محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1825950887
نظر 4کارگردان درباره جشنوارههای خارجی
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نظر 4کارگردان درباره جشنوارههای خارجی
حضور سینمای ایران در جشنوارههای خارجی اگرچه ممکن است فوایدی داشته باشد اما شکل حضور سینمای ایران در این جشنوارهها بسیار مهم است. این موضوع از نگاه ۴ کارگردان بررسی شد.
فارس: بحث نحوه حضور سینمای ایران در محافل جشنوارهای غرب مدتهاست که در فضای رسانه ای کشور مطرح است و بسیاری نسبت به این نوع حضور نقد جدی دارند و معتقدند موج جشنوارهزدگی در بین فیلمسازان ایرانی باعث شده است تا عملا ارتباط فیلمساز با مردم جامعه خود قطع شود. در این بین بسیاری از جشنوارههای غربی با اهداف سیاسی گاه به فیلمهایی از سینمای ایران جایزه دادند که نه تنها توسط مردم و مخاطبین سینمای داخلی مورد استقبال قرار نگرفت بلکه نحوه تولید و محتوای آنها نیز در تضاد با منافع کلی کشور بوده است.
شاید پس از مدتها که ابراهیم حاتمیکیا در حاشیه جشنواره فجر و در نشست فیلم «شیار 143» به انتقاد از جریان سینمای جشنوارهای پرداخت و جشنوارهها را بلای جان سینمای ایران دانست بار دیگر لزوم بازنگری در حضورهای جهانی برای سینمای ایران احساس شد ضمن اینکه سینماگرانی نظیر محمدمهدی عسگرپور و رضا میرکریمی نیز با ادبیات متفاوتتر در این باره سخن گفتند.
مطلب زیر نگاهی به مهمترین اظهارنظرهای اخیر در خصوص رویکرد سینمای ایران نسبت به سینمای جشنوارهای است:
* حاتمیکیا: بلایی که جشنواره های خارجی بر سر سینمای ایران آوردند/فیلم ها را برای مردم ایران نمی سازیم
این کارگردان سینما در حاشیه نشست فیلم «شیار 143» در خصوص دلیل گفتار شدن سینمای ایران به ورطه کلیشه ها اظهار داشت: این بلایی است که جشنواره های خارجی و سلیقه هایی از آن ور آب به جان سینمای ایران انداخته اند. چیزی که نتیجه اش بحران تماشاچی در سینمای ایران است واقعیت این است که ما فیلم ها را برای مردم ایران نمی سازیم،و برای آن طرف آبی ها ساختیم و باید پاسخگوی این وضعیت باشیم.
وی همچنین در خصوص این نکته که سیاست های دولتی را چه قدر در به وجود آوردن این وضعیت موثر می دانید خاطرنشان کرد: بحث های من فراتر از سیاست های دولت های مختلف است.
حاتمیکیا در اختتامیه سومین هماندیشی سینماگران و متفکرین سینما انقلاب نیز گفت: اشکالی ندارد فیلمهای ایرانی به بیرون مرزها بروند و جایزه بگیرند. اما باید دانست که خارجیها دغدغههای خود را دارند. وقتی دغدغههای ما مماس با دغدغه آنها میشود که آنها به حمایت از فیلمهای ما میپردازند، باید دید چه اتفاقی افتاده است. ردکارپت اشکالی ندارد ولی مسیری که ردکارپت نشان میدهد ارزشی نیست.
* عسگرپور: برخی مقابل فرش قرمز جشنوارههای خارجی رنگشان عوض میشود/فرش قرمز جشنوراه فجر را نمی فهمم
محمدمهدی عسگرپور در گفت گو با فارس هم گفته بود که یک نکته مهم درباره سینما وجود دارد و آن این است که در سینما دنیا و نفس خیلی پررنگ است. مثلاً در نویسندگی اینطور نیست و عرضه کردن محصول کار که همان کتاب است هم نیاز چندانی به مراسمهای خوش آب و رنگ ندارد اما این رنگ و لعاب و «دنیا» روی سینما و سینماگر تأثیر زیادی دارد حالا این مسئله در جشنوارههای خارجی خیلی پررنگتر است. من خیلی از دوستانم را دیدهام که مقابل فرش قرمز جشنوارههای خارجی رنگشان عوض میشود. در مورد جشنواره خودمان هم این نکته را بگویم من 4 سال در جشنواره شرکت نکردهام اما امسال که رفتم دیدم که علیرغم آنکه منظم و دقیق برگزار شد ولی مثل جشنوارههای خارجی آنجا هم فرش قرمز پهن کردهاند.
