تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكاتِ رفاه، نيكى با همسايگان و صله رحم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843419632




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارکردهای بازار سرمایه در تقویت اقتصاد مقاومتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کارکردهای بازار سرمایه در تقویت اقتصاد مقاومتی تهران - ایرنا - آنچه از روند تعاملات کشورهای غربی با کشورمان مشهود است این است که، نظام سلطه با سرخوردگی و شکست در راهبرد های تقابل نظامی با کشور سرافراز ایران، گزینه اختلال در سیستم اقتصادی و اعمال فشارهای اقتصادی را دنبال می کند.


به این ترتیب، تشدید تحریم های ناجوانمردانه بر اقتصاد کشور طی سالیان اخیر، ضرورت پرداختن به مقوله اقتصاد مقاومتی را بیش از پیش مطرح ساخته است. نامگذاری سال های اخیر با موضوعات اقتصادی، ضمن اینکه حاوی پیام های هوشمندانه و مدبرانه در زمینه مدیریت کشور از سوی مقام معظم رهبری است، بلکه، جهت دهی فعالیت های راهبردی را در تقویت خودکفایی ملی و پرهیز از خودتحریمی! نشان می دهد.
ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در 29 ام بهمن ماه سال جاری، از سوی رهبری نیز در همین راستاست. براین اساس، هدف اقتصاد مقاومتی حفظ روند رو به رشد اقتصادی به همراه کاهش آسیب پذیری است.
در قالب این سیاست ها علاوه بر ارائه برنامه های کوتاه مدت از قبیل حمایت از تولید ملی، مدیریت منابع ارزی، مدیریت مصرف، حرکت براساس برنامه که به بهبود عملیات اداری و اجرایی کشور می انجامد، با ارائه یک سری راهکارهای بلندمدت در قالب اتکاء بر مردم، مقاوم سازی اقتصاد، تقویت اقتصاد دانش بنیان، کاهش وابستگی به نفت، فرموله کردن نحوه دستیابی به رفع کامل وابستگی به حوزه نفت و حصول اقتصادی مقاوم و مستقل دنبال می شود.
این سیاست ها همچنان که مسیر حرکت تمام نهادهای موثر در اداره کشور و تکلیف آحاد مردم را روشن ساخته است، حوزه های اثرگذاری بازار سرمایه را در قالب مولفه های اقتصاد مقاومتی تبیین کرده است. ضمن اینکه در این ابلاغیه، تدوین سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر مبنای تکمیل سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی ذکر شده است.
بدیهی است بازار سرمایه یکی از ارکان اصلی تامین مالی شرکت ها و بازوی اجرایی در عمل به سیاست های کلی اصل 44 در باب خصوصی سازی، نقش مهمی در توسعه کارآفرینی و حداکثرسازی آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی از طریق راهکارهای زیر داشته باشد:
1- با نهایی شدن روند واگذاری سهام عدالت زمینه مشارکت حداکثری آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی و تامین مالی در کشور فراهم خواهد شد.
2- تسریع در راه اندازی بورس ایده از طریق جذب منابع در طرح ها و ایده های نوآورانه ضمن کمک به توسعه کارآفرینی به بعد فعال سازی سرمایه های انسانی کمک خواهد کرد.
3 - توسعه ابزارهای نوین مالی که در سال های اخیر با اهتمام ارکان بازار سرمایه به صورت جدی تر دنبال شده است می تواند در فعال سازی و تجهیز منابع مالی موثر باشد. همچنین معرفی این ابزارها از جمله صندوق های مشترک که محل مناسبی برای سرمایه گذاری عادی هستند می تواند کمک کننده باشد. ابزارهای پوشش ریسک و راه اندازی ساز و کارهای رتبه بندی اعتباری و سنجش ریسک نیز در این میان مفید خواهد بود. همچنین توجیه و پذیرش شر کتهای بیشتر از بخش خصوصی زمینه تامین مالی بیشتر از کانال بازار سرمایه را فراهم می سازد.
به باور اکثر محققان و صاحب نظران فقدان بهره وری موثر یکی از آسیب های جدی اقتصادی در کشور ماست، که در این ابلاغیه مدنظر قرار گرفته و رشد آن بر محور تقویت عامل تولید، نیروی کار و رقابت پذیری تعریف شده است. بازار سرمایه از طریق تامین مالی فعالیت های مولد اقتصادی و طرح های توسعه شرکت ها در تقویت عوامل تولید موثر است.
همچنین از کانال مدیریت موثر شرکت های پذیرفته شده در بورس، توانمندسازی نیروی کار و رقابت واقعی قابل حصول است.
در این راستا اثرگذاری بورس از شیوه های زیر است:
1 - بازار سرمایه با تسریع در روند افزایش سرمایه ها و تامین مالی طرح های توسعه شرکت ها می تواند تقویت تولید را رقم بزند.
2 - تسریع در واگذاری سهام شرکت های دولتی در قابل اصل 44 از طریق بورس، می تواند ضمن بهبود بهره وری و مدیریت بهره ور، به توانمند سازی نیروی کار(از طریق مکانیزم های انگیزشی، رقابت، فضای کار سالم و...) و نهایتا رقابتی شدن فضای کسب و کار منجر شود.
3- کاهش هرچه بیشتر سهم دولت در شرکت های واگذار شده و افزایش میزان مالکیت بخش خصوصی در اقتصاد که از طریق واگذاری در بورس امکانپذیر است نیز به رقابت بیشتر و واقعی تر در فضای اقتصاد می انجامد.
4 - افزایش قدرت چانه زنی و مذاکره بازار سرمایه با نهادهای تصمیم گیر و اثرگذار در خصوص منافع شرکت ها و صنایع بورسی و سهامداران نیز عاملی در جهت بهبود بهره وری از کانال تقویت تولید است.
شفاف سازی اقتصادی که در این ابلاغیه مدنظر قرار گرفته، از حوزه های اصلی مورد توجه در بازار سرمایه است، به گونه ای که شفافیت بیشتر با ریسک کمتر در معاملات همراه است، لذا این عنصر در بازار سرمایه همواره مورد توجه بوده است و راه اندازی ابزارهای مختلف برای نظارت بر شرکت ها و اخذ اطلاعات به موقع در این راستاست. یکی از مولفه هایی دستیابی به اقتصاد مقاومتی، می تواند سلامت اقتصادی باشد، به گونه ای که مصداق ضرب المثل ˈعقل سالم در بدن سالم استˈ، می توان گفت اقتصاد مقاومتی در ساختار یک اقتصاد سالم قابل حصول است. شکی نیست تقویت بازار سرمایه و به تبع آن شفافیت فعالیت های اقتصادی نقش مهمی در این میان دارد. بازار سرمایه از طریق افزایش سطح شفافیت گزارشات و عملکرد شرکت ها نقش بسزایی در این مسیر دارد.
گزارشات شفاف شرکت های بورسی که به طور مستمر و زمان کم از طریق سامانه هایی مثل کدال و مبتنی بر ابزارهایی چون XBRL منتشر می شود می تواند به عنوان مرجعی در تصمیم گیری های کنترلی توسط نهادهای ناظر و سیاست گذاری ها استفاده شود.
به عنوان نکته پایانی باید گفت که افزایش توان داخلی جهت مقاومت در برابر فشارها، با اتکا بر توانمندی های داخلی در حوزه تامین مالی، دانش انسانی و نیز کاهش وابستگی امکانپذیر است که رصد شرکت های پذیرفته شده در بورس نمایه مناسبی جهت سنجش عملکردها در این حوزه خواهد بود.
اسماعیل درگاهی مدیر پذیرش اوراق بهادار بورس اوراق بهادار تهران
اقتصام(2)9141**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن