تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس با يقين بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند، كوه‏ها به همراه او تسبيح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830596830




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خط قرمزها برای صحبت درباره وجود روابط نامتعارف در زندگی زناشویی کم شود/ رسانه‌ها کم کارند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
خط قرمزها برای صحبت درباره وجود روابط نامتعارف در زندگی زناشویی کم شود/ رسانه‌ها کم کارند

خط قرمزها برای صحبت درباره وجود روابط نامتعارف در زندگی زناشویی کم شود/ رسانه‌ها کم کارند

به گزارش نامه نیوز، مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی با انتقاد از اینکه مسئولان واقعیت های پیش آمده را قبول و سعی کنند کمی خطوط قرمزشان را کمتر کنند زیرا حرف زدن از واقعیت ها بدآموزی ندارد، گفت: «واقعیت این است که امروز موضوع روابط نامتعارف به عنوان یک آسیب اجتماعی، در جامعه مطرح است و به عنوان یک مساله باید مورد بررسی قرار بگیرد.»

امیرمحمود حریرچی در گفتگو با پیام نو با بیان اینکه در بررسی مساله شکل گیری «روابط نامتعارف» با فرد دیگر در زندگی زناشویی باید ابتدا به تحلیل خانواده متعارف پرداخت، افزود: «بر اساس این دیدگاه می توانیم به جنبه های نامتعارف زندگی زوج ها بپردازیم. مشکلی که به لحاظ فرهنگی در جامعه ما وجود دارد این است که نگاه درستی به روابط متعارف نداریم. از سوی دیگر یکی از مشکلات ما نوع نگاهی است که به زنان داریم. در جامعه ما روابط متعارف را روابطی می دانیم که زن به صورت کامل از مرد تبعیت کند؛ در واقع زن باید تمکین کند و مرد باید نفقه پرداخت کند.»

وی با اشاره به اینکه یک نوع مردسالاری در روابط خانوادگی حاکم است، اظهار کرد: «با پیشرفت هایی که در دنیای امروز صورت گرفته است، زنان تحصیل کرده بخش بزرگی از جامعه را تشکیل می دهند. آنها به اطلاعات و داده های صفحات مجازی دسترسی دارند به طوری که امروز مرد سالاری پذیرفته شده نیست.»

وی به اینکه خانواده امروز با وجود مشکلات بسیار درگیر مسائلی درون خود است، گفت: «این درگیری میان زن و شوهر و حتی فرزندان باعث آزارهای خانگی می شود. این آزارهای خانوادگی کار را به جایی می رساند که روابط همسری کمرنگ می شود و فاصله ای عمیق رخ می دهد. در چنین زمانی است که زن و مرد در کنار هم زندگی می کنند اما با یکدیگر قهر هستند و رابطه عاطفی ندارند. در اینجا لزوم بازتعریف روابط خانوادگی و نیازها افراد بسیار احساس می شود.»

وی توضیح داد: «همسر امروز به خصوص زن امروزی حق خود را می شناسد. توجه عاطفی یکی از نیازهای امروز اعضای خانواده است. امروز زن می خواهد شریک باشد و در تصمیم گیری ها نقش ایفا کند به خصوص خانم هایی که مشغول کار هستند و می خواهند در کنار فعالیت هایی که در بیرون و درون خانه دارند آسایش داشته باشند. بنابراین مرد باید ضمن احترام به نقش زن در خانواده بتواند نیازهای عاطفی همسرش را پاسخگو باشد و زن نیز همینطور. واقعیت این است که امروز موضوع روابط نامتعارف به عنوان یک آسیب اجتماعی، در جامعه مطرح است و به عنوان یک مساله باید مورد بررسی قرار بگیرد.»

مدیرگروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی انتخاب های امروز جوانان در زمینه ازدواج را متفاوت عنوان کرد و گفت: «در گذشته انتخاب افراد برای ازدواج حالت سنتی داشت، دختری را برای پسری می پسندیدند و بالعکس و وصلتی صورت می گرفت. در این مدل خانواده کاملا در قضیه با موافقت قدم بر می داشتند. بنابراین این وظیفه سنتی را برای زن و مرد قائل بودند و اگر مشکلی هم برای زوج جوان پیش می آمد خانواده دخالت و آن مشکل را حل می کرد. اما واقعیت چیز دیگری است چون در واقع مشکل حل نمی شد بلکه واپس زده می شد.»

