واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مشاور وزیر بهداشت : بیش از 35 درصد از مبتلایان به فشار خون بیماری خود را درمان نمی کنند تهران - ایرنا- مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت : بیش از 35 درصد از مبتلایان به فشار خون بالا یا پرفشاری خون اقدامی برای درمان بیماری خود نمی کنند و تنها 16 درصد مبتلایان به این بیماری برای درمان و کنترل فشار خون تحت نظر هستند .
دکتر فریدون نوحی روز چهارشنبه در حاشیه دومین کنگره قلب و عروق به خبرنگار ایرنا گفت : حدود 50 درصد مبتلایان به فشار خون از بیماری خود مطلع نیستند تا آن را تحت کنترل قرار دهند . فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل خطر زای بیماری قلبی و عروقی در جهان و ایران به شمار می رود.
وی اظهار داشت : از سن 40 سالگی غربالگری و کنترل قند، چربی،فشار خون و وزن برای همه افراد توصیه می شود به خصوص آن دسته از افرادی که در خانواده آنها سابقه بیماری قلبی- عروقی یا دیابت وجوددارد بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی و عروقی هستند .
رییس انجمن قلب و عروق ایران اظهار داشت: سن یکی از ریز فاکتورهای بیماری قلبی و عروقی است و هرچه افراد به دوران سالمندی نزدیک تر شوند بیشتر شانس ابتلا به بیماری قلبی و عروقی در آنان افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه بیماری قلبی و عروقی در زنان و مردان متفاوت است ،گفت :مردان بیش از زنان مبتلا به بیماری قلبی و عروقی می شوند و زنان تا پیش از سن یائسگی کمتر به بیماری قلبی و عروقی گرفتارمی شوند.
به گفته وی از مهمترین ریز فاکتورهای اساسی بیماری قلبی و عروقی جنبه ارثی و فامیلی است که در این موارد بیماری های قلبی در سنین کودکی و زودرس در اعضای خانواده دیده می شود.
مشاور وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی همچنین استعمال دخانیات و سیگار را از عوامل مهم بروز بیماری های قلبی عروقی دانست و گفت : چربی خون بالا ، دیابت ، تغذیه نامناسب ،عدم تحرک کافی و چاقی از عوامل خطر زا هستند.
وی به استرس اجتماعی افراد اشاره کرد و گفت :استرس در برخی از افراد سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی می شود.در استرس تعداد ضربان قلب و فشارخون افزایش پیدا می کند و می تواند به سرخرگ ها آسیب وارد کند.
رییس انجمن قلب و عروق ایران اظهار داشت :استرس از طریق افزایش هورمون های استرس (از جمله آدرنالین) سبب تولید و افزایش کلسترول می شود.
نوحی خاطرنشان کرد : اگر استرس های اجتماعی و تنش های عصبی در افراد جامعه با ریز فاکتورها همراه باشد می تواند اثرات عوامل خطر زا را افزایش دهد و فرد را مبتلا به بیماری قلبی کند.
به گفته نوحی مردم باید بدانند هر درد قفسه سینه ، درد قلبی نیست و بهترین و موثر ترین دلیل روش تشخیص بیماری های قلبی گرفتن تاریخچه و معاینه دقیق است که توسط متخصصان انجام می شود.
رییس دومین کنگره مشترک قلب و عروق گفت: بیماری های قلب و عروق شامل بیمارهای مختلفی از جمله بیماری های روماتیسمی، بیماریهای مادرزادی قلبی، دریچه ای و بیماریهای عروق کرونر و عروق محیطی است که هر چه آگاهی مردم درزمینه بیماری قلبی افزایش یابد از شیوع این بیماری ها کاسته می شود.
به گفته وی در حال حاضر افزایش بیماری عروق محیطی ،سکته های قلبی و مغزی در کشور نگران کننده است و باید در این خصوص اقدامات پیشگیرانه مناسبی برنامه ریزی شود .
دومین کنگره مشترک قلب و عروق تا 9 اسفند ماه در سالن اجلاس سران برگزار می شود.
این کنگره از روز سه شنبه با همکاری انجمن قلب و عروق ایران، انجمن جراحان قلب و عروق ایران، انجمن اکوکاردیوگرافی و انجمن بیهوشی قلب ایران فعالیت خود را آغاز کرده است .
در این کنگره قرار است تازه های پزشکی قلب و عروق از جمله روش غیر تهاجمی تعویض دریچه قلب با حضور پزشکان مبدع این روش از اروپا و آمریکا تشریح شود.
علمی (4)**1354**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]