واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس فرهنگستان علوم اسلامی: در روند توسعه شهر قم باید ماهیت فرهنگی آن حفظ شود قم- ایرنا- رییس فرهنگستان علوم اسلامی با تاکید براینکه قم نباید به شهری توریستی و مرکز گردشگری تبدیل شود گفت: در روند توسعه شهر قم باید ماهیت فرهنگی آن حفظ شود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین ˈسید محمد مهدی میر باقریˈ یکشنبه شب در جلسه رسمی شورای شهر قم، گفت: مطابق روایات اسلامی این شهر از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی با بیان اینکه قم از نظر تکوینی و تاریخی دارای جایگاه خاصی در میان شهرها است،افزود: از نظر تکوینی آنچه که در روایات و احادیث آمده، پیامبر اسلام هنگام رفتن به معراج شیطان را از این شهر رجم و دور می کرد، به همین خاطر شیطان قدرت نفوذ در این شهر ندارد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به اهمیت توسعه و آبادانی قم، خاطر نشان کرد: هر شهری از یک سری شاخصه های فرهنگی برخوردار است، که اساس تشکیل آن است و شهر قم نیز از این قاعده مستثنی نیست.
میرباقری خاطر نشان کرد: به عنوان مثال خداوند متعال شهر مکه و محل خانه خود را به گونه ای پدید آورده که این شهر هیچگاه به یک مرکز توریستی و گردشگری تبدیل نشود بلکه همواره محلی برای عبادت بندگان خود باقی بماند.
وی افزود: شهر قم نیز اساس و پیدایش آن بر مبنای معنویت و اعتقادات بوده است هیچگاه نباید به یک مرکز گردشگری تبدیل شود و اگر قرار است که این شهر به عنوان یک قطب فرهنگی در سطح جهانی مطرح شود باید توسعه و عمران آن نیز حول محور مسائل فرهنگی صورت گیرد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: زمانی که ما در توسعه شهر قم مسایل فرهنگی را مبنا قرار دهیم به تبع آن سایر مسائل از جمله، مسائل اقتصادی و سیاسی را نیز بر همین اساس سامان دهی خواهیم کرد.
میر باقری گفت: کلانشهری مانند قم باید از قدرت دافعه هم برخوردار باشد تا مهاجرت نیز بر طبق آن صورت گیرد و از ورود فرهنگ های بیگانه به آن جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه در بحث توسعه شهر نباید رفاه و آرامش هدف اول باشد، گفت: بالا بودن سطح رفاه و آسایش عمومی در یک شهر و یا محیط فرهنگی به هیچ وجه بیانگر وجود امنیت در آن نیست بنابر این صرف رفاه و آرامش نباید هدف باشد.
میر باقری همچنین با اشاره به ضرورت توجه به مساله هزینه ها درامر توسعه شهر قم، خاطر نشان کرد: در این زمینه علاوه بر توجه به جایگاه فرهنگی و مذهبی آن باید کار توسعه به گونه ای برنامه ریزی و انجام شود که برای نظام اسلامی هزینه های جاری کمتری داشته باشد.
این مقام فرهنگی همچنین با انتقاد از برخی پروژه ها و ساخت و سازها در قم خاطر نشان کرد: از آنجا که سفر به قم باید با اهداف مذهبی صورت بگیرد، احداث منطقه توریستی در این شهر با وجهه و جایگاه فرهنگی آن در تضاد است. ک/3
7403 / 380/ 3404
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]