راستش من با این مسئله نمیتوانم کنار بیاییم.چون با فرهنگ ما سازگار نیست و آن فرش قرمز جشنوارههای خارجی فقط معرفی فیلمساز نیست و بخشی از آن مربوط به جریانی است که جشنوارهها با آن اداره میشود. این باعث میشود که مثلاً پوشش خانم نیکول کیدمن به آن شکل باشد و در این باره کلی هم خبر و گزارش منتشر شود. این مسئله «نفس» شما را خیلی قلقلک میدهد. یعنی شما سال بعد هم دلتان برای این فرش تنگ میشود و سال بعد اگر نباشید احساس میکنید دارید حذف میشود و دیده نمیشوید آن وقت است که ممکن است به قواعد آن فرش قرمز تن بدهید چون میخواهید در این مسیر قرار بگیرید. بماند که ما فقط کاریکاتوری از آن را برگزار کردیم و من این را نمیفهمم. این شکل فرش قرمز و این چیزها مال جای دیگری است و کارکرد آن هم طور دیگری تعریف شده است. اینها مربوط به فرهنگ ما نیست. در آنجا پوششها هم قاعده خاص خود را دارند و برای برندسازی و درآمدزایی برای کمپانی ها و این ماجراها است. در واقع اینها همه بخشی از همین «دنیا» است که در سینما زیاد ظهور مییابد و خیلی سخت است که با آن کنار بیایی و از پس آن بر بیایی.
*میرکریمی: نباید فرصت جشنواره ها را از دست بدهیم اما جشنواره زده هم نشویم
میرکریمی هم در گفتوگویی که با فارس انجام داده بود گفت: موضع من این است که از هر فرصتی باید استفاده کنیم حتی اگر رقابت ناعادلانه باشد. حتی اگر یک فستیوالی استراتژی دارد که اهداف خودش را دنبال می کند اما اگر ما یک روزنه کوچک هم پیدا کنیم باید حضور داشته باشیم. همچنان که در سیاست خارجی هم به همین شکل است و من فکر می کنم ما هیچوقت فرصت سازمان ملل و مجامع جهانی را با وجود اینکه ممکن است قطعنامه هایی علیه ما تصویب شود از دست نمی دهیم. ما در موضعی نیستیم که رسانه ها دنیا در دستمان باشند و باید برای دفاع از حقانیت خود و دفاع از فرهنگ و کشورمان هرجا که می توانیم حضور داشته باشیم و این موضع شخصی من است. من می دانم که در خیلی از این جشنواره ها با سیاست برخورد می شود و خیلی جاها فیلم های من حذف شده است اما متعقدم هیچ فرصتی را نباید از دست داد اما در عین حال معتقدم که جشنواره زدگی هم اصلا چیز خوبی نیست.
الان شما با هر فیلمساز جوان که اصلا او را نمیشناسی و فیلمش را هم ندیدهای صحبت می کنی فیلمش 50 جشنواره رفته است در حالیکه من به عنوان فیلمسازی که اتفاقا با جوانان سرو کار دارم هیچ فیلمی از او ندیده ام پس مردم کی و کجا فیلمهایش را دیده اند؟. از طرفی فیلمساز هم کاملا سیر شده است و فکر می کند به دلیل حضور در 50 جشنواره خارجی تبدیل به یک شخصیت مهم فرهنگی شده است. باید چکار کنیم که این ارزش را عوض کنیم و به فیلمساز جوانمان بگوئیم که ارزش تو به این نیست که 50 جشنواره رفته باشی اما مردم خودت حتی یک فیلمت را هم ندیده باشند؟ این موضوع یعنی آنکه ما باید حوزه اکران را جدی بگیریم، ارتباط با مردم را باید جدی بگیریم.
* پرویز شیخطادی: سینمای ما در قدم زدن در سواحل اروپا نمیتواند به جایی برسد
وی در برنامه مناظره شبکه اول گفت: بحث این است که آیا واقعا سینمای جشنوارهای به ما خط میدهد یا سینمای ملی و سینمای بومی ما کجا قرار گرفته آیا جشنوارههای جهانی به ما خط ندادهاند؟. تمام فیلمهای ما و آثارمان فاقد قهرمان هستند آیا سینمای ضد قهرمان جذابیت دارد؟ آیا با این ویژگیهایی که آنها به ما تزریق میکنند میتوانیم فیلمهای خوبی بسازیم و آیا سینمای ما با قدم زدن در سواحل اروپا میتواند به جایی برسد. اگر رسیده است که اصلاً نیازمند مطرح کردن این بحثها نبودیم.
متأسفانه امروز سینمای غرب تفکر ضد قهرمان به ما تزریق کرده و مضامینی نظیر سرخوردگی، بیثباتی، فرار از مبارزه، تسلیم محض شدن و شخصیتهایی آری از ارزشهای الهی در فیلمها رواج دارند. و سینمای اروپا فقط همین قهرمانان را میپذیرد. البته من در جشنوارههای اروپایی شرکت کردم و لذت حضور در این جشنوارهها را چشیدهام اما این ویژگیهایی که به ما تزریق کردهاند سینمای ما را نابود کرد.
