واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندارهرمزگان: منطقه ویژه انرژی جاسک در سواحل مکران آغاز به کار می کند بندرعباس- ایرنا- استاندار هرمزگان گفت: ˈ منطقه ویژه انرژیˈ جاسک بعنوان گلوگاه اقتصادی سواحل مکران( با محوریت نفت، گاز و پتروشیمی) با هدف عمران شرق این استان هم زمان با سفر رئیس جمهوری آغاز به کار می کند.
جاسم جادری دوشنبه شب درآستانه سفر رییس جمهوری به هرمزگان ، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا از منطقه ˈویژه انرژیˈ جاسک بعنوان یکی از طرح های بزرگ و اشتغالزای بین المللی مورد نظر مدیران و مردم شرق هرمزگان نام برد که تاثیر بسیار مثبتی دراشتغالزایی و آبادانی این استان و سواحل مکران دارد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان اضافه کرد: گام های بلندی از سوی نظام با تکیه بر ظرفیت های بررسی شده هر بخش در راستای رفع محرومیت ها از شرق هرمزگان برداشته شده که منطقه ویژه انرژی جاسک از مهم ترین آنها محسوب می شود طوریکه با برنامه ریزی جامع صورت گرفته از سوی دولت، سرانجام مطلوبی در این بخش از هرمزگان رقم خواهد خورد.
استاندار هرمزگان با تاکید بر این مطلب که رئیس جمهوری در سفرهای استانی کارهای نشده را دنبال می کند گفت: طرح های بزرگی در دست پیگیری و اجرا است که بعنوان خواسته های اصلی مسوولان و مردم آثار آن در کوتاه و حتی دراز مدت چهره هرمزگان را متحول می کند.
با آغاز به کار منطقه ˈویژه انرژیˈ جاسک تعداد مناطق ویژه هرمزگان نیز به هفت منطقه افزایش می یابد که بیشترین تعداد در کشور محسوب می شود.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و تجاری خلیج فارس(محوریت صنایع فولاد و آلومینیوم)، منطقه ویژه تجاری شهید رجایی(مجتمع بندری شهید رجایی)، منطقه ویژه اقتصادی قشم(تکمیل کننده منطقه آزاد قشم)، منطقه ویژه اقتصادی کشتی سازی ایزوایکو(خلیج فارس) (تسهیل در تامین تجهیزات ساخت و تعمیرشناورها)، منطقه ویژه اقتصادی نفتی جزیره لاوان( ویژه فعالیت های نفتی و پالایشگاهی درآبهای خلیج فارس)، منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان(بامحوریت ایجاد صنایع انرژی بر) و منطقه ویژه انرژی جاسک که در سفر رئیس جمهوری دولت یازدهم آغاز به کار خواهد کرد مناطق ویژه تجاری، اقتصادی و انرژی در هرمزگان هستند درحالیکه می توان دو منطقه آزاد تجاری و اقتصادی و گردشگری قشم و کیش را نیز به این آمار اضافه کرد.
استاندار هرمزگان خاطرنشان ساخت: وجود این تعداد منطقه ویژه اقتصادی، تجاری، انرژی و آزاد تجاری و گردشگری نشانگر موقعیت راهبردی و همچنین استعدادهای نهفته در استان هرمزگان وجزایر چهارده گانه آن در آبهای نیلگون خلیج فارس است.
اهمیت منطقه ویژه انرژی جاسک:
از دیدگاه صاحبنظران و کارشناسان حوزه انرژی، یکی از مهمترین تهدیدات پیش روی کشور در مواقع بحرانی و حاد سیاسی – نظامی، عدم امکان صادرات نفت خام از پایانه خارک در خلیج فارس و بروز مشکل در تنگه هرمزاست.
به گفته آنان در صورت مواجهه با شرایط مذکور، با توجه به وابستگی بالای کشور به درآمدهای نفتی (صدور نفت خام) ، اقتصاد ایران با چالشهای جدی و نگران کننده ای مواجه خواهد شد.
این عده بر این عقیده اند که به دلیل توسعه گسترده منطقه خارک طی دهه های اخیر به عنوان پایانه اصلی صادرات نفت خام ایران و تمرکز تجهیزات برای انتقال و صادرات نفت خام ونبود امکان توسعه تجهیزات جدید نفتی به دلیل محدودیتهای زیست محیطی، می بایست بخشی از صادرات نفت خام از طریق خط لوله به یکی از بنادر ساحلی دریای عمان منتقل شود.
صاحبنظران و کارشناسان ارشد حوزه انرژی با بیان وتشریح توانمندی ها، قابلیتها و پیامدهای مثبت و ارزشمند توسعه بندر جاسک ، این بندر را به عنوان مناسب ترین مکان جهت ایجاد پایانه دوم صادراتی ایران در سواحل مکران( کرانه دریای عمان) معرفی کرده اند که علاوه بر صادرات نفت خام ترانزیت شده (بوسیله خط لوله نکا جاسک) آسیای میانه، صادرات بخشی از نفت خام داخل را نیز به عهده خواهد داشت.
این درحالی است که نماینده مردم میناب، جاسک، سیریک و رودان (شرق هرمزگان) در مجلس شورای اسلامی درنطق قبل از دستور خودبر پیگیری و تاسیس هر چه زودتر ˈمنطقه ویژه انرژی جاسکˈ از سوی دولت یازدهم تاکید و از آن بعنوان گلوگاه توسعه شرق این استان و حتی سواحل مکران نام برده است.
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی از وجود 450 کیلومتر ساحل، 550 هزار نفر جمعیت، دربرگیری 50درصد از مساحت هرمزگان ، سد جگین با ظرفیت ذخیره سازی 350 میلیون متر مکعب آب شیرین و زلال، هزاران هکتار زمین مناسب فعالیت های کشاورزی،تجاری و شیلاتی، سواحل شنی و صخره ای با عمق مناسب، فعالیت بنادر تجاری و صیادی و همچنین وجود پایگاه دوم دریایی ارتش بعنوان مزیت های خاص شهرستان جاسک نام برده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آغاز به کار منطقه انرژی جاسک در آینده نزدیک این خطه از ایران را به یکی از آبادترین و به خصوص مهاجرپذیرترین مناطق کشور(ساحلی) با محوریت فعالیت های نفتی و صیادی تبدیل می کند.
شهرستان 100 هزارنفری جاسک در 320 کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان و250 کیلومتری بندر چابهار قرار دارد.ک/4
512/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]