واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان/ جلوی پروژه هایی که توجیه اقتصادی و زیست محیطی ندارند ,گرفته شود اهواز-ایرنا- مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: باید جلوی پروژه هایی که توجیه زیست محیطی و اقتصادی ندارند گرفته شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈ محمد رضا شمساییˈ سه شنبه در چهارمین همایش ملی مدیریت آبیاری و زهکشی در محل دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: در 20 سال گذشته در زمینه احداث سد و شبکه های آبیاری کارهای مفید زیادی انجام گرفت اما در هشت سال اخیر متاسفانه به دلیل فشارهای وارده به وزارت نیرو تعدادی سد احداث شد که هیچگونه توجیه اقتصادی ندارند و باید جلوی اینگونه پروژه ها گرفته شود تا هزینه های آن ها برای بهره برداری هر چه بیشتر از آب جایگزین شود.
وی گفت: در طول هشت سال گذشته 350 هزار میلیار ریال در زمینه احداث سدهای مخزنی هزینه شده این در حالی است که تنها در این مدت 10 میلیارد مترمکعب آب تنظیم شده است این در حالی است که اگر این میزان هزینه صرف به روز کردن شبکه های آبیاری و زهکشی استان خوزستان می شد می توانستیم دو برابر ظرفیت کنونی از کشاورزی و آب استان بهره وری داشته باشیم.
شمسایی بیان داشت: 80 درصد تلفات آب در شبکه های فرعی کشاوری هدر می رود که توجهی به شبکه های فرعی آب و مدیریت و به روز رسانی این شبکه ها متاسفانه در خوزستان انجام نمی شود.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان بیان داشت: برای مدیریت هر چه بهتر شبکه های آبیاری و زهکشی باید تشکل های خصوصی در این بخش ایجاد و مدیریت این شبکه ها به آنان داده شود تا به درستی مدیریت گردد و ازهدررفت آب جلوگیری شود.
وی بیان داشت: البته این واگذاری ها تنها نباید برای انتقال مشکلات دولت به این تشکل ها باشد بلکه باید نیروی کمکی برای دولت و بخش کشاورزی باشند.
شمسایی افزود: متاسفانه مشاورانی که کار طراحی انجام می دهند از اصول و پایه طراحی های قبل از انقلاب استفاده می کنند که همین امر باعث شده است که شبکه های آبیاری و زهکشی در استان خوزستان و کشور به روز نشود و متاسفانه مشاورانی که در این زمیه فعالیت می کنند از علم و فناوری به روز دنیا استفاده نمی کنند.
در ادامه همایش رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز اظهار داشت: متاسفانه در کشور و استان خوزستان به آب به عنوان کالای اقتصادی نگاه نمی شودو قیمت گذاری برای آب انجام نمی شود . همین امر باعث شده است تا آب به درستی مصرف نشود و به هدر رود.
ˈ کیخسرو چنگلواییˈافزود : وابستگی اراضی کشاورزی استان خوزستان به آب 5/99 درصد است و تنها 5/0 درصد به صورت دیمی آبیاری می شوند.
وی گفت: متاسفانه در استان خوزستان از آب های ذخیره شده در پشت سدها به درستی استفاده نمی شود و برای بهره وری هر چه بیشتر از منابع آبی و کشاورزی باید سیستم های آبیاری تحت فشار و شبکه هاب فرعی آبیاری و زهکشی بهینه شوند.
چنگلوایی بیان داشت: استان خوزستان فاصله بسیار زیادی با توسعه و به روز رسانی شبکه آبیاری و کشاورزی دارد.
وی همچنین با اشاره به طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی (معروف به طرح مقام معظم رهبری) بیان داشت: ازاین میزان 137 هزار هکتار توسط تعاونی ها اجرا می شود که در کنار فعالیت تعاونی ها نیاز است تشکل هایی برای اجرای این طرح تشکیل شود.
وی بهترین راه برای استفاده از آب در بخش کشاورزی را آبیاری تحت فشار بارانی و قطره ای عنوان کرد.
ک/2 7158/642
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]