باید حساب مردم جهان از جشنوارهها جدا کنیم. موی ما در این جریانات سپید شده است و میدانیم دیپلماسی فرهنگی چگونه است و از چه طریق برروی ما تأثیر میگذارند امروز 50 کانال فارسیزبان بالای سرمان قرار دارند که امواج خود را برای ما میفرستد و دیگر این موضوع که با استفاده از دیپلماسی فرهنگی بر ما تأثیر میگذارد ثابت شده است.
تاریخ انتشار: 11 اسفند 1392 - 13:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
صفحات پیشنهادی
فیلمهایی که برای مردم ساخته نمیشوند نظر حاتمیکیا، عسگرپور، میرکریمی و شیخطادی درباره جشنوارههای خارجی
فیلمهایی که برای مردم ساخته نمیشوندنظر حاتمیکیا عسگرپور میرکریمی و شیخطادی درباره جشنوارههای خارجیحضور سینمای ایران در جشنوارههای خارجی اگرچه ممکن است فوایدی داشته باشد اما شکل حضور سینمای ایران در این جشنوارهها بسیار مهم است این مورد از نگاه 4 کارگردان بررسی شده است بگفتوگو با رضا میرکریمی درباره سینما و سینمای جشنوارهای استفاده از فرصت جشنوارههای خارجی با جشنوارهزدگی تفا
گفتوگو با رضا میرکریمی درباره سینما و سینمای جشنوارهایاستفاده از فرصت جشنوارههای خارجی با جشنوارهزدگی تفاوت دارد با نق زدن کارها اصلاح نمیشودسیدرضا میرکریمی ضمن آسیب شناسی فضای سینمایی کشور معتقد است امروز فضای خوبی وجود دارد تا سینما در جایگاه اصلی خودش قرار گیرد خبرگزاریموضعگیری درباره شرطهایی برای حضور شاعران مستقل آبان: هدف جشنواره شعر فجر تکامل جشنوارههای پیشین است
موضعگیری درباره شرطهایی برای حضور شاعران مستقلآبان هدف جشنواره شعر فجر تکامل جشنوارههای پیشین استسخنگوی هشتمین جشنواره شعر فجر درباره انتقاد برخی از شاعران به این جشنواره گفت ما از همه آنها تشکر میکنیم و دست آنها را میفشاریم و درباره نگرانیهایی که در ذهن آنهاست باید بگاظهارنظر قزوه درباره کاکایی و شعر فجر
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۲۶ علیرضا قزوه گفت من و سایر شاعران همفکرم تا به امروز از آقای کاکایی و هشتمین جشنواره شعر فجر حمایت کردهایم و بعد از این نیز از او حمایت خواهیم کرد اما او نباید از حلقه شورای سیاستگذاری خارج شود به گزارش بخش ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنانظر کیانوش عیاری دربارهی «آشغالهای دوست داشتنی» و ...
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۴۹ کیانوش عیاری با ابراز تاسف از اینکه امکان نمایش فیلم آشغالهای دوست داشتنی در جشنوارهی فیلم فجر فراهم نشد گفت آنچه از این فیلم عاید ما میشود نوعی آشتی و نرم خویی است کارگردان فیلم خانه پدری در گفتوگویی با خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجوپیشنهاد چند شرکت خارجی برای پخش جهانی «شیار143»/ توضیح درباره پخش کننده ایرانی
پیشنهاد چند شرکت خارجی برای پخش جهانی شیار143 توضیح درباره پخش کننده ایرانی تهیهکننده فیلم سینمایی شیار143 از پیشنهادات چندین شرکت خارجی برای پخش جهانی بهترین فیلم تماشاگران جشنواره سیودوم فیلم فجر خبر داد به گزارش نامه نیوز محمدحسین قاسمی در گفتوگو با فارس با بیان مطاظهارنظر حذفشده حاتمیکیا درباره رستاخیز
اظهارنظر حذفشده حاتمیکیا درباره رستاخیز من مطمئنم که برادرم احمدرضا درویش با احترام به نظر علما و انجام اصلاحاتی رستاخیز را روانه اکران عمومی خواهد کرد و همه باید به او کمک کنیم و گرنه دیگران درباره ما شیعیان فیلم خواهند ساخت مهر حاتمیکیا که از انتشار نادرست صحبتهایش درایوبی: نظر مراجع درباره رستاخیز لحاظ میشود
ایوبی نظر مراجع درباره رستاخیز لحاظ میشودتاریخ انتشار پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱ ۵۸ رئیس سازمان سینمایی کشور گفت نظرات اشکالات و دغدغه های مراجع عظام تقلید در خصوص فیلم رستاخیز در نظر گرفته می شود به گزارش تسنیم حجت الله ایوبی در دیدار با آیت الله ناصر مکارم شیرازی با اراظهارنظر یک نماینده مجلس درباره حضور بدون محافظ ضرغامی در بین بختیاریها
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۲۷ حضور بدون محافظ سید عزتالله ضرغامی در بین اقوام بختیاری نشان داد که هیچ فاصلهای میان مسئولان و مردم نیست به گزارش سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا به نقل از روابط عمومی صداوسیما نماینده مردم خمینیشهر در مجلس با بیان مطلب بالا گفت حضور رییس رسانه ملینظر مطهری درباره برخورد با «آسمان»
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷ ۱۱ علی مطهری نظر خود را پیرامون نحوه برخورد با روزنامه آسمان بیان کرد به گزارش ایسنا این عضو هیات نظارت بر مطبوعات در گفتوگو با خانه ملت تصریح کرد این موضوع دو حالت دارد یک وقت هست روزنامهای مقالهای در رد حکم قصاص درج میکند که در این صورت ممکن انظر اساتید فلسفه درباره ارتباط فلسفه و طبیعت/5 اخلاق زیستمحیطی یکی از شاخههای اخلاق کاربردی است
نظر اساتید فلسفه درباره ارتباط فلسفه و طبیعت 5اخلاق زیستمحیطی یکی از شاخههای اخلاق کاربردی استاستاد فلسفه دانشگاه گفت سادهترین علت برای ریشهیابی مشکلات زیستمحیطی مهندسی نادرست در این حوزه است طرحهای صنعتی و فنآورانه باید با مهندسی صحیح صورت گیرد انشاءالله رحمتی سردبیر نفیلمهاییکهنظررهبریراجلب کرد/از طلاومستادربارهالی
فیلمهاییکهنظررهبریراجلب کرد از طلاومستادربارهالی به کبودی یاس بدوک طلا و مس تنها نمونه هایی از فیلم هایی است که اظهار نظر رهبر انقلاب درباره این فیلم ها علنی شده است به گفته غلامعلی حداد عادل ایشان دقت دارند که از ابزار فرهنگی به خوبی استفاده شود به گزارش نامه نیوز غلاظهارنظر حذفشده حاتمیکیا درباره «رستاخیز»/ کاری نکنیم فقط دیگران درباره شیعیان فیلم بسازند
اظهارنظر حذفشده حاتمیکیا درباره رستاخیز کاری نکنیم فقط دیگران درباره شیعیان فیلم بسازند حاتمیکیا که از انتشار نادرست صحبتهایش درباره فیلم رستاخیز گلهمندست متن کامل این بخش از اظهاراتش را در اختیار مهر گذاشت به گزارش نامه نیوز ابراهیم حاتمی کیا شب گذشته 4 اسفندماه در جمع دنظر شفیعی کدکنی درباره شعر سایه
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰ ۴۸ این روزها مصادف است با تولد 86 سالگی هوشنگ ابتهاج ه ا سایه به این مناسبت مروری داریم بر حرفهای محمدرضا شفیعی کدکنی درباره انس و الفتش با شعر سایه به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا شفیعی کدکنی در مقدمه کتاب آینه در آینهنظر اساتید فلسفه درباره ارتباط فلسفه و طبیعت/7 فلسفه و طبیعت لازم و ملزوم یکدیگرند/ طبیعتشناسی پیششرط مطالعه
نظر اساتید فلسفه درباره ارتباط فلسفه و طبیعت 7فلسفه و طبیعت لازم و ملزوم یکدیگرند طبیعتشناسی پیششرط مطالعه فلسفه استعضو هیئت علمی پردیس قم دانشگاه تهران گفت طبیعت شناسی از مهمترین حوزههای فلسفه است و به اعتقاد صاحبنظران فلسفی از دیرباز برای مطالعه علوم ابتدا باید طبیعت شنانظر فانی درباره جذب نیرو در آموزش و پرورش
نظر فانی درباره جذب نیرو در آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش گفت در خصوص ساماندهی نیروی انسانی باید تدبیر به خرج داد و مانع ورود نیروهای جدید به آموزش و پرورش شد کد خبر ۳۸۱۹۰۷ تاریخ انتشار ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳ ۳۲ - 24 February 2014 وزیر آموزش و پرورش گفت در خصوص ساماندهی نیرویاظهار نظر سعید راد درباره عنوان «رسانه ملی» برای صداوسیما
اظهار نظر سعید راد درباره عنوان رسانه ملی برای صداوسیما سعید راد در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه صداوسیما در طول این سالها تا چه میزان توانسته است به عنوان رسانه ملی نزدیک شود و چند صدایی را دستور کار خود قرار دهد پاسخ داد عنوان رسانه ملی 100 درصد یک جمله مصطلح است و برای ما پ-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها