واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: گزارش حقوق بشر یا سیاهه ای برای پنهان کاری!
وزارت خارجه آمریکا با انتشار گزارش سالیانه حقوق بشر، بار دیگر بر مسند داوری نشسته و مجموعه کشورهای مخالف را در فهرست ناقضان حقوق بشر جای داده است. «آمریکا ۲۵ درصد زندانیان جهان را در زندان های خود دارد. گوآنتانامو نیز لکه ننگی برای باراک اوباماست.» به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، انتشار گزارش حقوق بشری وزارت امور خارجه آمریکا که به رویه هر ساله واشنگتن تبدیل شده است، در حالی صورت می گیرد که از نگاه ملت ها و بیشتر کشورهای جهان، آمریکا به عنوان اصلی ترین ناقض حقوق ملت ها و حقوق بشر، هرگز صلاحیت داوری در این زمینه را ندارد و به جای ادعا علیه دیگران، خود می بایست پاسخگوی مداخله های پیامددار و خونینش در دیگر کشورها باشد.
جیمز فتزر، استاد علوم سیاسی دانشگاه مینه سوتای آمریکا در این باره می گوید: «آمریکا در حالی مدعی حقوق بشر در عرصه جهانی است که خود به صورت نهادینه، به نقض حقوق بشر می پردازد و رویکردی کاملا مزورانه در این خصوص دارد. آمریکا با اعمال استانداردهای دوگانه تلاش می کند از موضوع حقوق بشر، به عنوان ابزاری برای مقابله با کشورهای مستقل جهان برخورد کند.»
برابر این گزارش، چین که به عنوان اصلی ترین رقیب اقتصادی و راهبردی آمریکا در سال های اخیر به پای ثابت فهرست ناقضان حقوق بشر در گزارش وزارت خارجه آمریکا تبدیل شده، این گزارش را نادرست، سیاسی و غیرقابل استناد خوانده است و در مقابل، گزارش مستندی از نقض حقوق بشر در آمریکا را منتشر کرد.
این گزارش از رشد شکاف طبقاتی در آمریکا به عنوان نمادی از نقض حقوق بشر و نابرابری اجتماعی یاد کرده و افزوده است: بیش از 50 درصد از درآمد و منابع آمریکا، فقط در انحصار 10 درصد از آمریکایی ها قرار دارد که ناشی از بی عدالتی اجتماعی در این کشور است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در این باره تاکید کرد: ارزیابی های حقوق بشری آمریکا، کاملا سیاسی و غیر حقوقی است. این در حالی است که نقض گسترده حقوق بشر، از جمله در زمینه جاسوسی اینترنتی و کار کودکان، برنامه جاسوسی موسوم به «پریزم»، به عنوان موارد آشکار نقض حقوق بشر در آمریکا وجود دارد و این کشور، هرگز پاسخگوی این رفتارهای خود نبوده است.»
اسنادی که پارسال، ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، منتشر کرد، نشان داد دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی) و آژانس امنیت ملی، مکالمات تلفنی میلیون ها شهروند آمریکایی و اروپایی را شنود کرده و در اطلاعات اینترنتی آنها نفوذ کرده اند.
همچنین عملیات گسترده پهپادهای آمریکا در مناطق مختلف جهان، از جمله در افغانستان، پاکستان و یمن، نمونه بارز دیگری از نقض حقوق بشر است که هر ساله، جان صدها شهروند بی گناه را می گیرد؛ و با وجود اعتراض پیاپی مقامات این کشورها، همچنان ادامه دارد. حمایت از رژیم صهیونیستی و وتوی ده ها قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد که با هدف محکومیت جنایت های این رژیم، پیشنهاد شده، از دیگر رویکردهایی است که ریشه در رویکرد دوگانه حقوق بشری در آمریکا دارد.
حلمی الاعرج، روزنامه نگار فلسطینی، معتقد است: «آمریکا به علت جانبداری از اشغالگران صهیونیست، مسئول ادامه رفتارهای ضد انسانی آنهاست. اشغالگران می خواهند امنیت خود را با نقض حقوق و خواسته های ملت فلسطین حفظ کنند.»
پرونده حقوق بشری آمریکا در داخل خاک این کشور هم پرونده ای قطور و سنگین است. این کشور در حالی که فقط 5 درصد از جمعیت جهان را دارد، بیش از 25 درصد از کل زندانیان را زندان های خود دارد. افزون بر این، نقض حقوق زندانیان مهاجر و رنگین پوست، به ویژه در زندان گوآنتانامو، لکه ننگی تاریخی است که باراک اوباما، با وجود وعده انتخاباتی خود برای برچیدن آن، هرگز نتوانسته است، گامی عملی در این خصوص بردارد.
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]