تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804063242




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اظهارات هاشمی رفسنجانی درباره تلویزیون خصوصی/مردم می‌خواهند انتخاب کنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


اظهارات هاشمی رفسنجانی درباره تلویزیون خصوصی/مردم می‌خواهند انتخاب کنند فرهنگ > کتاب - «اگر قرار است بشنویم، صداوسیما به عنوان رسانه ملی باید بیش از هر رسانه ای حرف ها را مطرح کند. مردم می خواهند انتخاب کنند. یعنی واقعاً یک اصل بسیار مترقی است که فضا، فضایی باشد که حرفها زده شود و هر فرد مسلمان هم انتخاب خود را بکند.»

به گزارش خبرآنلاین، کتاب تحلیلی «پایان تک صدایی» شامل 14 گفتگو با شخصیت های سیاسی، رسانه ای کشور از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، علی لاریجانی، حسام الدین آشنا، حسین انتظامی، فریدون وردی نژاد، حسن خجسته و ... درباره تلویزیون خصوصی است که به تازگی رونمایی شده است. این کتاب به همت فواد صادقی و از سوی انتشارات میراث اهل قلم منتشر شده است. در بخشی از مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «با وجود آنکه تلویزیون در ایران نخستین بار در سال 1337 توسط حبیب‌الله پاسال به عنوان یک شبکه تلویزیونی خصوصی تأسیس شد، اما با ایجاد رادیو و تلویزیون شاهنشاهی، تلویزیون ملی ایران _ متعلق به پاسال _ در رادیو و تلویزیون دولتی ادغام شد و ساختار فعلی سازمان صداوسیما نهادی است که از نظام پیشین به ارث رسیده است.
به‌رغم همه تحولاتی که طی دهه‌های اخیر در ساختار اقتصادی و فرهنگی کشور صورت گرفته، انحصار موجود در سازمان صداوسیما همچنان حفظ شده است. این انحصار موجب فقدان رقابت و خلاقیت، عدم توسعه کمی و کیفی در حوزه رادیو و تلویزیون داخلی و باز شدن بازاری جذاب برای شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان شده است. هم اکنون وضعیت نفوذ شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان در داخل کشور، به‌رغم غیرقانونی بودن ماهواره، به حدی رسیده که نظرسنجی‌های صداوسیما از بیننده 40 تا 50درصدی ماهواره در داخل کشور حکایت دارد. به عبارت دیگر، حدود نیمی از مردم به شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای دسترسی دارند و محتوای فرهنگی و سیاسی این شبکه‌ها را بدون هیچ‌گونه ممیزی و مدیریتی دریافت می‌کنند. این وضعیت منجر به بروز ناهنجاری‌های گسترده‌ای در حوزه اخلاق و فرهنگ جامعه از یک سو و آسیب‌های امنیتی و سیاسی وسیعی از سوی دیگر شده است.» گزیده‌ای از گفتگوی بلند منتشر شده با‌ آیت الله هاشمی رفسنجانی در این کتاب را در ادامه می‌خوانید:   • قبلاً هم در زمان امام اتفاقی افتاد و امام شورای سرپرستی را عزل کردند و گفتند سران قوا، شورای سرپرستی را نصب کنند. امام صریح گفتند ولی در مجلس برخی که عزل شده بودند، مخالفت کردند و این تصویب نشد. بعد هم به طور مثال، در آن دوره همین نظارتی که درست شد، محمد هاشمی در صداوسیما مسئول بود. در شورای بازنگری قبول نداشت. تعبیر او این بود که میگویند این نظاره است، نه نظارت. فقط بنشینند و تماشا کنند که چه اتفاقی میافتد. معلوم هم نیست اتفاقی که افتاده، اتفاق مثبتی بوده یا نه. البته آن هم اشکال داشت. یعنی باید مجلس انتخاب کند و شیوه هایش همیشه مسائلی را پیش میآورد. میخواهم بگویم آن فضا هنوز ایجاب می کرد صداوسیما را کنترل کنیم. لااقل فضای انقلابیون این بود. بحثهایی که بعدها پیش آمد، در آن زمان خیلی رونق نداشت. ولی حقیقتاً جزو انحصارات درآمد. در دوره بعدی هم، البته آنجا اصل 175 که بخصوص راجع به صداوسیما آمده، چیزی از انحصار ندارد. • اصل 44 همان معضل را دارد؛ آن هم چون در پایین و در ذیل آن خودبه خود صداوسیما را با سرعت بیش از همه محدود می کند. برای اینکه می گوید جایز نیست دولت به صورت یک کارفرمای بزرگ درآید. یعنی انحصار تا این حد است. اکنون در مسائل رسانه ای، نظام کارفرمای بزرگ است. این فلسفه راجع به صداوسیما وجود دارد. شرایطی که اکنون هم حاکم است، باز اینجا به دلیل اختلافات سلیقه ای که هست. در جریان اصلاح قانون اساسی نیروهای جریان حاکم مایل نبودند صداوسیما اینگونه شود.
• نه تنها دلایل ایدئولوژیک اسلامی یا دلایل منطقی وجود ندارد، بلکه برعکس، از قرآن و روایات و وقتی به سبک سلوک حضرت علی(ع) نگاه می کنیم، درمی یابیم در حکومتِ ایشان فضا حتی برای ملحدان خیلی باز بود که به مسجد بیایند و جلوی حضرت بحثهای الحادی مطرح کنند. در طول تاریخ هم اینگونه بود...اگر قرار است بشنویم، صداوسیما به عنوان رسانه ملی باید بیش از هر رسانه ای حرف ها را مطرح کند. مردم می خواهند انتخاب کنند. یعنی واقعاً یک اصل بسیار مترقی است که فضا، فضایی باشد که حرفها زده شود و هر فرد مسلمان هم انتخاب خود را بکند. اصل خیلی بزرگی است. یا آیه «و امرهم شوری بینهم»، شورا بدون اطلاعرسانی خیلی جواب نمی دهد. فکر می کنم منابع دینی مؤید آزادی، یعنی تکثر، است. منتها فضای انقلابی و وضع فعلی که فضای دیگری است، محدودکننده است.
• الان انحصار حفظ نمی شود، برای اینکه رسانه های دیگری به طور جدی، وسیع و باکیفیت شاید گاه بهتر هم از لحاظ تصویر و هم در صوت و مکتوب وجود دارد. یعنی مثلاً تنوع مطالب وجود دارد. بخصوص کسانی که مخالف‌خوانی می کنند، برای مردم جاذبه دارند و می‌خواهند ببینند چه می‌گویند. دیگران و بخصوص نسل جوان هم می‌خواهند بدانند امثال اینها چه میگویند و همانگونه جواب بدهند.
• یا اینکه تبصرهای به اصل 44 بزنیم و بگوییم رسانه هم مشمول آن استثناست و برگردد؛ راه آسانی است و خیلی مشکل ندارد. یا اینکه بگوییم متصدی نیست.

