تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842125206




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشت چالش سیاسی به ونزوئلا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بازگشت چالش سیاسی به ونزوئلا تهران-ایرنا- آغاز و گسترش اعتراض های گسترده خیابانی علیه دولت مادورو طی هفته های گذشته در ونزوئلا و کشته شدن هشت نفر در این اعتراض ها، بیانگر آن است که این کشور چالش های داخلی را به واسطه فشارهای داخلی و خارجی تجربه می کند.


هنگامی که ˈنیکلاس مادوروˈ در اسفند ماه 1391، پس از مرگ ˈهوگو چاوزˈ رییس جمهوری فقید این کشور، ابتدا بعنوان کفیل ریاست جمهوری عهده دار زمام دولت گردید و پس از آن در فروردین ماه 1392 در انتخابات ریاست جمهوری رقیب خود ˈانریکه کاپریلسˈ را شکست داده و بعنوان رییس جمهوری این کشور انتخاب شد، در همان زمان نیز فضای سیاسی تا حدودی دچار چالش های سیاسی شد؛ چراکه تا آن روز و پس از بیماری چاوز بسیاری از گروه های مخالف در داخل و بیرون از مرزهای این کشور آن را بعنوان فرصتی تاریخی برای کنار گذاشتن اندیشه های چاویسم (انقلاب بولیواری) و بر سر کار آوردن رویکرد غربی تلقی می کردند.
اما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا و انتخاب نیکلاس مادورو بعنوان رییس جمهوری این کشور، بار دیگر نشان داد که ونزوئلا به میراث چاوز اعتقاد داشته و حرکت این کشور در این مسیر را خواستار است.
در این قالب، به نظر می رسید که ونزوئلای دوران مادورو با تکیه بر میراث سیاسی- اقتصادی چاوز می تواند دورنمای روشنی را برای این کشور ترسیم نماید، اما رخدادهای هفته های گذشته در این کشور نشان داد که مخالفان مادورو بیکار ننشسته اند و هنوز جریان مخالف در ونزوئلا قدرتمند است.
در این زمینه و در حالی 15 روز از آغاز اعتراض های خیابانی پیاپی در خیابان های کاراکاس و چند شهر بزرگ ونزوئلا به بهانه افزایش تورم و جرم و جنایت می گذرد، روز چهارشنبه بیست و سوم بهمن، این اعتراض ها به اوج خود رسید و به کشته شدن هشت نفر، زخمی شدن 137تن و بازداشت 99 نفر انجامید. پس از آن نیکلاس مادورو بیست و هشتم بهمن اعلام کرد که سه کارمند کنسولگری آمریکا را به اتهام نقش داشتن در تظاهرات ضد دولتی اخراج کرده است.
نیکلاس مادورو بدون پرداختن به نام دیپلمات های آمریکایی، واشنگتن را به همکاری با مخالفان با هدف سرنگونی دولت متهم و اعلام کرد دیپلمات های آمریکایی به بهانه اعطای روادید دانشجویی در بین دانشجویان نفوذ کرده اند.
مادورو در یک گفت وگوی تلویزیونی در همان روز اعلام کرد: ما به مدت 2 ماه بر نشست های ماموران آمریکایی در دانشگاه های خصوصی نظارت داشته ایم و کاراکاس از کسی دستور نمی گیرد.
این اظهارات در حالی صورت می گیرد که وزارت امور خارجه آمریکا پیش از این درباره پیامدهای بازداشت «لئوپالدو لوپز» رهبر مخالفان ونزوئلا، هشدار داده بود.
به گزارش خبرگزاری ها، روز سه شنبه بیست و نهم بهمن، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا نیز در کاراکاس پایتخت این کشور دستگیر شد.
در همین حال «جان کری» وزیر خارجه آمریکا، روز یکشنبه بیست و هفتم بهمن در بیانیه ای نگرانی خود را از افزایش تنش ها در ونزوئلا و بازداشت معترضان ابراز کرد.
ونزوئلا یکی از اصلی ترین کشورهای تولیدکننده نفت جهان به شمار می رود و در منطقه راهبردی کاراییب و در کنار آمریکا قرار دارد. تحولات سیاسی این کشور آمریکای مرکزی می تواند بر بسیاری از حوزه های منطقه آمریکای مرکزی و جنوبی تاثیرگذار باشد.
این کشور، پنجمین صادر کننده نفت خام، سومین تولید کننده اوپک و از نظر میزان ذخایر گاز رتبه هشتم را در جهان داراست. این در حالی است که بر پایه آمار رسمی، نرخ تورم در سال گذشته میلادی در این کشور، 56 درصد اعلام شده است.
بر این پایه، رخدادهای روزهای گذشته ونزوئلا، نشان داد که این کشور از نظر سیاسی به شدت 2 قطبی شده است؛چراکه بسیاری از گروه های مخالف دولت مادورو تلاش کردند تا از همان فردای انتخاب وی به ریاست جمهوری در اردیبهشت92، با فشارهای مختلف و از جمله تظاهرات دولت وی را تضعیف کنند.
از دیگر سو، اگرچه در دوران چاوز، مخالفان به رهبری انریکه کاپریلس و با حمایت آمریکا تلاش می کردند تا رهبری چاوز را به چالش بکشند اما رهبری فره مند چاوز و رویکرد اقتصادی وی مبتنی بر توزیع عدالت اجتماعی باعث شد، مخالفان دولت وی شکست بخورند.
اما با روی کار آمدن مادورو و به دنبال آن نمود چالش های اقتصادی، باعث شده نیروهای مخالف وی از فضای موجود برای چالش گری و افزایش فشار بهره گیرند. در این میان، حمایت خارجی به ویژه از سوی آمریکای ها به گروه های مخالف یکی از عناصر تاثیرگذار در روند تحولات موجود خواهد بود.
از این منظر به نظر می رسد که واشنگتن تلاش دارد تا مدل اوکراین را به فضای سیاسی ونزوئلا نیز تسری دهد؛ بدین معنا که با حمایت از تظاهرات و اعتراض های گسترده و سپس تداوم این فرایند و حمایت سیاسی- دیپلماتیک تلاش می کند تا به نوعی تغییر کادر رهبری در همسایه جنوبی خود را تسریع کند.
در این قالب، تغییر در کادر رهبری این کشور از منظر آمریکایی ها می تواند فرصتی برای کاهش چالش های منطقه ای و بر سر کار آمدن دولت همسو ایجاد نماید.
در فرجام سخن، به نظر می رسد که روند تحولات ونزوئلا نشان می دهد که 2 چالش داخلی و مداخله گری خارجی باعث شده تا این کشور وارد مرحله جدیدی از بی ثباتی گردد و در این میان آنچه برای دولت مادورو اهمیت دارد، مدیریت تحولات در شرایط تحولی خواهد بود.
از سهراب انعامی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**2040**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




03/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن