واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سل 180 راس گاو شیری بجنورد را از پا درآورد بجنورد - ایرنا - شیوع بیماری سل 180 راس گاو شیری یک واحد دامداری صنعتی در حومه شهر بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی، را از پا درآورد.
یک فرد آگاه روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: با مشاهده نشانه های این بیماری از نیمه دی ماه، این واحد دامداری از سوی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی قرنطینه شده و دام های آن بتدریج برای ذبح به کشتارگاه انتقال یافت.
وی ارزش دام های این دامداری را 10 میلیارد ریال برآورد کرد که در چند روز اخیر آخرین راس آن برای ذبح به کشتارگاه بجنورد حمل شد.
در پی تماس های مکرر خبرنگار ایرنا، ˈعلی اصغر شریفیˈ مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی اصل وجود این مساله را تایید کرد اما توضیح بیشتری در خصوص آن نداد.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی اوایل بهمن امسال از پیدایش بیماری سل در دام های این واحد صنعتی در بجنورد و قرنطینه دام های آن خبر داده بود.
ˈحمید رمضانیˈ در گفت و گو با ایرنا اظهار کرده بود: با تشخیص دامپزشکان، شیر تولیدی دام های این واحد به کارخانه های تولید لبنیات و دام ها هم به کشتارگاه حمل و زیر نظر بازرسان اداره ذبح و مجوز استفاده از گوشت آن برای تولید سوسیس و کالباس به کارخانه داده می شود.
وی علت اصلی ابتلای دام های این واحد صنعتی به بیماری سل را رعایت نکردن مسائل بهداشتی از سوی کارگران آن عنوان کرده و افزوده بود: این واحد صنعتی تحت قرنطینه بهداشتی دامپزشکی است و طبق برنامه منظم توسط شبکه دامپزشکی آزمایش های لازم از دام ها به عمل می آید.
رمضانی، جلوگیری از خرید و فروش دام، انتقال دام های مبتلا به کشتارگاه، گرفتن آزمایش سل از کارگران این واحد و ضد عفونی کردن مرتب جایگاه نگهداری دام را از دیگر اقدامات برای جلوگیری از گسترش این بیماری در منطقه عنوان کرده بود.
وی گفته بود: با توجه به نظارت بازرسان بهداشتی و اجرای کامل قرنطینه این واحد صنعتی توسط شبکه دامپزشکی بجنورد، جای نگرانی برای شهروندان از بابت سرایت بیماری سل وجود ندارد.
به گفته وی تا قبل از این، با اجرای طرح های مایه کوبی دام های استان طبق برنامه سازمان علیه بیماری سل با نظارت مستقیم دامپزشکی، تعداد دام های آلوده به بیماری سل در سطح استان بسیار اندک بود.
سل گاوی از نظر میزان اشاعه و اهمیت اقتصادی و بهداشتی مهم ترین سل دامی به شمار می رود و در بیشتر کشورهای جهان کم و بیش وجود دارد که میزان گسترش آن بر حسب وضعیت دامپروری، نژاد گاو و اجرای مقررات بهداشتی متفاوت است.
اهمیت بیماری سل در نژادهای شیری بیشتر از نژادهای گوشتی است که نگهداری گاو در فصول سرد در فضاهای بسته، تاریک و نمور، میزان شیوع این بیماری را نسبت به فصول نگهداری دام در چراگاه ها و فضاهای باز افزایش می دهد.
سیر بیماری سل در دام طولانی است و در دام های جوان علائم بیماری کمتر دیده می شود به طور کلی با ایجاد واحدهای صنعتی گاوداری در ایران و ورود گاوهای خارجی برای اصلاح نژاد نخستین بار علائم بیماری سل گاوی خودنمایی کرد که در سال 1320 مواردی از آن در کشور مشاهده شد.
اکنون تنها راه مبارزه با بیماری سل گاوی برنامه ریزی صحیح کنترل و ریشه کنی سل گاوی است و پیشگیری و مبارزه از جمله آزمایش مکرر توبرکولین و خارج ساختن تمامی دام های آلوده از گله و کشتار آن ها، اجرای کامل مقررات بهداشتی و قرنطینه ای و ضدعفونی گاوداری ها و افزایش آگاهی دامداران است.
سل جزو بیماری های مشترک انسان و دام به شمار می رود.
60 هزار راس دام سنگین در استان خراسان شمالی نگهداری می شود. ک/3
623/626
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]