تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826000561




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح جدید آمریکا برای گنجاندن مسائل غیرمرتبط در مذاکرات هسته‌ای


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: طرح جدید آمریکا برای گنجاندن مسائل غیرمرتبط در مذاکرات هسته‌ای
یکی از مهمترین موضوعاتی که در چارچوب دور جدید مذاکرات هسته ای ایران به منظور دستیابی به توافق جامع هسته ای مطرح است، ماهیت درخواست هایی است که طرف مقابل از ایران مطرح می کند و در مقابل، مواردی که از سوی ایران به عنوان «خطوط قرمز» در مذاکرات مورد اشاره قرار گرفته است. در این میان، برخی از شواهد از احتمال انجام برخی شیطنت ها از سوی غرب و به ویژه آمریکا در روند مذاکرات حکایت دارد.
کد خبر: ۳۸۲۴۸۳
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۸ - 26 February 2014



آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟
یکی از مهمترین موضوعاتی که در چارچوب دور جدید مذاکرات هسته ای ایران به منظور دستیابی به توافق جامع هسته ای مطرح است، ماهیت درخواست هایی است که طرف مقابل از ایران مطرح می کند و در مقابل، مواردی که از سوی ایران به عنوان «خطوط قرمز» در مذاکرات مورد اشاره قرار گرفته است. در این میان، برخی از شواهد از احتمال انجام برخی شیطنت ها از سوی غرب و به ویژه آمریکا در روند مذاکرات حکایت دارد. 


به گزارش «تابناک»، طی هفته های اخیر و به ویژه پس از برگزاری دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در وین که با هدف رسیدن به توافق جامع در موضوع هسته ای انجام می گیرد، بحث های فراوانی درباره موضوعات مورد نظر هر یک از طرفین و محتوای توافق احتمالی از دید هر یک از آن ها مطرح شده است.


در این میان، آنچه از برخی موضع گیری های مقامات آمریکایی در جریان و پس از این مذاکرات برمی آید، این است که دولت آمریکا سعی دارد تحت فشار لابی صهیونیستی این کشور و همچنین در راستای پیگیری اهداف پیشین خود در پرونده هسته ای ایران، موارد دیگری به جز آنچه پیش از این طرح آن ها مورد توافق هر دو طرف بوده را در روند مذاکرات وارد نماید. 


در این راستا، از مدتی پیش از برگزاری مذاکرات وین، برخی مطبوعات و رسانه های غربی به ایجاد جوی دامن زدند مبنی بر اینکه موضوع رآکتور آب سنگین اراک و همچنین ادامه کار سانتریفیوژهای نسل جدید و پیشرفته ایران، از جمله مباحث محوری در دور جدید گفت و گوهاست و جزء مواردی به شمار می رود که غرب انتظار دارد ایران امتیازاتی را در این حوزه ها واگذار کند. اندکی بعدتر، برخی منابع ادعا کردند که حتی موضوع تحقیق و توسعه هسته ای نیز از جمله مسائل موردنظر غرب در مذاکرات است. 


افزون بر این، موضع گیری های برخی مقامات آمریکایی طی هفته های اخیر مبنی بر لزوم لحاظ شدن بحث برنامه موشکی ایران در توافق جامع هسته ای، موضوع دیگری بود که بحث های فراوانی را برانگیخت و مقامات ایرانی را به واکنش واداشت. در این راستا، اعضای ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران تأکید کردند مسائل نظامی و دفاعی به هیچ وجه در دستور کار مذاکرات نخواهد بود و ایران چنین چیزی را نخواهد پذیرفت.


گفتنی است موارد مربوط به احتمال محدودسازی فعالیت های ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته ای نیز از جمله موضوعاتی است که از سوی ایران با عنوان «خط قرمز» از آن ها یاد شده است. در آخرین مورد، مجید تخت روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای، شب گذشته و در برنامه گفت و گوی ویژه خبری، تأکید کرد که مواردی از این دست به هیچ وجه جایی در مذاکرات نخواهد داشت و ایران به هیچ وجه در این موضوعات از حقوق مسلم خود کوتاه نخواهد آمد.


با این حال، جو رسانه ای ایجاد شده پیرامون این موضوع – که بیش از هرچیز سعی دارد برنامه موشکی و تحقیق و توسعه را جرئی لاینفک از مذاکرات جلوه دهد – همچنان در رسانه ها و مطبوعات غربی پابرجاست. به عبارت دیگر، به نظر می رسد آمریکا به طور جدی مصمم است تا اهداف دیرینه خود مبنی بر طرح این موضوعات در مذاکره با ایران و امتیازگیری در این زمینه ها را تحقق بخشد.


اما رویکردی که اخیراً از سوی برخی رسانه های غربی در پیش گرفته شده و به نظر می رسد خط مورد نظر آمریکا نیز هست، طرح این ادعاست که مبنای مذاکرات هسته ای برای رسیدن به توافق جامع، باید قطعنامه های تصویب شده از سوی سازمان ملل علیه ایران باشد و از آنجا که در این قطعنامه ها به مباحث موشکی، تحقیق و توسعه و مسائل دیگری از این دست اشاره شده، همه این موارد باید به عنوان محورهای مذاکراتی در گفت و گوهای ایران و 1+5 مطرح شود.


