محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827879191
مشكل ما در حوزه اقتصاد كجاست؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ اسفند ۱۳۹۲ (۹:۳۹ق.ظ)
رسالت: مشكل ما در حوزه اقتصاد كجاست؟
به گزارش خبرگزاري موج، رسالت نوشت: مقام معظم رهبري در خرداد 84 سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي را ابلاغ فرمودند.
اعلام اين سياستها به روساي قوا و دستگاههاي اجرايي و وزارتخانهها با استقبال عظيمي روبرو شده و بيانيهها و سخنرانيهاي زياد و حتي سمينارها و كنفرانسهايي به همين مناسبت بر پا شد. يكي از جملات ترجيع بند اين نشستها اين بود كه؛ ايران با اجراي اين سياستها در آستانه يك انقلاب و تحول اقتصادي است. قرار بود با اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي نقش دولت از مديريت مستقيم بنگاههاي اقتصادي تغيير كند و اين نقش در حوزه هدايت و نظارت صورت گيرد و از نقش تصدي گري دولت كاسته شود.
قرار بود بخش خصوصي و بخش تعاون توانمند شوند و بتوانند در رقابتهاي اقتصادي در بازارهاي جهاني پنجه در پنجه اغيار اندازند. قرار بود اتفاقات مهمي در بانكداري، بيمه و حمل و نقل صورت گيرد. قرار بود با اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي رشد و توسعه اقتصادي كشور شتاب گيرد و فقر زدايي و عدالت اجتماعي در چارچوب چشمانداز 20 ساله جمهوري اسلامي قد و قواره خود را پيدا كند.
امروز پس از گذشت بيش از 8 سال از ابلاغ سياستهاي كلي اصل 44 آيا ميتوانيم به يك جمعبندي درست در اين وادي برسيم. آيا ميتوان با نگاه به تفريغ بودجه 8 سال گذشته فهميد كه كدام مسير عملكرد درآمدي يا هزينهاي را اشتباه رفتهايم تا در دولت "تدبير و اميد" راه را درست طي كنيم.
طي 35 سال گذشته همه ذهن مسئولان كشور بويژه فعالان و مديران اقتصادي كشور روي چانهزني در عناوين و ارقام لايحه بودجه و لابي در تصويب آن در مجلس مشغول بوده است. معمولا سه ماه آخر سال دولت و مجلس درگير تصويب لايحه بودجه ميشوند. بودجه يعني پيشبيني درآمدها و برآورد هزينهها همين و بس. قاعدتا اين پيشبيني و آن برآورد بايد منطبق بر اهداف و سياستهاي اعلامي و اسناد بالادستي بودجهريزي و بودجهبندي باشد.
ما كي متوجه اين انطباق ميشويم وقتي تفريغ بودجه را ملاحظه كرده و به ارزيابي آن بنشينيم. تفريغ بودجه است كه نشان ميدهد آيا هزينهها از اعتبارات مصوب تجاوز كرده يا نكرده و يا هر وجهي در محل خود به مصرف رسيده يا نرسيده است.
بودجه حكايت از عملياتي ميكند كه هنوز اتفاقي نيفتاده است و تفريغ حكايت از عملياتي ميكند كه اتفاق افتاده است و بايد ديد چقدر منطبق بر اعداد و ارقام پيشبيني و برآورد بوده است.
اگر در برخي از پيشبينيها و برآوردها دچار خطاي صد در صدي يا بيشتر شدهايم بايد يك خط قرمز بر اهداف اقتصادي از پيش تعيين شده بكشيم.
اكنون در سال 92 هستيم به زودي سال 93 فرا ميرسد و اجراي بودجه 93 اولين بودجه دولت تدبير و اميد كليد ميخورد. اين در حالي است كه تفريغ بودجههاي سال 90 و 91 وفق اصل 55 قانون اساسي تسليم مجلس نشده و در صحن قرائت نشده و به اطلاع همگان نرسيده است. با پيشرفت فناوريهاي نوين اطلاعاتي حتي ميتوانستيم تفريغ 92 را هم آنلاين داشته باشيم اما نداريم.
