واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در جستوجوی محل دفن نویسنده بزرگ؛ تصاویر
میگل سروانتس خالق دون کیشوت که پدر رمان یا داستان نویسی مدرن اروپایی تلقی می شود دهه آخر عمر خود را در شهر مادرید زیست و در سال ۱۶۱۶ در همین شهر درگذشت ولی در مورد محل دفن وی هیچگاه اطلاعات دقیق و مستندی پیدا نشده است.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز به نقل از بی بی سی فارسی؛ در روزهای اخیر دولت محلی ایالت مادرید با تصویب طرح جدیدی شهرداری پایتخت اسپانیا را مامور کرده تا جستجوی جدیدی را برای یافتن محل دفن میگل د سروانتس نویسنده بزرگ اسپانیایی آغاز کند. میگل سروانتس خالق دون کیشوت که پدر رمان یا داستان نویسی مدرن اروپایی تلقی می شود دهه آخر عمر خود را در شهر مادرید زیست و در سال ۱۶۱۶ در همین شهر درگذشت ولی در مورد محل دفن وی هیچگاه اطلاعات دقیق و مستندی پیدا نشده است.
اطلاعاتی که در مورد زندگی او وجود دارد نشان می دهد که سروانتس سال های آخر زندگی خود را همچون بسیاری از مشاهیر ادبی آن زمان در فقر سپری کرده است. بر اساس وصیت نامه ای که ظاهرا متعلق به اوست وصیت کرده بود که در محوطه یکی از صومعه های شهر مادرید به نام صومعه پابرهنگان تثلیث دفن شود. از قرار معلوم دختر وی از جمله راهبان این صومعه بوده است. اسناد قدیمی این صومعه نشان می دهند که پیکر سروانتس در اواخر آوریل سال ۱۶۱۶ در محوطه این بنای مذهبی دفن شده است. اما چند سال پس از دفن جسد او راهبان این صومعه تصمیم می گیرند که این ساختمان را ترک کرده و به محل دیگری نقل مکان کنند. برخی از مورخان دلیل آن را وقوع حریق در ساختمان صومعه ذکر کرده اند.
نشان سر در صومعه پابرهنگان تثلیث در محله ادبیات، یکی از بخش های تاریخی شهر مادرید طبق اسناد این صومعه راهبه ها تمام اجساد دفن شده در این ساختمان را به محل جدید خود منتقل می کنند ولی بررسی هایی که بعدا صورت گرفته است نشان می دهد که جسد سروانتس در ساختمان جدید دفن نشده است. به همین خاطر برخی از مورخان حدس می زنند که پیکر او هنوز هم در محوطه همان صومعه قدیمی دفن است.
سروانتس در یک نگاه میگل د سروانتس ساآودرا متولد سپتامبر ۱۵۴۷ در شهر آلکالا د ئنارس در نزدیکی مادرید است و در سن ۶۸ سالگی در ۲۲ و یا به قولی ۲۳ آوریل ۱۶۱۶ در شهر مادرید درگذشت. او نویسنده، شاعر، نمایشنامه نویس بود و بسیاری او را بزرگترین ادیب دوران مدرن اروپا تلقی می کنند. مهمترین اثر او دون کیشوت (دن کیخوته) د لا مانچا در دو جلد در سالهای ۱۶۰۵ و ۱۶۱۵ منتشر شد. ساختمان صومعه چندین بار بازسازی و مرمت شده و در سال ۱۹۲۱ رسما به فهرست بناهای حفاظت شده و میراث فرهنگی افزوده شده است. هنوز هم گروهی از راهبان که تارک دنیا شده اند در انزوای کامل و تقریبا بدون هیچ ارتباطی با جهان خارج در این صومعه زندگی می کنند. به همین خاطر انجام برنامه کاوش برای یافتن جسد سروانتس در محوطه این بنا می تواند بسیار دشوار باشد. مسئولان اداره میراث فرهنگی مادرید با کمک دو مورخ و باستان شناس ارشد اسپانیایی تصمیم گرفته اند که از پیشرفته ترین روشهای ردیابی باقی مانده جسد و دستگاههای رادار استفاده کنند تا ابعاد هرگونه تخریب احتمالی در این ساختمان به حداقل کاهش یابد. منتقدان معتقدند بودجه ای که برای اجرای این طرح مقرر شده بسیار ناچیز است و در نهایت ممکن است به نتیجه نرسد. آنها تاکید می کنند که برای کشف محل دقیق دفن چنین شخصیت مهمی در تاریخ اسپانیا و ادبیات جهان باید امکانات و اولویت بیشتری اختصاص داده شود. 115
۱۳۹۲/۱۲/۸ - ۱۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]