• دولتی ها هم محدودیت های زیادی دارند. گذشته از بحثهای سیاسی هر کاری که میکنند، انتقاد میشود و آنها هم دست به عصا راه میر وند. ولی تلویزیون و رادیوی خصوصی چنین نیست. باید مقداری هم زمینه پذیرش بعضی از انتقادها را در خود به وجود آورد. ولی فکر می کنم ظرف یکی دو سال آینده حسابی راه میافتد و مستمع زیادی پیدا میکند. به علاوه، کسانی هم که تفکری داشته باشند، سرمایه گذاری در اینجا برای آنها هدف است. در کشور هم سرمایه کم نیست. فکر میکنند این کار خوبی است و انجام میدهند. فکر میکنم از لحاظ اقتصادی مفید است. به علاوه، دولتیها سنگین هزینه میکنند، معلوم نیست صداوسیمای خصوصی این مقدار پرخرج باشد. • اما همین مقدار که می‌گویید در همین مجموعه صداوسیما واگذار کنند، ولی نظارت و بقیه موارد دست آنها باشد، این هم مثل عملکرد خودشان است و چیزی اضافه نمی کند. ولی یک گام رو به جلوست. در شیوه بعدی، اینکه جایی درست کنیم و آنها مجوز بدهند، منطقی تر است. البته آدمهای متحجر نباشند. باید کسانی در آن مجموعه باشند که تکثر رسانهای و آزادی بیان را قبول دارند. منتها شروطی دارد. طبعاً در مراحل اول نمیتوان به آدمهای مفسد و مادی و مخالف نظام و منافع و مصالح ملی و دینی اجازه داد. قاعدتاً چنین چیزی مهم است؛ مرکزی که اجازه دهد نه در محدوده وزارت ارشاد، بلکه در یک سازمان دیگر و با وسعت نظر تأسیس شود که آنها شرایط و افراد را بررسی کنند که با خیال راحت قدم اول را برداریم. هر وقت تجربه قوی شد، می‌توان توسعه داد. برای تهیه این کتاب که با قیمت 11هزار تومان روانه بازار نشر شده می‌توانید با شماره 33355577 تماس بگیرید. 6060



چهارشنبه 7 اسفند 1392 - 10:02:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن