واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ورود ماهی قرمز حال و هوای ساوه را بهاری کرد ساوه- ایرنا- با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، ورود ماهی قرمز و اسباب سفره هفت سین به بازار ساوه حال و هوای این شهر را بهاری کرده است.
به گزارش ایرنا، آب و هوای بهاری شهر ساوه موجب شده که فروشندگان ماهی قرمز تزیینی و لوازم سفره هفت سین زودتر از سال های گذشته مشغول فعالیت شوند.
مردم این شهر نیز به رسم قدیم خانه تکانی نوروزی را آغاز کرده اند و در این بین پاک کردن گرد و غبار از خانه دل نیز انجام می شود.
شیرینی و آجیل در این روزها بازار داغی دارد و مردم برای ایام عید نوروز آجیل و شیرینی خود را قبل از شلوغی بازار فراهم می کنند.
هر چه به روزهای پایانی سال نزدیک تر می شویم ازدحام مردم ساوه در بازار تاریخی این شهر بیشتر می شود.
بازار تاریخی ساوه به طول 600 متر سالهاست که مهمترین مرکز خرید بیش از 250 هزار نفر جمعیت شهرستان ساوه است.
این مرکز خرید در روزها و ماه های عادی توانسته بخشی از نیازهای شهروندان را تامین کند اما در روزهای پایانی سال بنا بر اظهار شهروندان پاسخگوی رفع نیاز مردم این شهرستان نیست.
یک شهروند ساوه می گوید: هر سال با وجود دایر شدن نمایشگاه بهاره در ساوه، شلوغی بازار سرپوشیده تا حدی است که رفت و آمد در آن به سختی انجام می شود.
ˈعلی بخشیˈ افزود: با توجه به دایر شدن نمایشگاه بهاره در مدت کوتاه و پس از پایان فعالیت آن جمع زیادی از مردم برای تامین مایحتاج خود روانه بازار شهر ساوه می شوند به طوری که یک هفته آخر سال دیگر جا برای ایستادن در این بازار نیست.
وی ادامه داد: بیشتر جمعیت شهر ساوه را قشر کارگری تشکیل می دهد و به علت دریافت حقوق و عیدی در روزهای پایانی سال مجبورند که هفته آخر سال راهی بازار شوند.
به گفته وی، شلوغی بیش از حد موجب می شود که افراد نتوانند به راحتی کالاهای مورد نیاز خود و خانواده را برای شب عید تهیه کنند و برخی بازاریان نیز از این آب گل آلود به خوبی ماهی می گیرند.
دیگر شهروند ساوه می گوید: شهر مهاجرپذیر و پرجمعیت ساوه فاقد فضای مناسب برای تامین مایحتاج مردم است و زمینه رقابت عرضه کنندگان کالا و خدمات در این شهر وجود ندارد به همین دلیل اجناس با کیفیت پایین و قیمت بالا به مردم عرضه می شود.
ˈایوب بهزادیˈ در خصوص عرضه میوه و سایر خوراکی در این شهر، افزود: سالهاست که ایجاد یک مرکز برای تامین خدمات مورد نیاز مردم در این شهر از دید مسوولان پنهان مانده است.
وی ادامه داد: برپایی نمایشگاه چند روزه نمی تواند اقدام اساسی برای تامین مایحتاج مردم باشد چون برخی از اجناس ارائه شده در این نمایشگاه با کیفیت نه چندان مطلوب به فروش می رسد.
به گفته وی، شهروندان ساوه همه ساله خرید شب عید خود را در حالی انجام می دهند که نبود مراکز مناسب عرضه کالا، سلیقه فروشندگان و نظارت ناکافی تعادل قیمت گذاری کالاها را تحت تاثیر قرار داده است.
یک کارشناس امور اجتماعی نیز گفت: خرید کالای باکیفیت، ارزان و مطمئن خواسته و مورد انتظار هر خریدار است.
ˈاحسان صادقی مقدمˈ اظهار کرد: با این وجود گشتی در بازار ساوه نشان می دهد بخشی از انتظارات شهروندان نسبت به نحوه خرید بی پاسخ مانده و دلالان برای رونق کسب و کار خود به دلیل نبود زمینه رقابت، بی توجه به خواسته عموم مردم بی نظمی هایی را در قیمت کالاها به وجود آورده اند.
به گفته وی، قیمت یک کالای مشخص در برخی فروشگاه های مختلف متفاوت است و فروشندگان، اجناسی که با سلیقه خود خریداری کرده اند را به مشتریان عرضه می کنند.
مدیر صنعت، معدن و تجارت ساوه نیز گفت: بازار سنتی ساوه حدود 20 سال است که توسعه چندانی نداشته است در حالی که جمعیت این شهر با توجه به مهاجرپذیری با افزایش قابل توجهی مواجه بوده است.
ˈمهدی پویاوندˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایجاد مراکز فروش و عرضه جدید موجب ایجاد رقابت و کاهش قیمت ها و افزایش کیفیت مایحتاج مردم می شود.
وی بیان کرد: راه اندازی نمایشگاه بهاره توانسته بخشی از نیاز خرید شب عید مردم این شهرستان را تامین کند اما این امر به دلیل فعالیت قانونی و پرداخت مالیات از سوی کسبه بازار با مخالفت آنان همراه است.
به گفته وی، اقدام هایی از سوی مدیریت شهری به منظور جذب سرمایه گذار برای تاسیس مراکز بزرگ عرضه و فروش کالاهای مورد نیاز مردم انجام شده است.
بازار تاریخی سرپوشیده ساوه از بازارهای قدیمی است که طی سالیان متمادی بافت سنتی خود را حفظ کرده است.
این بازار به طول 600 متر از یک راسته بازار اصلی با 12 گذر یا راسته فرعی تشکیل و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.ک/4
7338/686
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]