با اين حساب چگونه ميشود فهميد كجا بودهايم و الان كجا هستيم و به كجا خواهيم رفت.
***
اكنون سياست اقتصاد مقاومتي از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده است. روساي قوا و فعالان اقتصادي كشور با استقبال از اين ابلاغيه اميدهايي را در جامعه به وجود آوردهاند. رئيس جمهور گفته است؛ سياستهاي اقتصاد مقاومتي چراغ راه دولت است و همزمان 11 دستور اجرايي به معاون اول خود داده است.
رئيس مجلس و نمايندگان محترم مجلس و نيز رئيس قوه قضائيه به گونههاي متفاوت از اين ابلاغيه استقبال كردند و قرار است با اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي اتفاق مهمي در حوزه اقتصاد كشور بيفتد. آن اتفاق چيست؟ چگونه پديد ميآيد و چطور رصد ميشود؟
اگر قرار باشد قبل از اجراي سياستهاي كلي اصل 44 نسبت ماليات به توليد ناخالص ملي 7/6 درصد باشد و بعد از اجراي آن هم 7/6 درصد باشد حال آنكه اتفاق مهمي در واگذاريها صورت گرفته است مقصر كيست؟
اگر دولت بخش عظيمي از درآمد عمومي ناشي از انفال را در شماري از شركتهاي دولتي خارج از گردش خزانه مديريت كند اتفاق مهمي در حوزه اقتصاد نخواهد افتاد.
به عبارتي مشكل ما اصلا در حوزه اقتصاد نيست. بلكه در حوزه حسابدهي، حسابرسي و حسابكشي است. حساب و كتاب را در كشور تعطيل كنيم همين خواهد شد كه شده است.
سازمان حسابرسي به عنوان بازرس قانوني شركتهاي دولتي ماده 151 قانون تجارت را تعطيل كرده است و متعرض هيچ حساب و كتابي نيست و چشم خود را بر عناوين مجرمانه تصرف در وجوه عمومي بسته است. مجلس اعتنايي به تفريغ بودجه ندارد و مايل هم نيست بداند چه اتفاقي در جريان اجراي بودجه طي سه سال گذشته افتاده است. مجلس آن دغدغه و اشتياقي را كه نسبت به بررسي و تصويب لوايح بودجه دارد به دقت در مفاد گزارش تفريغ بودجه ندارد.
در تفريغ ماده واحده بودجه 91 كل كشور منابع 035/618/665/5 ميليون ريال پيش بيني شده اما طبق قانون در عملكردي كه تفريغ شد به 457/815/276/6 ميليون ريال رسيد و مصارف همان منابع پيشبيني شده به 108/025/253/6 ميليون ريال بالغ گرديد. آيا اين رشد 114 درصدي در شرايط تحريم و تورم 40 درصدي سال 91 مورد توجه و تدقيق اقتصاددانان،مسئولين و برنامهريزان دولت تدبير و اميد در تدوين بودجه سال 93 قرار گرفته است؟
تحقق 72 درصدي بودجه عمومي دولت و تحقق 112 درصدي بودجه شركتهاي دولتي چه پيامي براي تيم اقتصادي دولت يازدهم دارد؟
اعداد و ارقام نشان ميدهد آنچه كه در حوزه
شركت هاي دولتي اتفاق افتاده فراتر از لايحه پيشبيني و برآورد لايحهنويسان بودجه بوده است. آيا اين فراز 112 درصدي در حوزه شركتهاي دولتي و آن فرود 72 درصدي در بودجه عمومي دولت نبايد در تدوين لايحه 93 بودجه تراز ميشد؟!
لذا مشكل در حساب و كتاب و نحوه محاسبات است. چه بسا ما امروز در خيلي از قلمروها به اهداف و ركوردهاي خود رسيدهايم اما چون رصدي وجود ندارد از آن بيخبريم. براي همين است وقتي هيئت هاي خارجي به تهران ميآيند و نگاهي به وضع بازارها و نوع داد و ستد مردم و اقتصاد كشور ميكنند شگفتزده ميشوند. آنها فكر ميكنند وارد كشوري ميشوند كه صحنههاي قحطي و گرسنگي و ورشكستگي بايد از سر روي شهرها مشاهد شود. اما ميبينند اصلا چنين حالتي وجود ندارد آنها هم از حساب و كتاب اقتصاد كشورمان در ماندهاند.
