واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
یونسی:برخی فعالیت حزبی را مخالف امنیت ملی می دانند/حذف یکی از دو جریان اصلاح طلبی یا اصولگرایی منطقی نیست
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها گفت: توسعه همه جانبه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بدون حضور احزاب ملی و پذیرش هویت های جدید امکان پذیر نیست.
به گزارش نامه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین علی یونسی در ششمین کنگره حزب اراده ملت ایران که در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش در حال برگزاری است، افزود: جامعه بدون هویت های جدید حتما به استبداد منجر می شود و جامعه به بن بست می رسد.
وی با بیان اینکه تعدد احزاب بستگی به شرایط دارد، اظهار داشت: مهم رقابت حزبی و سیاسی است و باید بتوانیم یکدیگر را تحمل کنیم و مخالف خود را بپذیریم.
** حذف یکی از دو جریان اصلاح طلبی یا اصولگرایی منطقی نیست
یونسی ضمن ترسیم سابقه دو جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی در کشور گفت: سابقه این دو جریان به پیش از انقلاب و حتی دوره مشروطه می رسد و اکنون نیز امکان حذف این دو و یا یکی از آنها نه منطقی و نه امکانپذیر است.
به گفته وی، کسانی که می گویند یک جریان حذف شده است، چشم خود را بر واقعیات می بندند اگر جریان اصلاح طلبی در مقاطعی با نجابت و برای همراهی با انقلاب اسلامی و وحدت ملی کوتاه آمد و همراهی کرد، این نشات گرفته از ذات و خاصیت اصلاح طلبی است و سکوت دلیل بر حذف و نابودی نیست.
یونسی اضافه کرد: این وضعیت در مورد اصولگرایی هم همینطور است، زمانی که اصلاح طلبان پیروز شدند، گاهی گرفتار غرور شدند و در ایام دوم خرداد از برخی دوستان اصلاح طلب شنیده می شد که می گفتند این جریان اصلاح طلبی جای اصولگرایی را گرفته است که حرف درستی نبوده و به مصلحت نیز نبود.
وی حضور این دو جریان ریشه دار را ضروری دانست و گفت: هر کدام از این دو جریان حامل ارزش های ملی و دینی و بخشی از تاریخ سیاسی کشور است.
دستیار ویژه رییس جمهوری در اموراقوام و اقلیت ها اظهار داشت: به لطف خدا بعد از وقفه در حرکت سیاسی ملت طی هشت سال سیاه و انسداد سیاسی و اجتماعی بار دیگر ملت توانست شرایط را بشکند به طوری که دوباره رقابت سیاسی و اجتماعی در کشور آغاز شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: در دوره جدید با درک سختی ها و مشکلات و به دور از افراط، تفریط و شتابزدگی و توجه به حفظ اهداف انقلاب اسلامی گام برداشته شود.
یونسی ادامه داد: امیدواریم حزب اراده ملت هم به گونه ای گام بردارد تا اهداف اساسی انقلاب و ملت آسیب نبیند و در اثر رقابت سیاسی قدم های بعدی که مهمتر از گام 24 خرداد است برداشته شود.
دستیار ویزه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها در بخش دیگری از اظهاراتش ضمن تاکید بر نقش اراده ملت در تعیین سرنوشت خود گفت: مردم صاحب اختیار هستند و این اراده و حق را دارند که سرنوشت خود را مدیریت کنند.
وی اضافه کرد: نمونه واضح نقش آفرینی مردم در تعیین سرنوشت خود آنچه بود که امسال اتفاق افتاد و مردم سرنوشت خود را تغییر دادند.
یونسی به نقش نخبگان، احزاب و گروه ها در آماده سازی برای حضور مردم در انتخابات 24 خرداد اشاره کرد و گفت: اگر مردم نبودند هیچ اتفاقی نمی افتاد و این مردم بودند که شرایط را تغییر دادند.
به گفته وی، شرایط هم سنگین و هم یاس آور بود به گونه ای که افسردگی جامعه به نخبگان هم سرایت کرده بود.
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها با بیان اینکه در آن مقطع بسیاری از سیاستمداران، احزاب و گروه ها مایوس بودند که بتوان کاری انجام داد، گفت: اما در نهایت ملت همیشه کاری می کند که خارج از درک و اراده خواص است و مردم در مدت کوتاهی فضای انسدادی را تغییر دادند.
یونسی در بخش دیگری از سخنانش هویت جمعی را مستقل از هویت های فردی ذکر کرد و با اشاره به آیه ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیر ما بانفسهم تصریح کرد: این آیه مبارکه به این معنی است که خارج از اراده اشخاص اراده جمعی وجود دارد و این ارده جمعی است که سرنوشت جمع را تغییر می دهد.
به گفته وی، مصادیق این اراده در انقلاب ها و تحولات مختلف اجتماعی تحقق می یابد اما باید دید که بین ارداه شخصی و هویت جمعی چه ارتباطی وجود دارد و آیا وحدت ملی با تکثر قومی قابل جمع و تحقق پذیر است؟
** برخی فعالیت حزبی را مخالف امنیت ملی می دانند
یونسی ادامه داد: برخی هر گونه فعالیت حزبی و قومی را مغایر وحدت و امنیت ملی می دانند و برای ادعای خود نیز سعی می کنند از نظریه های فلاسفی بهره بگیرند و آن را به مردم دوستی و ایران دوستی ربط دهند.
وی خاطرنشان کرد: این افراد نوعی حزب ستیزی را رواج می دهند و انشعاب و اختلافات احزاب را دلیل بر سوء عملکرد احزاب می دانند و آن را بهترین دلیل بر نبود آن ذکر می کنند.
یونسی با بیان اینکه افراد حزب ستیز می گویند نباید از فعالیت های اقلیت های دینی، مذهبی و قومی نام ببریم، گفت: آنها در عمل هم اینگونه فعالیت ها را ضد وحدت ملی می دانند.
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها ضمن تاکید بر پذیرش وحدت ملی و تکثرگرایی گفت: در همه دنیا در عین وجود تنوع و تکثر، وحدت ملی نیز وجود دارد و در ایران نیز همواره شاهد تنوع و تکثر توام با وحدت ملی بوده ایم.
یونسی انقلاب اسلامی را عالی ترین نوع وحدت در عین کثرت توصیف کرد و گفت: تمام تنوع های قومی و مذهبی احزاب و اقلیت ها با حفظ هویت خود در انقلاب مشارکت کرده اند و حضرت امام (ره) نیز به طور مکرر آنها را مخاطب قرار داده و حمایت می کرد.
وی اضافه کرد: این مشارکت ها بود که توانست وحدت ملی را در عالی ترین درجه خود نشان دهد.
یونسی انتخابات و رفراندوم را از دیگر مواردی ذکر کرد که در آن وحدت با حفظ تنوع تکرار می شود و افزود: وجود اقوام و مذاهب واقعیت خوب و ضروری است که در کشور ما وجود دارد چرا که بدون تنوع و تکثر وحدت بی معناست.
به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: وحدتی معنا دارد است که تکثرها را در خود جمع کند و جامع بودن یک جریان سیاسی و اجتماعی به این است که بتواند گرایش های مختلف را جمع کند.
1392/12/2
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]