واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
معمولا گفته مى شود كه مادران، نیازهاى دیگران را در درجه اول اهمیت قرار مى دهند. اما مهمانداران هواپیما در آغاز هر پرواز، به دلیل موجه ى توضیح مى دهند كه چرا در موارد اضطرارى قبل از كودكتان، ابتدا باید ماسك اكسیژن را روى صورت خود بگذارید.
در قسمت اول به مشکلات روزهای اول کاری مادران شاغل پس از اتمام مرخصی زایمان پرداختیم،در قسمت دوم به تفاوت مهدهای کودک با پرستار پرداختیم و رابطه ی مادر با پرستار بچه را بررسی کردیم،در قسمت سوم به بررسی مشکل خواب و منظم شدن خانه ی مادران شاغل پرداختیم، در این قسمت می خواهیم برنامه حفظ بقاى مادر شاغل را عنوان کنیم.
برنامه حفظ بقاى مادر شاغل
وقتى بچه دار مى شوید به نظر مى رسد كه زندگى باید بسیار دلنشین و دل انگیز شود. مادرى شاد و خورسند كه نوزادى عالى به دنیا آورده است و بعد با اعتماد به نفس به كار باز مى گردد و پیشرفت می کند و درآمد دارد. میان كارى پرثمر و خانه ا ى دوست داشتنى و خانواده اى شاد و یك زندگى اجتماعى فعال تعادل برقرار مى كند. چنین زنى، زن استثنائى یا مادرى افسانه اى است.
در حقیقت، اینها تصوراتى غیرواقع بینانه است و موجب مى شود كه بسیارى از زن ها احساس عدم كفایت و ناشایستگى كنند.
معمولا گفته مى شود كه مادران، نیازهاى دیگران را در درجه اول اهمیت قرار مى دهند. اما مهمانداران هواپیما در آغاز هر پرواز، به دلیل موجه ى توضیح مى دهند كه چرا در موارد اضطرارى قبل از كودكتان، ابتدا باید ماسك اكسیژن را روى صورت خود بگذارید.
شاغل بودن مادر هم با این موضوع تفاوتى ندارد. لازم است كه ابتدا از خودتان مراقبت كنید تا بتوانید به خانواده تان رسیدگى كنید و با موفقیت از عهده ایجاد تعادل میان كار و زندگى خانوادگى برآیید. آیا مى دانید به چه چیزى نیاز دارید؟ برنامه حفظ بقا.
براى خود وقت بگذارید
وقت براى خود جهت تجدید قوا و به یاد آوردن این كه تنها یك مادر، همسر یا كارمند نیستید، ضرورت دارد. اختصاص دادن زمانى براى خود شاید كار بسیار دشوارى باشد. ممكن است از رفتن به گردش و تنها گذاشتن بچه ها در خانه در حالى كه تمام روز در دفتر كارتان بود ه اید احساس گناه كنید. اما این كار براى شما مفید است و اگر براى شما مفید باشد براى همه اعضاى خانواده نیز مفید خواهد بود. شما اول یک انسان هستید و بعد نقش های دیگری از جمله کارمند بودن، همسر بودن و مادر بودن را دارید، یادتان باشد بچه ها مادر شاد و سالم می خواهند.
به خود بگویید اوضاع بهتر خواهد شد
وقتى به سختى گرفتار شد ه اید - نوزادتان شب ها نمى خوابد، كودك نوپایتان حرف خود را به كرسى مى نشاند، كل خانواده گرفتار است، یا دزد خانه تان را سرقت كرده است - به خودتان یادآورى كنید كه همه چیز مى گذرد. چالشهایى كه در حال حاضر با آنها مواجه هستید، سال آینده خاطراتى دور دست به نظرتان مى رسد. آیا هم اکنون به غصه های دوران نوجوانی خود نمی خندید؟
مسئولیت زیادى نپذیرید
اغلب اوقات بیش از توانمان مسئولیت مى پذیریم و در نتیجه زندگى را به خودمان سخت مى كنیم، پر از تنش مى شویم و در آخر از پا در مى آییم. واقع بینانه توان انجام كارها را بسنجید و بار سنگین بر دوش خود نگذارید.
سعى كنید كمال گرا نباشید. اگر همیشه همه چیز را كامل بخواهید، خودتان را تحت فشارى غیرضرورى قرار داده اید.
در زمان نیاز، نیروى كمكى تقاضا كنید. با مادر، دوستان یا همسایه تان تماس بگیرید. از كسى بخواهید كه براى مدتى كوتاه مسئولیت بچه ها را بپذیرد و هر چیزى را كه واقعاً مجبور به انجامش نیستید، لغو كنید.
احساس گناه نکنید
بعضی مادران شاغل در صورت بروز کوچکترین مشکلی خود را سرزنش می کنند که اگر سر کار نمی رفتم، این اتفاق نمی افتاد و یا فرزندم این کار را نمی کرد و یا بهتر تربیت می شد، در صورتی که این موضوع هیچ ربطی به کار شما ندارد، بسیاری از مادران خانه دار، فرزندان بسیار باتربیت و مثبتی ندارند، بسیاری از مادران خانه دار هم خانه هاشان از تمیزی برق نمی زند و همیشه شام و ناهار های خوشمزه ندارند!
تربیت فرزند به صبر و حوصله، علم و اطلاع شما از روانشناسی روز و بیشتر از همه به عشق شما وابسته است، به قول معروف فرزندان شما آن چیزی نمی شوند که شما دوست دارید بشوند، آن چیزی می شوند که شما هستید!
شما می توانید الگوی خوب و مثبتی برای فرزندان خود باشید، الگوی زن موفقی که بین کار بیرون از خانه و وظایف همسری و مادری تعادل برقرار کرده است، سخت است، ولی ناممکن نیست.
پس قبل از اتمام مرخصی زایمان بهتر است مدتی به موضوعاتی كه بر كیفیت زندگی شما به عنوان مادری شاغل تأثیر می گذارند،خوب فكر كنید: نگهداری ازكودك، خواب، كمك گرفتن از شوهر و اطرافیان و رسیدگی به خودتان و... .
منبع:با نگاهی به کتاب راهنمای مادران شاغل/تبیان
مرتبط با روانشناسی رازهای موفقیت برای مادران شاغل در خانه !
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]