واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: برداشت گاز از بزرگ ترین فاز پارس جنوبی
![](http://irinn.ir/sitefiles/13921204/اقتصادی/پارس جنوبی.jpg)
به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت، بیش از ۱۲ میلیون مترمکعب گاز شیرین واحد اول فاز ۱۲پارس جنوبی هفته آینده به شبکه سراسری تزریق می شود، این برداشت و شیرین سازی در مرحله آزمایشی قرار دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه بیش از 12 میلیون مترمکعب گاز شیرین واحد اول فاز 12پارس جنوبی هفته آینده به شبکه سراسری تزریق می شود، گفت: برداشت و شیرین سازی گاز فاز 12 پارس جنوبی در مرحله آزمایشی قرار دارد.
رکن الدین جوادی اظهار داشت: گاز ترش تولیدی فاز 12 میدان پارس جنوبی با راه اندازی واحد (ترین) یک این فاز به پالایشگاه منتقل شده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت افزود: با تکمیل مراحل راه اندازی، گاز شیرین سازی شده در پالایشگاه فاز 12 به شبکه سراسری انتقال گاز تزریق می شود.
وی اضافه کرد: این برداشت و شیرین سازی در مرحله آزمایشی قرار دارد و طبق برنامه ریزی انجام شده، قرار است که برداشت از فاز 12 پارس جنوبی تا پایان سال به پایداری برسد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت در خصوص توسعه لایه های نفتی پارس جنوبی نیز اظهار داشت: پیش از این تصمیمات غلطی گرفته شده بود که در حال بازنگری آنها هستیم.
![فاز 12 پارس جنوبی](http://irinn.ir/sitefiles/13921204/%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3%20%D8%AC%D9%86%D9%88%D8%A8%DB%8C%2011.jpg)
میدان گازی پارس جنوبی، یکی از بزرگ ترین منابع گازی جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد.
مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد.
ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که حدود 8 درصد از کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
در صورت برداشت کامل گاز این میدان، انرژی ۱۰ سال کل ساکنان کره زمین تأمین میشود، حجم گاز برداشتشدنی میدان به همراه میعانات گازی، معادل ۲۳۰ بیلیون بشکه نفت خام است. منطقه گازی پارس جنوبی حوزه مشترکی است با کشور ساحلی قطر که از سال میلادی 1992 ( شمسی 1371) و به تدریج اقدام به احداث تأسیسات استخراج، پالایش، مایع سازی (LNG ) و قراردادهایی جهت صدور LNG با کشورهای ژاپن، کره جنوبی و آمریکا منعقد کرد.
منابع نفت کشور کوچک قطر در مقایسه جهانی در حد متوسط ارزیابی می شود ولی از نظر منابع گاز در دنیا رتبه سوم را پس از روسیه و جمهوری اسلامی ایران داراست، از این رو کشور کوچک قطر مصمم شد به سرعت پس از کشف میدان گازی گنبد شمالی (پارس جنوبی) و اطلاع از ظرفیت برآورد شده با تدوین برنامه هایی و انجام اقداماتی، آینده و شالوده اقتصاد خود را بر توسعه صنعت گاز استوار کند.
طبیعی است با توجه به سیاست ا و سیاستمداران حاکم بر این شیخ نشین و مراودات پنهانی آنها با سیاست بازان غربی که بدون اذن و خبر ملت خود صورت می دهند عقد هر قراردادی می تواند منافع هنگفت و بی حسابی را برای هر شرکت طرف قرارداد در پی داشته باشد.
کشور ایران نیز در سال 2002 بهره برداری از این مخزن بزرگ گازی را آغاز کرد و برای بهره برداری از بزرگ ترین مخزن گازی دنیا که حدود 9درصد گاز جهان را در خود ذخیره کرده است، 28 فاز طراحی کرد.
علاوه بر سرمایه گذاران، شرکت های داخلی و پیمانکاران بزرگ نفتی، تلاش برای جلب سرمایه گذاران خارجی ادامه دارد، از این رو قوانین کار و سرمایه گذاری در این منطقه مطابق توصیه های جهانی تبیین شده است.
با وجودی که قطری ها 12سال زودتر از ایران بهره برداری را شروع کردند، کارشناسان و متخصصان ایرانی با سرعتی بی نظیر و تلاشی شگرف توانستند میزان بهره برداری ایران را با قطر برابر کنند، طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با سرعت ادامه دارد و امید می رود این منطقه بخش عظیمی از نیاز داخلی و صادرات گاز ایران را تامین کند.
در همین باره طرح توسعه فاز 12 به منظور تولید روزانه 3000 میلیون فوت مکعب گاز از مخزن طراحی و اجرا شد.
هدف از توسعه این فاز عبارت است از:
- تولید روزانه 78 میلیون متر مکعب گاز طبیعی جهت تزریق به خط IGAT6 (خط لوله ششم گاز کشور)
- تولید روزانه 110000 بشکه میعانات گازی سنگین.
- تولید روزانه 600 تن گوگرد دانهبندی شده.
- تولید 10 میلیون تن LNG در سال.
یک شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]