعیین شود تا هم تولیدکنندگان برای آینده تولید امیدوار باشند و هم مصرفکنندگان رضایت داشته باشند.
45231
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 10:21:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]