وی با بیان اینکه امروز وضعیت اجتماعی فرق کرده و دیگر به گونه گذشته نیست، گفت: «در میان اقشار متوسط که بیشترین اعضای جامعه را تشکیل می دهد انتخاب ها توسط جوانان صورت می گیرد و به نظر نمی رسد خانواده ها خیلی موافق باشند یعنی یک حق و حقوقی را جوانان در انتخاب همسر برای خود قائل هستند که ملاک های آنها با ملاک های سنتی پدرو مادر همخوانی ندارد و هیچ چاره ای هم نیست. بنابراین خانواده موافقت می کند، ازدواج صورت می گیرد اما در این میان نه بچه ها مسائل خود را با پدرومادر در میان می گذارند و نه پدر و مادر در این قضیه دخالت می کنند چون معتقدند که انتخاب خود آنها بوده است و باید به نوعی با هم کنار بیایند.»

امیر محمود حریرچی بالارفتن آمار طلاق و وضعیت نامطلوبی که در این زمینه وجود دارد را یکی از دلایل شکل گیری روابط دیگر در زندگی مشترک زوج ها دانست و گفت: «دلیل دیگر انتخاب های غلط است. انتخاب های غلط باعث می شود، زندگی به بن بست برسد. علت انتخاب اشتباه این است که جوانان آموزش ندیده اند. از سوی دیگر چه کسی می خواهد به این جوانان آموزش دهد؟ پدر و مادری که می خواهند براساس شیوه خود به انتخاب همسر برای فرزندانشان بپردازند، آن هم جوانانی که امروز بمباران اطلاعات هستند اما این به معنای آن نیست که آنها می توانند انتخاب های درستی برای زندگی داشته باشند و نیاز به آموزش مسائل زندگی ندارند.»

وی معتقد است: «یک سری آموزش ها باید از دوران نوجوانی به فرزندان داده شود که در جامعه ما جزو تابوهاست. همه صحبت ها در مورد زندگی زناشویی نیز حول محور سازش می چرخد، اینکه زن و شوهر باید با یکدیگر سازگاری داشته باشند. سازگاری اگر به معنی نادیده گرفتن حقوق باشد نسل امروز زیربار چنین تبلیغی نمی رود و چون نمی خواهد سازگار باشد آمار طلاق بالا می رود و اگر زوج ها نخواهند جدا شوند طلاق عاطفی صورت می گیرد که اعضا زیر یک سقف زندگی می کنند ولی احساس و عاطفه ای که زن و مرد باید داشته باشند را ندارند.»

وی توضیح داد: «از آنجایی که افراد نیاز به روابط عاطفی دارند در موقعی که زندگی با مشکل روبه رو می شود به روابط دیگر روی می آورند. شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه ما متفاوت است بنابراین تفکر مردسالارانه سنتی در جامعه باید تغییر کند. دومین مساله فرد گرایی بسیار سختی است که در جامعه وجود دارد که بخش عمده ای از آن به دلیل خودخواهی است. این روزها اعضای خانواده حاضر نیستند بچه دار شوند زیرا بچه را مانعی برای خوب زندگی کردن خود می دانند. این خودخواهی و فردگرایی که به مساله مهمی در جامعه تبدیل شده است باید برطرف شود.»

وی راه چاره را این دانست که رسانه ها در این قضیه وارد شوند زیرا نقش مهمی دارند و گفت: «متاسفانه رسانه ها در آگاهی دادن به اعضای جامعه خیلی کم کارهستند. برگزاری چند میزگرد در تلویزیون دردی را دوا نمی کند. آن هم میزگردهایی که بسیاری از مسائل را نمی توان در آن بیان کرد زیرا خط قرمزهای تلویزیون بسیار زیاد است. مثلا موضوع نیازهای جنسی در خانواده بسیار با اهمیت است وقتی خلاء چنین نیازی در زندگی احساس شود مشکلات بسیاری به وجود می آید و رسانه ملی به این موضوع نمی پردازد.»

وی تاکید کرد: «شرایط اجتماعی را نمی توان تغییر داد بنابراین باید واقعیت ها را بپذیریم و نگرش ها را تغییر دهیم. باید به جای پند و نصیحت کردن جوانان به آنها آموزش داد. باید در معیارهای انتخاب همسر به فرهنگ سازی پرداخت. دختر و پسر جوان ما باید بداند همسر ایده آل و شریک زندگی اش باید چه خصوصیتی داشته باشد باید از دوره بلوغ به آنها آموزش داده شود. مهارت های زندگی را از دوره دبیرستان به نوجوانان و جوانان آموخت. مسئولان واقعیت های پیش آمده را قبول و سعی کنند کمی خطوط قرمزشان را کمتر کنند زیرا حرف زدن از واقعیت ها بدآموزی ندارد.»

وی افزود: «البته تمام این آموزش ها و فرهنگ سازی ها نباید با شعار و پند و اندرز باشد. آموزشی که مخاطب اجازه داشته باشد در رد یا تایید آموزش ها گفت و گو و اظهار نظر کند آموزش درستی است زیرا به بسیاری از جوانان کمک می کند که بیندیشند و در همه ابعاد انتخاب های درستی انجام دهند.»







1392/12/3





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن