تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816811078




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاشی‌های کاخ گلستان چطور از حراجی‌ها سردرآوردند؟!


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
کاشی‌های کاخ گلستان چطور از حراجی‌ها سردرآوردند؟!

کاشی‌های کاخ گلستان چطور از حراجی‌ها سردرآوردند؟!
اسکندر مختاری درباره‌ی غارت خانه‌ی «پدر چای ایران» که کاشی‌ها و بخش‌های ارزشمند آن را کنده و در حراجی‌ها فروخته‌اند، توضیح داد که این بنای قاجاری شبیه کاخ «احمدشاهی» (واقع در مجموعه‌ی نیاوران) در اندازه‌ای بسیار کوچک‌تر ساخته شده است.
به گزارش نامه نیوز، خانه‌ی «محمد میرزا کاشف‌السلطنه» مشهور به «پدر چای ایران» و نخستین واردکننده‌ی چای به ایران، در غفلت سازمان میراث فرهنگی در حال غارت شدن است. کاشی‌کاری‌ها و ملحقات نفیس این خانه‌ در طول زمان به سرقت رفته‌اند. این کاشی‌ها در کاخ گلستان ساخته شده بودند.

درباره‌ی اتفاقی که مدتی است در این خانه رخ داده، دبیر کمیته‌ی پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران - سجاد عسگری - گفت که اداره کل میراث فرهنگی تهران متأسفانه این بنا را در فهرست آثار ملی کشور ثبت نکرده است. به‌دلیل این سهل‌انگاری و بی‌اطلاعی یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران، در وضعیت کنونی واکنشی نسبت به غارت این بنا نشان داده نمی‌شود. این در حالی است که براساس منابع محلی، کاشی‌ها و دیگر آثار ارزشمند این خانه اکنون در یکی از عتیقه‌فروشی‌های تهران در حال فروخته شدن است.

همچنین مختاری - کارشناس حوزه‌ی میراث فرهنگی - در این‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: هسته‌ی اولیه‌ی این بنا قاجاری و ارزشمند را شبیه کاخ «احمدشاهی» در نیاوران، اما در اندازه‌ای بسیار کوچک‌تر ساخته‌اند. در برخی بخش‌ها نیز از آجرهای منقوش پیش‌ساخته در کاخ گلستان استفاده کرده‌اند؛ اما بخش‌های مختلف این خانه‌ی باقی‌مانده از دوره‌ی قاجار را که از حدود دو سال پیش تخلیه شده و به حالت متروکه است، می‌برند و در عتیقه‌فروشی‌ها می‌فروشند.

او با تأکید بر این‌که این بنای تاریخی به‌دلیل دسترسی نداشتن کارشناسان میراث فرهنگی به آن، تا کنون در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده است، ادامه داد: بهترین کار این است که پرونده‌ی ثبتی این بنا توسط افراد دلسوز مانند «کمیته‌ی پیگیری بناهای تاریخی تهران» تهیه شود و این خانه هرچه سریع‌تر در فهرست آثار ملی به ثبت برسد.

این پژوهشگر حوزه‌ی میراث فرهنگی توضیح داد: منوچهر صانعی از سال 1352 که در دستگاه پهلوی مسوولیت گرفت، به مرور هنرمندان و مرمتگران کاخ گلستان را به این خانه می‌برد، تا تزیینات و کاشی‌کاری‌های بیشتری را روی این بنا کار کنند. در واقع، در اواخر دوره‌ی قاجار و با سبک تلفیقی از شیوه‌ی ایرانی و اروپایی، این خانه ساخته شده است.

به گزارش ایسنا، این خانه تا قبل از انقلاب مصر، به‌صورت اجاره‌ای در اختیار دفتر حافظ منافع مصر در ایران بود؛ اما پس از انقلاب مصر، این بنا تخلیه و متروکه شد. براساس اطلاعات اهالی محل به‌تازگی نیز با همکاری سرایدار یا مالک قبلی این بنا و با همدستی عتیقه‌فروشان محدوده‌ی خیابان شریعتی و منطقه‌ی شمیران، کاشی‌ها، درها و پنجره‌های باارزش، آیینه‌کاری‌ها و هر شیء ارزشمند به‌کار رفته در این بنا به‌وسیله تیشه و پتک کنده شده‌اند و به‌نوعی این بنا در حال غارت شدن است.

هسته‌ی اولیه‌ی این خانه به «کاشف‌السلطنه» مشهور به چای‌کار متعلق بود. او در عمر خود به کشورهای زیادی سفر کرد و در یکی از سفرهایش قبل از بازگشت به ایران، مقداری تخم چای را همراه چهارهزار گلدان چای، قهوه، تخم کنف، دارچین، فلفل، میخک، هل، انبه، گنه گنه، کافور، ریشه زردچوبه، زنجبیل و ... تهیه کرد و در سال 1385 هجری قمری با سختی‌های بسیار، آن‌ها را به ایران آورد. مخالفت و همکاری نکردن مردم گیلان، او را از این کار بازنداشت و موفقیت‌های نخستین، وی را به تلاش بیشتری واداشت و او کشت، چیدن و خشک کردن چای را به مردم آموزش داد.

به گزارش ایسنا، او در سال‌های دیگر عمرش، در شهرداری تهران اقدام به نامگذاری خیابان‌ها و کوچه‌های تهران، شماره‌گذاری خانه‌ها، ایجاد روشنایی برای خیابان‌ها با چراغ برق، رساندن آب آشامیدنی به خانه‌ها با گاری بشکه‌دار، راه‌اندازی سرویس درشکه‌ی اسبی کرایه برای استفاده‌ی عموم، ترتیب دادن برنامه‌ی رفتگری، نظافت معابر و آب‌پاشی خیابان‌ها کرد.






1392/12/6





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن