واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
وکیل مدافع برای پاسداری از حق باید مصونیت داشته باشد سنندج - ایرنا - عضو سابق کانون وکلای ایران گفت: وکیل مدافع برای پاسداری از حق، جلوگیری از تعدیات و اجحافات و راهنمایی ماموران و دادرسان، و همچنین برای حفظ اصول قانون اساسی و مبنای دموکراسی نیازمند مصونیت است تا بدون ترس از توقیف و تعقیب بتواند از حق دفاع کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود کاشانی شامگاه پنجشنبه در مراسم ویژه سالروز استقلال کانون وکلای ایران در مجتمع فجر سنندج بر استقلال کامل کانون وکلا در کشور تاکید کرد و افزود: یک وکیل برای دفاع از حق باید استقلال کامل داشته باشد تا بتواند به وظایف خود در چارچوب قانون عمل نماید.
وی هر گونه طرح و برنامه ای را که استقلال کانون وکلا را خدشه دار کند را مورد انتقاد دانست و در این راستا از تدوین قانون جامع وکالت کشور انتقاد کرد و خواستار واگذاری این مهم به وکلا شد.
وی گفت: اگر قرار است برای وکلای کشور تصمیمی گرفته شود از خود آنان برای تدوین قوانین مربوط به آنان باید استفاده کرد.
وی افزود: هم اکنون تدوین طرح جامع وکلای دادگستری توسط دولت و قوه قضاییه به عنوان بزرگترین نگرانی برای جامعه وکلای کشور تبدیل شده است و باید هرچه سریعتر برای رفع این نگرانی تلاش هایی جدی صورت گیرد.
کاشانی گفت: نوسازی قانون استقلال وکلا امری مهم و قابل قبول است اما برای تدوین قانون جامع وکلا باید این امر به خود وکلا واگذار شود چرا که در غیر اینصورت بدون درنظر گرفتن نقش وکلا در نگارش، تدوین و تصویب این قانون شاهد خدشه دار شدن استقلال کانون وکلا خواهیم بود.
کاشانی افزود: بر اساس اصل 26 قانون اساسی همه انجمن های سیاسی و صنفی به شرط اینکه به استقلال، آزادی و وحدت ملی کشور خدشه ای وارد نکنند آزاد و مستقل هستند.
وی اظهار کرد: کانون وکلای ایران پیش نویس لایحه وکالت را در 100ماده در طول سال های 86 تا 90 تدوین کرده و برای رییس جمهور وقت و رییس قوه قضاییه ارسال کرده است و امیدواریم این پیش نویس مورد توجه رییس جمهور فعلی و رییس قوه قضاییه قرار گرفته و نگرانی جامعه وکلای کشور هرچه زودتر رفع شود.
این استاد حقوق در ادامه توسعه همه جانبه و پایدار را در پرتو حاکمیت قانون دانست و گفت: باید روح قانون در راستای دفاع از ارزش های والای انسانی در خدمت مردم بدون تبعیض و صرف نظر از مقام و موقعیت و جایگاه اشخاص در جامعه جاری و ساری باشد.
استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: با توجه به اینکه مصونیت وکلای دادگستری از هرگونه تعرض امری طبیعی و لازمه حق دفاع است بنابراین انتظار بحق از دستگاه قضا همانا به رسمیت شناختن کامل حقوق وکلا و در نتیجه پوشش حمایتی از آنان است.
کاشانی اظهار کرد: استقلال کانون وکلای دادگستری به نام قانون و در قالب قانون با پایمردی پیشکسوتان عرصه وکالت تا امروز راه خود را طی کرده است؛ پایداری که موجب شد کانون وکلای دادگستری راه خود را با فراز و نشیب های که تا به امروز داشته آبرومندانه طی کند.
وی افزود: جامعه وکلای دادگستری ایران به جد و به حق انتظار دارد در برابر مر قانون و در جهت صیانت از حقوق و آزادی های فردی و اجتماعی، در تدوین و تنظیم هر قانون در ارتباط با حرفه وکالت و نقش و جایگاه وکیل دخالت مستقیم، کارشناسی شده، اصولی و همه جانبه داشته باشد.
عضو سابق کانون وکلای ایران بیان کرد: باوجود اینکه بسیاری از قوانین در کشور آزمایشی هستند اما قانون استقلال کانون وکلا به دلیل مبانی مستحکم قانونی خویش طی 60 سال از تدوینش هنوز پابرجا بوده اما مثل هر قانونی باید نوسازی شود.ک/3
7346/570
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]