واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کریستین ساینس مانیتور: مهاجران سوری، فلسطینیان آینده تهران - ایرنا- ˈکریستین ساینس مانیتورˈ نوشت: وحشت مهاجران سوری گریخته از جنگ داخلی این کشور این است که نسلهای آتی آنها ˈفلسطینیانˈ آینده باشند، ملتی فاقد هویت قانونی معتبر.
سوریه نزدیک به چهار سال است که در حال نبرد با تروریست های مسلح است که از سوی غرب و برخی کشورهای عرب منطقه حمایت می شوند. جنگ ، درگیری و ناامنی در بسیاری از مناطق سوریه سبب آواره شدن هزاران تن از مردم و مهاجرت اجباری انها به کشورهای دیگر شده است. کریستین ساینس مانیتور در مورد این مهاجران گزارشی تهیه کرده که نسبت به آینده نسل های بعدی این مهاجران در غربت احساس نگرانی کرده است.
در این گزارش به قلم ˈ ایلا باکاˈ آمده است:
وحشت سوری ها این است که آنها به ˈفلسطینیانˈ آینده تبدیل شوند یعنی مهاجرانی فاقد اوراق هویت معتبر و محروم از حمایت دولتها.
مغرب ( مراکش ) هم به جمع کشورهای پذیرنده مهاجران سوری گریخته از جنگ داخلی این کشور پیوسته است.
این کشور از پاییز گذشته کار رسیدگی به امور پناه جویان سوری را آغاز کرد. مهاجرانی که بدون روادید وارد مغرب می شوند در واقع به هیچ کشوری تعلق ندارند. مهاجران فاقد اوراق هویت قانونی حق کارکردن و یا فرستادن فرزندانشان به مدرسه را ندارند.
این پناه جویان در بدو ورود غیرقانونی به مراکش به دلیل شرایط سخت معیشتی ناگزیر به تکدی گری در حاشیه مراسم نماز جمعه و یا مقابل فروشگاهها می شوند. جمع کثیری از این پناه جویان به اردوگاههای مهاجران آفریقایی در ناحیه مرزی ˈملیلاˈ تحت قلمرو و محاصره دولت اسپانیا انتقال می یابند. منطقه با حصارهای بلند فلزی محاصره شده است.
این ناحیه دروازه ورود مهاجران به اروپاست.
موضوع سیل مهاجرت مهاجران سوری به مغرب به موضوع درگیری میان این کشور با الجزایر تبدیل شده است. اوائل سال جاری میلادی مراکش الجزایر را به اخراج 77 مهاجر سوری و انتقال آنان به خاک مغرب متهم کرد.
غالب مهاجران سوری از شهرهای مختلف عازم دمشق می شوند و از آنجا بوسیله هواپیما به الجزایر می روند و از الجزیره پایتخت الجزایر با اتوبوس عازم شهر مرزی ˈعوجاˈ در مغرب می شوند .
آنها در مراکش مدتی منتظر می مانند تا مراحل قانونی اخذ پذیرش مهاجرت خود را طی کنند . اگر همه مراحل کار با موفقیت انجام گیرد مهاجران از آنجا به هتل آفریقا در رباط منتقل می شوند که محل اسکان جمع کثیری از این مهاجران است.
در مقام مقایسه با لبنان که آمار پناهندگان سوری یک چهارم جمعیت آن را تشکیل می دهد و یا کشور اردن که بزرگترین جمعیت پناهندگان سوری را در خود جای داده است جمعیت پناهندگان سوری در کشور مغرب بسیار قلیل است و شاید به کمتر از 15 هزار نفر برسد .
اکثر این مهاجران در مغرب در برزخ کسب پذیرش و اخذ اوراق تائید شده هویت گرفتار مانده اند.
ˈمارک فاوˈ نماینده ˈکمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان مللˈ در رباط در این باره توضیح می دهد: ˈ هزاران مهاجر سوری در مراکش زندگی می کنند که آمارشان به طور دقیق مشخص نیست ˈ.
این سازمان یک سال پیش پذیرش و صدور مجوز کارت پناهندگی برای پناهندگان سوری را متوقف کرد و کار را به دولت مراکش سپرد.
تحلیلگران مسائل خاورمیانه معتقدند که حضور مهاجران سوری در مغرب ولو آنکه با همه تائیدیه های قانونی توأم باشد باز هم به نسل های بعدی این اقوام آسیب های جدی وارد خواهد ساخت.
یکی از این مهاجران سوری در مراکش ˈعادلˈ نام دارد که به همراه همسر و سه فرزندش به مغرب مهاجرت کرده است.
عادل در شهر ˈلاذقیهˈ سوریه صاحب یک بوتیک فروش لباسهای وارداتی از ترکیه بود؛ اما روزگار و معیشت او در مغرب به حدی رقت آور است که همسرش ناگزیر است مقابل مسجدی در شهرˈعوجاˈ همراه با فرزندانش تکدی گری کند .
http://www.csmonitor.com/layout/set/print/World/Middle-East/2014/0228/Stranded-in-Morocco-Syrians-join-African-migrants-in-storming-Europe-s-door
مترجمام**1591**1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]