واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ضرورت توجه حافظان قرآن به مفاهیم آیات الهی تهران - ایرنا - یک استاد حفظ قرآن بر توجه حافظان به معنا و مفهوم آیات الهی تاکید کرد و گفت: اگر مفاهیم کلام خدا به قلبمان رسوخ پیدا نکند، در هنگام مشکلات و سختی ها نمی توانیم با خواسته های نفسانی مبارزه کنیم.
منی اولیاء بک روزیکشنبه در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا گفت: قشرهای مختلف مردم همچون روحانیون، مداحان، حافظان و قاریان قرآن بسیاری از مفاهیم مذهبی را می دانیم ولی اگر این مفاهیم به قلبمان رسوخ پیدا نکند، در مواقع سخت و مشکلات نمی توانیم با هوی و هوس هایمان مبارزه کنیم. چون ایمانمان قلبی نیست.
وی در ادامه با اشاره به روایت پیامبر اکرم(ص) مبنی بر تمسک به ثقلین، از ضرورت پیروی از دستورات قرآن صامت و ناطق یعنی قرآن و اهل بیت(ع) سخن گفت و افزود: هر مسلمانی باید به هر دو تمسک داشته باشد.
این حافظ قرآن همچنین با قرائت آیه «و انک لعلی خلق عظیم» گفت: سیره عملی اهل بیت(ع) نیز قرآن است و اگر به سیره ائمه(ع) توجه کنیم، زندگی ما اسلامی می شود و قرآن نیز تاکید بر این نکته دارد که هر دستوری را که پیامبر(ص) می دهد، پیروی کنیم و از هر چه نهی کرده، دوری کنیم.
به گفته این حافظ قرآن، تمام آیات کتاب الهی، الگویی برای سبک زندگی است و اگر به معنای آیات توجه کنیم و راهبردها و خطاب های قرآن به ویژه آیاتی را که با «یا ایهاالذین امنوا» آغاز می شود، در زندگی مورد توجه قرار دهیم، به این نکته پی می بریم که این آیات علاوه بر بیان احکام الهی، سبک زندگی یک مسلمان و شیعه واقعی را ترسیم می کند.
اولیابک افزود: عمل کردن به قرآن و دستورات ائمه معصومان(ع) راهگشای زندگی هر مسلمانی است و تاثیر حفظ قرآن در سبک زندگی همچون تاثیر نماز است.
این استاد قرآن اضافه کرد: ما هر روز نماز می خوانیم ولی می دانیم اقامه نماز به معنای برپایی نماز در زندگی است و اگر در مساله حفظ قرآن نیز فقط به الفاظ کلام الهی توجه کنیم، نباید انتظار داشته باشیم که قرآن در زندگی ما تاثیرگذار باشد.
وی از حافظان و قاریان قرآن خواست تا در مسابقات قرآنی فقط برای کسب رضایت الهی و به منظور تثبیت محفوظات خود و کسب تجربه حضور پیدا کنند.
این کارشناس قرآنی درباره زمان لازم برای حفظ قرآن گفت: نیازی نیست که یک حافظ قرآن در طول یک یا دو سال تمام قرآن را حفظ کند. چون نکته مهم این است که ما همراه با قرآن باشیم و اگر کسی در طول 10 سال قرآن را حفظ کرد، نباید بر او ایرادی گرفت.
وی که در مدت پنج سال قرآن را حفظ کرده، افزود: اگر قرار است ما حافظ محتوای قرآن و نه اصوات و ظاهر آن باشیم، مدت حفظ خیلی مهم به نظر نمی رسد و اگر کسی در 10 ماه قرآن را بدون توجه به مفاهیم و معانی آن حفظ کند نباید انتظار داشت که این آیات در زندگی او تاثیرگذار باشد.
درهشتمین همایش تکریم چهره های قرآنی که دوم اسفند ماه از سوی سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد، از اولیا بک به عنوان حائز مدرک درجه 2 حفظ قرآن تجلیل شد.
فراهنگ(4)**1003**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]