واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
در نشست خبری هفته سلامت مردان عنوان شد: مردان خود را قوی می دانند و دکتر نمی روند جامعه > سلامت - سال 85 برای اولین بار پیشنهاد برگزاری روز سلامت مردان توسط انجمن اورولوژی کشور داده شد و پس از آن با همکاری وزارت بهداشت در هفته اول اسفند به مدت یک هفته گزار می شود.
زهرا تالانی: سلامت مردان از آن جهت مهم است که مهمترین بخش تولید کننده و گروه کاری کشور هستند اما این موضوع در این سالها مغفول مانده است. در حال حاضر 70 درصد مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی خانمها هستند که برای پوشش مراقبت بهداشتی،غربالگری و موارد سرپایی مراجعه می کنند. امسال هم شعار هفته سلامت مردان" سوانح و حوادث در کمین سلامت مردان" است.
در همین زمینه ناصر کلانتری قائم مقام وزیر بهداشت گفت: مردان به دلایل تفکر خاصی که دارند بر این باورند که قویتر هستند و دیرتر مریض می شوند برای همین کمتر به پزشک مراجعه می کنند و الان امید به زندگی زنان 75 سال و مردان 72 سال است.
او در نشست خبری که برای هفته سلامت مردان برگزار شد گفت: متاسفانه این فرهنگ وجود دارد که مردان نباید به پزشک مراجعه کنند و دکتر رفتن برای کودکان و زنان است در حالیکه هر مردی که بیمار می شود جدا از هزینه ای که برای خودش دارد به جامعه و اقتصاد هم آسیب می رساند.
معاینات دورهای سلامت شغلی
در این نشست کاظم ندافی رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در زمینه سلامت مردان در محیطهای کاری ما دو دسته فعالیت را دنبال میکنیم. ابتدا شرایطی فراهم کنیم که محیط کار سالم ایجاد شود تا افراد فعال در این محیط در اثر عوامل زیانبار محیطی دچار بیماری و آسیب نشوند که عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و ارگونومیکی در این حوزه مورد توجه قرار دارد.
او ادامه داد: دومین فعالیت ما معاینه سالانه کارگران است که متاسفانه بیماریهای اسکلتی - عضلانی سهم بالایی در میان قشر کارگری دارند. برای همین برنامه ارگونومی در محیط کار را دستور کار داریم تا شرایط کار با شرایط بدنی کارگر منطبق شود.
ندافی درباره معاینه دورهای کارگران گفت: طبق قانون کار، کارگران باید حداقل سالی یک بار با هزینه کارفرما معاینه شود. برای همین در حال حاضر 150 پزشک متخصص طب کار و 450 پزشک عمومی دوره دیده واجد صلاحیت برای معاینات دورهای سلامت شغلی هستند .
ندافی در مورد اینکه چه نظارتی در کارگاهها برای این معاینه ها انجام می شود گفت:2 هزار بازپرس بهداشت حرفهای در کشور فعالیتهای مربوط به معاینات سلامت شغلی را پیگیری میکنند. در ساختار کارگاهها و کارخانهها، خانههای بهداشت کارگری، پست امداد بهگر و مرکز بهداشت کار، پوشش ما را در تمام مراکز کارگری تامین میکنند.
او تاکید کرد: الگوی ما در این زمینه مورد توجه سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته و برای همین سال آینده نشست سه روزهای از سراسر دنیا با موضوع «ادغام برنامههای بهداشت حرفهای در نظام شبکه» در کشور برگزار می شود .
نداف در باره برنامه های آینده این مرکز گفت: انجام معاینات دورهای سلامت شغلی برای کارمندان برنامه مشترکی است که با اداره کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در دست اجرا داریم تا بتوانیم سال آینده معاینات دورهای سلامت شغلی را طبق قانون خدمات کشوری به حوزه کارمندان هم وارد کنیم.
او با اشاره به اینکه هزینه این کار را دولت باید تامین کند و برای همین از ما برآورد هزینه خواسته است گفت: در مجموع میتوان گفت که هزینه معاینات و خدمات پاراکلینیکی برای یک معاینه بر مبنای هزینههای سال 91، برای هر نفر حدود 80 هزار تومان است .
مرگهای شغلی مردان
در ادامه مطهره علامه رئیس اداره میانسالان وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از 90 درصد موارد مرگ و مصدومیت ناشی از کار، متوجه مردان است در کشور ما مردان گروه سنی 25 تا50 سال که در اوج سنین باروری و تولید اقتصادی هستند در معرض خطر مرگ ناشی از حوادث شغلی هستند.
او بخشی از علل حوادث ناشی از کار را مرتبط با عوامل انسانی مانند سن، تجربه کاری، استفاده از داروهای خواب آور و سوء مصرف مواد، مشغولیت های ذهنی و بخشی دیگر را به عوامل محیطی و مدیریتی کار مانند صدا، نور، ساعات کار زیاد در شبانه روز و ارجاع کارهای فوری مکرر عنوان کرد
مردان و شغلهای پرخطر
رضا عزتیان در نشست خبری رئیس اداره خدمات بهداشت حرفهای و مشاغل خاص مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: حضور زنان در شغلهای اداری سبب شده تا مردان به سمت شغلهای پرخطر بروند.
او گفت: در سال 92، 20 درصد کارگاهها با عامل زیانآور صدا و 26 درصد کارگاهها با عامل زیانآور گرد و غبار روبرو هستند. همچنین 36 درصد شاغلین با وضعیت نامناسب بدنی در محیط کارشان کار میکنند. 13 درصد شاغلین نیز در مواجهه با دود و دم فعالیت میکنند. از میان کارگاههای موجود، 63 درصدشان شناسایی شدهاند و 46 درصد شاغلین آنها تحت معاینات دورهای قرار دارند. علت این موضوع نیز تنوع و پیچیدگی کاری در ایران در مقایسه با دنیاست.
اورژانس و حضور مردان
در این نشست عنوان شد که 70 درصد مراجعانی که به اورژانس مراجعه می کنند مردانی هستند که دچار آسیب و حادثه شده اند. در جدول زیر آمار اورژانس برای علت مرگ مردان در سال 91 آورده شده است: علت آمار حوادث ترافیکی 22 هزار و 974 مرگ که 65 درصد موارد عابرین پیاده، 71.5 درصد مصدومین خودرو سوار و 88 درصد مصدومین موتور سوار بوده اند. موارد خشونت
84 درصد
برق گرفتگی
82 درصد
غرق شدگی
73 درصد
سقوط 66 درصد سوختگی 57 درصد گزش جانوران 53 درصد مصمومیت 51 دزصد 46232
دوشنبه 5 اسفند 1392 - 13:09:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]