این در حالی است که چنین بیانی به شدت سفسطه آمیز بوده و اصل توافق مقدماتی ژنو میان ایران و غرب را زیر سوال می برد. به عبارت دیگر، در این قطعنامه ها مواردی گنجانده شده که مدت هاست از سوی خود غربی ها نیز تحقق آن ها غیرممکن در نظر گرفته شده و به همین دلیل، در توافق ژنو نیز به آن ها اشاره ای نشده بود. 


در این زمینه، باید مواردی را مورد توجه قرار داد که به عنوان ضرورت های اقدام ایران در قطعنامه های سازمان ملل مطرح شده است:


قطعنامه 1737 (2006)


* ایران باید بدون هرگونه تأخیر بیشتر، فعالیت های حساس زیر را متوقف کند:


1) همه فعالیت های مرتبط با غنی سازی و فرآوری مجدد؛ از جمله تحقیق و توسعه. این امر باید به تأیید آژانس بین المللی انرژی اتمی برسد.


2) کار بر روی هرگونه پروژه آب سنگین؛ از جمله ساخت رآکتور هسته ای تحقیقاتی آب سنگین. این موضوع نیز باید مورد تأیید آژانس قرار گیرد. 



آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟



در این قطعنامه، به فعالیت های ایران در حوزه موشک های بالیستیک نیز اشاره و از آن ها به عنوان موارد مرتبط با اشاعه سلاح های هسته ای یاد شده که ایران باید فعالیت در این حوزه ها را متوقف کند. در ضمیمه این قطعنامه، از تعدادی از افراد و شرکت های ایرانی فعال در حوزه انرژی هسته ای و همچنین توسعه موشکی نام برده شده و تحریم هایی علیه آن ها وضع شده است. 


قطعنامه 1747 (2007)


* بار دیگر بر ضروت اجرای بدون تأخیر مفاد قطعنامه 1737 در زمینه تعلیق فعالیت های غنی سازی و آب سنگین اراک تأکید می کند. 



آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟



* ایران نباید به طور مستقیم یا غیرمستقیم، از طریق سرزمین یا اتباع خود و یا با استفاده از ناوگان دریایی یا هوایی خود اقدام به فروش هرگونه سلاح یا موارد مرتبط کند و همه دولت ها باید از خرید این گونه اقلام از ایران توسط اتباع خود و یا با استفاده از ناوگان هوایی و دریایی شان خودداری کنند. چه این اقلام در داخل ایران تولید شده باشد و چه نشده باشد. 



آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟



البته در این قطعنامه موارد مبسوطی به عنوان زمینه های همکاری هسته ای ایران و جامعه بین المللی مطرح شده و چند جا بر حق مسلم ایران در برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته ای نیز تأکید شده است.


قطعنامعه 1803 (2008)


* بار دیگر بر ضروت اجرای بدون تأخیر مفاد قطعنامه 1737 در زمینه تعلیق فعالیت های غنی سازی و آب سنگین اراک تأکید می کند.



آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟



قطعنامه 1929 (2010)


* ضمن تأکید بر ضرورت متعهد شدن ایران به قطعنامه های قبلی، بر ضرورت محدود کردن توسعه فناوری های حساس از سوی ایرا در حوزه برنامه هسته ای و همچنین موشکی تأکید شده است (البته بحث موشکی در قطعنامه های قبلی نیز به طور مستقیم یا غیرمستقیم مورد اشاره قرار گرفته است). 


* در بخشی از این قطعنامه از ایران خواسته شده پروتکل الحاقی را به طور کامل به تصویب رسانده و مورد اجرا قرار دهد. 


* ایران نباید ساخت هیچ گونه تأسیسات غنی سازی اورانیوم یا آب سنگین را آغاز کرده و باید از ادامه ساخت هرگونه تأسیسات در این زمینه که هم اکنون در جریان است، جلوگیری نماید. 


* ایران نباید هیچ گونه فعالیت مرتبط با موشک های بالیستیک دارای قابلیت حمله سلاح هسته ای را انجام دهد و دیگر کشورها نیز باید جلوی انتقال فناوری های مرتبط با این موضوع را به ایران بگیرند. 



آیا قطعنامه‌های شورای امنیت مبنای مذاکرات هسته‌ای خواهد شد؟



به این ترتیب، همان گونه که مشخص است، در صورتی که قرار باشد این قطعنامه ها محور مذاکرات ایران و غرب برای رسیدن به توافق هسته ای قرار گیرد، نه تنها توافق ژنو زیر سوال رفته، بلکه اصولاً هیچ یک از موارد موردنظر ایران در مذاکرات تأمین نخواهد شد.


به نظر می رسد این شیطنتی است که طرف آمریکایی قصد دارد با اتکای به آن، نسبت به افزایش فشار بر ایران در روند مذاکرات اقدام کند. یقیناً تیم مذاکره کننده ایران نسبت به این گونه موارد حساس بوده و همان گونه که بارها توسط اعضای این تیم اشاره شده، اجازه طرح مسائل غیرمرتبط، حاشیه ای و تاریخ گذشته در مذاکرات هسته ای داده نخواهد شد. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن