واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس مرکز تحقیقات زنان و خانواده: باید دنبال الگوی تعامل دولت و خانواده باشیم تهران - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات زنان و خانواده گفت: باید به منظور مناسبات بیشتر میان خانواده و دولت، دنبال الگوی تعامل میان این دو نهاد باشیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حجت الاسلام «محمدرضا زیبایی نژاد» روز یکشنبه در نشست علمی پیرامون مناسبات دولت و خانواده در سالن پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور افزود: با توجه به مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، این مناسبات می تواند در رفع بسیاری از مسایل تاثیرگذار باشد.
وی به برخی مشکلات در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: زمانیکه دولت در عرصه تربیتی وارد عمل می شود، هدفش تامین بازار کار است، اما هدف خانواده ممکن است این موضوع نباشد.
زیبایی نژاد با بیان اینکه نباید از این نشست انتظار داشت که نتیجه آن منجر به طرحی یا پیش نویس قانونی شد، گفت: باید ابعاد مختلف این موضوع بررسی شود تا بتوان زمینه مناسبات بیشتر دولت و خانواده را فراهم ساخت.
زیبایی نژاد افزود: در بحث تعامل دولت و خانواده باید سیاست های عمومی نظیر سیاست اقتصادی کلان که توسط دولت ها اتخاذ می شود و تاثیر جدی روی خانواده ها دارد، بررسی شود.
رییس مرکز تحقیقات زنان و خانواده با بیان اینکه این نشست بیشتر مربوط به سیاست هایی است که به خصوص بر خانواده ها تاثیر دارد، ادامه داد: باید بحث نظریه تعاملی بین خانواده و دولت را طراحی کرد تا در این زمینه نیز راهگشای جدی برای تعامل بیشتر میان این دو نهاد باشد.
وی همچنین با بیان اینکه موضوع مداخله دولت در امور خانواده از دو منظر مورد بررسی قرار می گیرد، گفت: یکی اینکه آیا مداخله دولت ها در شئونات جامعه مشروعیت دارد یا نه و دیگری اینکه آیا حکومت نماینده جامعه مسلمانان است و ابزار تحقق آمال آنها است یا نه؟
زیبایی نژاد تصریح کرد، دولت نیز باید در جایی مداخله کند که جامعه حساسیت لازم را ایجاد کرده و مطالبه عمومی در آن شکل گرفته است.
رییس مرکز تحقیقات زنان و خانواده با بیان اینکه اگر مطالبه وجود نداشته باشد، ممکن است شکاف میان مردم و دولت شکل گیرد، افزود: خانواده گاهی وقت ها مطالبه دارد که نمونه آن را می توان فرزندآوری عنوان کرد و در این مسیر فرزندآوری محدودیت هایی دارد که با ورود دولت و ایجاد سیستم تشویقی می توان در این امر موفق بود، اما اگر خانواده مطالبه فرزند نداشته باشد، باز هم ممکن است به شکاف میان مردم و حاکمیت دامن بزند.
زیبایی نژاد خانواده را از نگاه دین یک نهاد ارزشمند دانست و گفت: دین با آموزه های خود مانند جایگاه خاص والدین، صله رحم و غیره به تقویت نهاد خانواده کمک می کند، از این رو خانواده و دین در تعامل با همدیگر، هم افزایی می کنند.
وی خانواده توانمند را خانواده ای توصیف کرد که خود بتواند بدون کمک از نهادهای بیرونی مشکلاتش را رفع کند.
زیبایی نژاد افزود: خانواده باید قدرت مواجه با بحران های زندگی را داشته باشد و خود را در قبال مسایل اجتماعی مسوول بداند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین کارکردهای خانواده این است که فرزندان آنها را متناسب با ارزش های جامعه، جامعه پذیر می کنند و همین جامعه پذیری مشکلاتی را بدنبال دارد.
رییس مرکز تحقیقات زنان و خانواده گفت: جامعه پذیری در ساختار اقتصادی، سیاسی، حقوقی بر خانواده ها تاثیر می گذارد و به عنوان مثال در ساختارهای اقتصادی، تحولاتش این است که خانواده را به یک نهاد مصرفی تبدیل می کند.
وی ادامه داد: در جامعه ای که ساختارها به سمت فردگرایی می رود، با این فضا فرزندان جامعه پذیر شده و با مشکلات جدی در جامعه مواجه می شوند که نمونه آن تعداد فرزندان کمتر و خانواده مصرف گرا است و همین موضوع باعث می شود که فرزندان ما عامل مصرف می شوند نه عامل تولید.
در نشست تخصصی مناسبات خانواده و دولت همچنین دو میزگرد بررسی و تبیین ابعاد نظری مناسبات خانواده و دولت و میزگرد بررسی و تبیین ابعاد عینی مناسبات خانواده و دولت نیز با حضور کارشناسان برگزار شد.
اجتمام(3) ** 7268 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]