واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک متخصص: شاخص اقتصاد مقاومتی اتکا به تولید داخلی است تهران - ایرنا- دبیر انجمن صادرکنندگان صنعتی -معدنی و خدمات گفت: سیاست اقتصاد مقاومتی برپایه اتکا به تولید داخلی است و بازنگری در برنامه هایی که پیامد تشدید واردات را به دنبال دارد، ضرورتی جدی است.
رحمان پورقربان روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی نیاز به فرهنگ سازی بین مردم دارد، تا آنها مصرف کننده کالای تولید داخل باشند و تا حد امکان از ورود کالاهای بی کیفیت مصرفی در جهت حفظ سرمایه های ملی جلوگیری شود.
به اعتقاد این متخصص، برخورد با افراد خاطی که پیامد تصمیمات خطا و اشتباه آنان را جامعه متقبل می شود، به عنوان سیاست اقتصاد مقاومتی باید در دستور کار قرار داد زیرا این شیوه مانع از حیف و میل منابع خواهد شد.
وی یادآور شد: سیاست اعطای تسهیلات به بنگاه های زودبازده، روشی غلط و به زیان مردم بود که تسهیلات گیرندگان منابع را به جای تولید در بخش ملک و املاک سرمایه گذاری و رشد چندین برابری هزینه ها را به این بخش تحمیل کردند.
پورقربان گفت: مدیریتی که تصمیم غیرکارشناسی اتخاذ می کند و منابع کشور را هدر می دهد باید جوابگو باشد و این شیوه در اقتصاد کشورهای جهان اعمال می شود.
دبیر انجمن یادشده گفت: سال گذشته در مجموع بالغ بر 80 میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری کشور بود، بنابراین برای رسیدن به رونق اقتصادی و اشتغال مولد نیاز داریم تا با تراز تجاری مثبت حجم تجارت خود را چندین برابر افزایش دهیم.
وی پرهیز از رقابت منفی تولیدکنندگان داخلی در بازارهای بین المللی را خاطرنشان ساخت و گفت: ایران یکی از 10 کشور دارای منابع غنی معدنی محسوب می شود و با فرآوری این مواد و بهره گیری از ارزش افزوده آن می توان در بازارهای جهانی برندهای برتر معرفی کرد.
پورقربان، سیاست تشویق صادرات با اعطای جوایز مربوطه از اوایل دهه گذشته در کشور را پیامد جهش در این بخش دانست و افزود: حذف این روش در سال 91 آثار مخرب خود را در از دست دادن بازارهای هدف نشان داد.
وی گفت: ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال 1384 برابر با 1.5 میلیارد دلار بود که در سال 1390 به رقم 4.2 میلیارد دلار رسید، اما حذف جوایز صادراتی در سال 1391 افت حدود 50 درصدی در این بخش را موجب شد.
به گفته این متخصص، سال 91 درحالی که دستیابی به رقم 5.5 میلیارد دلار صادرات خدمات فنی ومهندسی هدف گذاری شده بود، رقم 2.3 میلیارد دلار تحقق یافت.
وی تاکید کرد: تحقق نیافتن برنامه سال 91 در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی ناشی از تصمیمات غیرکارشناسی و حذف جوایز صادراتی بود.
به اعتقاد پورقربان، امسال چنانچه خوش بینانه به دستاورد این بخش نگاه کنیم، دستیابی به سه میلیارد دلار از محل صادرات خدمات فنی ومهندسی مورد انتظار است.
بررسی عملکرد شرکتهای ایرانی در حوزه صادرات خدمات فنی ومهندسی در دوره 89- 1380 نشان می دهد که آسیای میانه، خاورمیانه و آمریکای لاتین بیشترین ارزش این بخش را به خود اختصاص داده اند.
اقتصام (4)1559**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]