واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، مصرف انرژی در شرکت های مهندسی را بهینه می کند اصفهان- ایرنا- معاون انرژی و برق وزارت نیرو گفت: اگر مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها اجرا شود، نقش شرکت های خدمات مهندسی در مصرف بهینه آب، برق و گاز پررنگتر می شود.
به گزارش ایرنا، ˈهوشنگ فلاحتیانˈ روز شنبه در جشنواره ˈروز ملی مهندسیˈ در اصفهان با اشاره به مصرف انرژی در ایران افزود: مصرف انرژی در ساختمانهای ایران چهار تا پنج برابر اروپاست.
وی گفت: بخش صنعت بعنوان یکی از عمده مصرف کنندگان انرژی در کشور 5/27 ( بیست و هفت و نیم) درصد از مصرف نهایی انرژی در سال را به خود اختصاص می دهد.
وی با تاکید بر بالابودن نرخ مصرف انرژی در صنایع کشور در مقایسه با کشورهای پیشرو گفت: مهمترین عوامل آن پایین بودن کارایی مصرف انرژی در کشور، عدم استفاده از فناوریهای نوین، پایین بودن قیمت فروش داخلی انرژی، بهره برداری نامناسب از ماشین آلات و تجهیزات صنعتی و فرسوده بودن تجهیزات است.
فلاحتیان با اشاره به اقدامات وزارت نیرو برای بهینه سازی مصرف انرژی افزود: تعیین استانداردهای ملی در باره شاخص های مصرف انرژی و انجام ممیزی انرژی در 160 کارخانه بزرگ از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: این کار منجر به ارزیابی اطلاعات و تدوین استاندارد مصرف انرژی در 17 صنعت مختلف از جمله فولاد، چوب و کاغذ، قند و شکر، شیشه، آلومینیوم، پلاستیک، آجر، کاشی، گچ و سرامیک شده است.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه این استانداردها به تصویب موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز رسیده است، گفت: استاندارد پنج فرایند صنعتی دیگر شامل نیروگاه ها، پالایشگاه ها، محصولات کاغذی، نوشابه و لبنیات نیز در حال مطالعه و تدوین است.
وی تاکید کرد: اقدامات انجام شده برای اصلاح الگوی مصرف، منجر به کاهش مصرف انرژی به میزان پنج تا 10 درصد و جلوگیری از نصب تجهیزات و ماشین آلات فرسوده شده است.
وی همچنین با اشاره به فعالیت مرکز ملی آموزش مدیریت انرژی گفت: تاکنون 196 دوره آموزش عمومی و تخصصی برای سه هزار و 300 مدیر انرژی، صنایع و شرکت های خدمات انرژی برگزار شده است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به روز مهندسی اظهار کرد: توسعه پایدار کشور توسط مهندسین نسل های قبل و کنونی شکل گرفته است.
وی افزود: مسائلی مانند نبود امنیت شغلی و استمرار فعالیت های شرکتهای خدمات مهندسی و مشاوره مهندسی و مشکلات تحقیقات اقتصادی و فضای کسب و کار به بی ثباتی نیروهای شاغل مشاوره مهندسی کمک کرده است.
به گفته وی، در سه دهه گذشته رشد آنچنانی در مسائل مهندسی در رشته های مختلف در حد و اندازه ای که لازم بوده وجود نداشته است وبه کرات در حوزه مسائل مهندسی گرفتار شده ایم.
فلاحتیان از جمله دلایل این موضوع را چگونگی تعامل با محیط های خارجی و کار مشترک با شرکت ها و کشورهای پیشرفته در زمینه های مهندسی، فضای کسب و کار، وابستگی به درآمد نفت و وابسته بودن عمده منابع مالی شرکت های مهندسی به صنایع سنتی خواند.
وی با بیان اینکه خصوصی سازی به معنای واقعی اتفاق نیفتاده است، تصریح کرد:سرمایه های ما در شرکت های بزرگ خدمات مهندسی دچار آسیب هایی شده است که اگر دیر به آن رسیدگی شود ضرر و زیان زیادی می ببنیم که قابل جبران نیست.
وی از مهندسان خواست که به روز باشند، طبق استاندارد عمل کنند و به بازار کشورهای اطراف نیز توجه داشته باشند.
جشنواره روز ملی مهندسی به مناسبت زاد روز خواجه نصیرالدین طوسی روز شنبه در اصفهان برگزار شد.
پ/7148/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]