واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر مرکز اسناد مجلس بر ضرورت ثبت و ضبط تاریخ شفاهی موسسات و ادارات تاکید کرد تهران- ایرنا- مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بر لزوم ثبت و ضبط تاریخ و گذشته همه اداره ها و موسسات کشور تاکید کرد و گفت: این کار از طریق مصاحبه با مدیران، کارشناسان و صاحبنظران میسر است.
ˈعلی ططریˈروز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به برگزاری نهمین نشست تخصصی تاریخ شفاهی با عنوان «تاریخ شفاهی ایثار و شهادت» که هفدهم اسفند ماه برگزار می شود، افزود: تاریخ شفاهی روشی نوین در عرصه تولید سند، جمع آوری، نگهداری و ساماندهی منابع شفاهی در حوزه تاریخ است که از طریق مصاحبه انجام می شود.
عضو شورای سیاستگذاری همایش علمی تاریخ شفاهی ایثار و شهادت با اشاره به اینکه تفاوت هایی میان تاریخ شفاهی و خاطره نویسی وجود دارد، اظهار داشت: در تاریخ شفاهی درباره یک موضوع و یا رویداد با افراد مختلف مصاحبه انجام می دهیم . برای مثال درباره عملکرد و ساختار دوره بیست و چهارم مجلس شورای ملی می توان با یکصد تن از نمایندگان آن دوره گفت وگو کرد.
وی تاریخ شفاهی را سبک جدیدی برای جمع آوری اسناد تاریخی دانست که اکنون به عنوان یکی از زیرشاخه های رشته تاریخ در دانشگاه های سراسر دنیا تدریس می شود.
ططری با بیان اینکه این روش از غرب وارد کشور شده است، اضافه کرد: تاریخ شفاهی در ایران از قبل از انقلاب مسبوق به سابقه است اما فقط یک یا دو موسسه در این زمینه فعالیت داشتند اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل توسعه مراکز اسنادی و پژوهشی به صورت جدی تر به آن پرداخته شد.
به گفته ططری، انجمن تاریخ شفاهی ایران، گروه تاریخ دانشگاه اصفهان، حوزه هنری، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و مرکز اسناد انقلاب اسلامی همکاران و همراهان این دوره از نشست هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر رشته تاریخ شفاهی در دانشگاه های سراسر کشور توسعه پیدا کرده بخ طوری که دانشگاه اصفهان در رشته کارشناسی ارشد تاریخ شفاهی دانشجو جذب می کند و
در مقطع دکترا هم رساله ای با موضوع تاریخ شفاهی نوشته شده است.
مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری هشت نشست توسط انجمن تاریخ شفاهی ایران، تصریح کرد: این نشست ها با موضوعات متنوع و با مشارکت مراکز مختلف برگزار شده که نهمین نشست به موضوع ایثار و شهادت اختصاص یافته است.
** برگزاری سالی یکبار این نشست ها
ططری با بیان اینکه نشست های تاریخ شفاهی معمولا سالی یکبار برگزار می شود، گفت: به جز یکسال که با چند ماه تاخیر نشست برگزار شد، هر سال یک نشست با میزبانی یکی از مراکز یاد شده برگزار می شود.
وی تولید علم را یکی از فواید این نشست ها عنوان و اضافه کرد: مقالاتی که در این همایش ها ارائه می شود به صورت یک مجموعه با محتوای سرفصل های علمی مبانی علم تاریخ در ایران به دانشجویان عرضه می شود.
به گفته ططری، مباحثات و گفت وگو ها در این نشست ها سبب ایجاد علاقه و جذب افراد جدید برای فعالیت در این عرصه می شود به طوری که تعداد شرکت کنندگان در این جلسات به تدریج افزایش یافته است.
توجه به پژوهشگران و محققان شهرستانی در اقصی نقاط کشور، تبادل فکری و علمی با یکدیگر و ارائه گزارش از اقدامات صورت گرفته در حوزه های مختلف از دیگر فواید برگزاری نشست های تاریخ شفاهی است.
ططری با اشاره به اینکه برگزاری چنین نشست هایی در موسسات آکادمیک به رسمیت شناخته شده، یادآور شد:
تاریخ شفاهی به عنوان یک روش در تاریخ نگاری در تمام دنیا مورد توجه جدی است و انجمن تاریخ شفاهی ایران نیز دوره های آموزشی را در خارج از کشور برای علاقه مندان برگزار می کند.
به گفته ططری، یکی از فعالیت های انجمن تاریخ شفاهی، ایجاد انگیزه، علاقه و تشویق وزارتخانه ها و موسسات به ثبت خاطرات شفاهی آنها است.
** بازشناسی اولویت های تاریخ شفاهی در حوزه ایثار
عضو شورای سیاستگذاری همایش علمی تاریخ شفاهی ایثار و شهادت هدف از برگزاری نهمین نشست تخصصی تاریخ شفاهی با عنوان «تاریخ شفاهی ایثار و شهادت» را بازیابی و بازشناسی اولویت های تاریخ شفاهی در حوزه ایثار و شهادت و تبیین و بازشناسی نقش و نسبت تاریخ شفاهی در ثبت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد.
ططری گفت: محور مباحث و موضوعات این نشست عبارت از میدان ها، موضوعات و ضرورت های تاریخ شفاهی ایثار و شهادت،
رویکردها، روش ها و کارکردها در تاریخ شفاهی ایثار و شهادت و
امکان و امتناع، و فرصت ها و تهدیدها در تاریخ شفاهی ایثار و شهادت است.
اجتمام(4)1880**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]