چون اعداد و ارقام علامت خوبي براي واقعيتهاي اقتصادي كشور نيست بايد اعداد و ارقام را شفاف كرد در اين آشفتهبازار فقط متجاوزين به بيتالمال و مفسدين سود ميبرند.
محمدكاظم انبارلويي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]
صفحات پیشنهادی
روند حل مشکلات به ویژه در حوزه اقتصادی امیدوار کننده است/ نقطه ثقل ما در صنعت گردشگری مشارکت مردم است
معاون رییس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری روند حل مشکلات به ویژه در حوزه اقتصادی امیدوار کننده است نقطه ثقل ما در صنعت گردشگری مشارکت مردم است مسعود سلطانیفر که همزمان با سفر هیات دولت به استان هرمزگان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در جمع پرشور مردرئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری: روند حل مشکلات در حوزه اقتصادی امیدوار کننده است
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری روند حل مشکلات در حوزه اقتصادی امیدوار کننده استرئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت روند حل مشکلات به ویژه در حوزه اقتصادی امیدوار کننده است به گزارش خبرگزاری فارس مسعود سلطانی فر که همزمان با سفر هیات دولت به استان هرمزگان به عنوان نمایندتلاش برای یافتن راهکاری برای رفع مشکلات سدهای حوزه دریاچه ارومیه
استانها شمال آذربایجان غربی دانشجو در گفتگو با مهر تلاش برای یافتن راهکاری برای رفع مشکلات سدهای حوزه دریاچه ارومیه ارومیه- خبرگزاری مهر مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی از تلاش برای یافت مناسبترین راهکار برای رفع مشکلات سدهای دست اجرا و مطالعه در حوزه دریاچه ارومییادداشت اقتصادی انعکاس مشکلات تامین و انحصار نهاده در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
یادداشت اقتصادیانعکاس مشکلات تامین و انحصار نهاده در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتیمشکل نهاده دامداران و کشاورزان به حدی است که در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تأکید ویژهای بر افزایش تولید داخلی نهادهها و کالاهای اساسی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی شده است به گزارعضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارس: وزیر اقتصاد برای پاسخگویی به مشکل بورس و گمرک به مجلس میرود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارس وزیر اقتصاد برای پاسخگویی به مشکل بورس و گمرک به مجلس میرودعضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت وزیر اقتصاد فردا برای پاسخ به پرسشهای نمایندگان درباره مشکل بورس و گمرک به مجلس میرود ایرج ندیمی در گفتوگو خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در منگاه به ظرفیت های داخلی راهکار رفع مشکلات اقتصادی کشور است
نگاه به ظرفیت های داخلی راهکار رفع مشکلات اقتصادی کشور است زنجان - ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت نگاه به ظرفیت های داخلی راهکار رفع مشکلات اقتصادی کشور قطع وابستگی به واردات و پیشرفت در این عرصه است محمد اسماعیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرناعلی جنتی :مهم ترین اولویت دولت یازدهم حل کردن مشکلات اقتصادی کشور است
علی جنتی مهم ترین اولویت دولت یازدهم حل کردن مشکلات اقتصادی کشور است رودان - ایرنا -وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی گفت مهم ترین اولویت دولت یازدهم حل و فصل مشکلات اقتصادی کشور و سامان بخشیدن به وضعیت معیشتی مردم است به گزارش ایرنا علی جنتی عصر سه شنبه در جمع مردم شهرستان رودان افدروازه طلایی اقتصاد ایران کجاست؟
دروازه طلایی اقتصاد ایران کجاست به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا مجتمع بندری شهید رجایی با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب مهمترین دروازه واردات و صادرات ایران محسوب میشود و عهدهدار بیش از ۵۳درصد حجم این مبادلات در مقوله ترانزیت واردات و صادلرستان در حوزه اقتصاد مقاومتی ظرفیت های بسیاری دارد
لرستان لرستان در حوزه اقتصاد مقاومتی ظرفیت های بسیاری دارد معاون توسعه و برنامه ریزی استانداری لرستان گفت لرستان در حوزه اقتصاد مقاومتی ظرفیت های بسیاری دارد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان علی هادی چگنی گفت اقتصاد مقاومتی فضایی برای تلاش در زمینه بهبود حوزه اقتصادمشکل اقتصادی کشور فقط با تولید حل خواهد شد/ جلوگیری از صادرات سنگ آهن خواف
استانها شرق خراسان رضوی رئیس خانه صنعت معدن و تجارت کشور مشکل اقتصادی کشور فقط با تولید حل خواهد شد جلوگیری از صادرات سنگ آهن خواف مشهد – خبرگزاری مهر رئیس خانه صنعت معدن و تجارت کشور گفت اگر مقام معظم رهبری امروز اقتصاد مقاومتی را مطرح میکند برای این است که مشکل اقتصروحانی: در دولت این بگوید و این بشنود نداریم/ همه به خزانه خالی و نیمه خالی چشم دوختهاند/ مشکل اقتصاد این است
روحانی در دولت این بگوید و این بشنود نداریم همه به خزانه خالی و نیمه خالی چشم دوختهاند مشکل اقتصاد این است که ناسالم و یارانهای بوده رئیس جمهور در بندرعباس گفت مشکل ما است که اقتصاد ما سالم نبوده و یارانهای است و همه چشم به نفت خام دوختهایم به گزارش نامه نیوز حجتالاسلاطراح لایحه تحریم ایران در سنا: آقایان! اقتصاد ایران رو به بهبودی است/ کنگره مشکل کار نیست، این ایران است که مش
طراح لایحه تحریم ایران در سنا آقایان اقتصاد ایران رو به بهبودی است کنگره مشکل کار نیست این ایران است که مشکل کار است رابرت منندز سناتور دموکرات و طراح لایحه جدید تحریم ایران گفت که اقتصاد ایران در حال بهبودی است لغو تحریم ها و نشانه ی باز بودن فضا برای تجارت با ایران باعث ایوابستگی به نفت اقتصاد کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده است
استانها مرکز قزوین روزبه وابستگی به نفت اقتصاد کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده است قزوین- خبرگزاری مهر استاندار قزوین گفت وابستگی به درآمدهای نفتی اقتصاد کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده و تحقق اقتصاد مقاومتی بهترین راهکار برای خروج از این وضعیت است به گزارش خبرنگار مهرامام جمعه چرام: اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون تنها راه حل مشکلات اقتصادی است
امام جمعه چرام اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون تنها راه حل مشکلات اقتصادی استامام جمعه چرام گفت تنها راه حل برای فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون است به گزارش خبرگزاری فارس از چرام حجتالاسلام جعفر طزری ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه این هفته با سفارشمشکلات اقتصاد جامعه به قشر جوان ضربه میزند/ وام ازدواج تنها 2 قلم کالای جوانان را تأمین میکند
وزیر ورزش و جوانان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مشکلات اقتصاد جامعه به قشر جوان ضربه میزند وام ازدواج تنها 2 قلم کالای جوانان را تأمین میکند وزیر ورزش و جوانان از وجود مشکلات اقتصادی جوامع و تأثیر آن بر اقشار جامعه خبر داد محمود گودرزی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاامام جمعه رشت: اقتصاد مقاومتی برطرف کننده مشکلات کشور است
امام جمعه رشت اقتصاد مقاومتی برطرف کننده مشکلات کشور استامام جمعه رشت گفت اقتصاد مقاومتی برطرف کننده مشکلات کشور است به گزارش خبرگزاری فارس از رشت آیتالله زینالعابدین قربانی امروز در نماز جمعه این شهر به مناسبت هفته تربیت و با اشاره به تربیت کودکان در نهجالبلاغه اظهار کرددر همایش پیشکسوتان جهاد و شهادت علی شمخانی : اقتصاد مقاومتی، تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی
در همایش پیشکسوتان جهاد و شهادتعلی شمخانی اقتصاد مقاومتی تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادیدبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد که تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورایعالی امنیت ملی عصر امروز د-
گوناگون
پربازدیدترینها