واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بید آباد: سیاست های ارزی با اجرای فاز دوم هدفمند سازی یارانه ها مدیریت می شود تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل بانکی گفت: از آنجا که فاز دوم هدفمندی یارانه ها قرار است، سال آینده اجرا شود دولت باید این سیاست و دیگر سیاست های پولی و مالی که منجر به افزایش سطح عمومی قیمت ها می شود را اصلاح کند زیرا مدیریت نرخ ارز ناشی از تعدد نرخ نیست بلکه از مدیریت سیاست های پولی و تراز پرداخت ها است.
بیژن بیدآباد روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، در پاسخ به پرسشی مبنی بر آنکه آیا فشار تورمی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، سیاست تک نرخی کردن ارز را که قرار است سال آینده اجرا شود را تحت تاثیر قرار خواهد داد یا خیر، گفت: اگر فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها کم و بیش ادامه سیاست های مرحله اول باشد، منجر به رشد سطح عمومی قیمت ها خواهد شد که این افزایش از طریق رابطه توازن قدرت خرید برای متوازن کردن قیمت های داخلی و خارجی، نرخ ارز را نیز افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: اما بانک مرکزی باید در آن صورت همان طور که افزایش سطح عمومی قیمت ها را پذیرفته، رشد نرخ ارز را نیز بپذیرد و مجددا شرایط تعدد نرخ ها را فراهم نکند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: نرخ ارزی که عرضه و تقاضا در بازار آزاد مشخص می کند از لحاظ اقتصادی کارآترین نرخ است لذا بانک مرکزی باید در اتخاذ سیاست ارزی نرخ، بازار آزاد را به عنوان مبنا مدنظر قرار دهد.
بیدآباد درباره اجرای سیاست تک نرخی در سال آینده توسط بانک مرکزی، گفت: آنچه از لحاظ سیاست گذاری های ارزی به عنوان یک اصل پذیرفته شده تلقی می شود این است که تعدد نرخ های ارز در مجموع باعث انواع ناکارآیی ها و ناکارآمدی در تخصیص بهینه منبع در اقتصاد می شود.
وی با اشاره به واردات برخی از کالاها با نرخ های ارز پایین تر از نرخ بازار در زمان اجرای سیاست چند نرخی، اظهار داشت: برهمین اساس یارانه پنهان به آن کالاها ارایه می شود که این یارانه در مجموع باعث می شود تا تخصیص منابع نه تنها در بخش واردات با نرخ ارز ارزان، بهینه مصرف شود بلکه تعادل سایر بخش های اقتصادی را نیز برهم می زند.
بیدآباد تصریح کرد: نرخ های متعدد ارز علاوه بر ایجاد ناکارآیی های اقتصادی منجر به انواع فساد، رانت و تخلفات مالی می شود که زمینه را برای عدم رعایت اخلاق فراهم می کند.
وی افزود: تصمیم مقامات پولی کشور همواره باید بر این راستا قرار گیرد که نرخ ارزی که ناشی از عرضه و تقاضا است به عنوان لنگر محاسبات ارزی کشور و مبنای تمام مبادلات ارزی قرار گیرد و حتی اضافه بر این باید گفت که بانک مرکزی نباید در جهت صلاحدید گروه های فشار بازرگانان و یا صنعتگران نرخ ارز بازار را به جهت بالا یا پایین سوق دهد.
این کارشناس ارشد نظام بانکی با بیان آنکه، بانک مرکزی باید نوسانات کوتاه مدت را مدیریت کند، گفت: همچنین این بانک نباید در نرخ ارز سیاست گذاری های مداخله گرایانه داشته باشد.
وی، زمان اجرای سیاست تک نرخی ارز را در شرایط کنونی بسیار مناسب دانست و اظهار داشت: بانک مرکزی هرچه زودتر باید اقدام به اجرای سیاست تک نرخی ارز کند در غیر این صورت با تاخیر این سیاست مفاسد تعدد نرخ ها منجر به صدمات ساختاری در جامعه می شود.
اقتصام(4)9141**1558
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]