واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بین الملل > آمریکا اروپا گزارش خبری/
پیش بینی که رنگ حقیقت گرفت/ بازگشت پدرخوانده به صحنه سیاسی ایتالیا
خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : بعد از استعفای نخست وزیر ایتالیا که بعدازظهر روز جمعه انجام شد، رئیس جمهور این کشور رایزنی هایی را با مقامات مختلف این کشور برای اتخاذ تصمیم نهایی در مورد کابینه آتی آن آغاز کرده و در میان افرادی که ناپولیتانو با آنها مشورت کرده نام "سلیویو برلوسکنی" دیده می شود.
سیلویو برلوسکنی، نخست وزیر اسبق ایتالیا، فردی که متهم به فساد مالی بوده و از سنا نیز اخراج شده و اجازه فعالیت سیاسی ندارد مجددا در کانون تحولات ایتالیا قرار گرفته است. در کشورهای دیگر چنین فردی از عرصه سیاسی محو می شود اما در ایتالیا برلوسکنی اعتبار سیاسی خود را از دست نداده و زمانیکه "جورجیو ناپولیتانو" رئیس جمهور ایتالیا، از او به عنوان رهبر حزب "فروزا ایتالیا" دعوت کرد تا در مورد تشکیل دولت آتی این کشور رایزنی کند مشخص شد که برلو هنوز از قدرت سیاسی قابل ملاحظه ای برخوردار است. رایزنی های ناپولیتانو از عصر دیروز آغاز شده و امروز شنبه نیز ادامه خواهد داشت. موضوع اصلی این رایزنی ها بحث در خصوص آن بوده که آیا "ماتئو رنزی" رئیس جوان و 39 ساله حزب دموکراتیک ایتالیا و شهردار فلورانس، از وجاهت کافی و همچنین حمایت احزاب حاضر در پارلمان برای تصدی پست نخست وزیری برخوردار است یا خیر.
ماتئو رنزی دلیل رایزنی های ناپولیتاو در خصوص رنزی آن است که، "انریکو لتا" به سبب برکناری از ریاست حزبش از سمت نخست وزیری استعفا داده است. گفته می شود رنزی نقشی اساسی در برکناری لتا از ریاست حزب داشته است. لتا روز پنجشنبه دقایقی پس از رای هیئت مدیره حزب چپ میانه دموکراتیک (با 136 رأی موافق در مقابل 16 رأی مخالف) که خواستار تغییر دولت شده بود، از تصمیم خود برای استعفا خبر داد. رنزی در نشست حزب دموکراتیک گفت: ایتالیا نمیتواند در وضعیت بلاتکلیفی و بیثباتی ادامه حیات دهد. ما به نقطه عطف رسیدهایم. مردم من و حزب دموکراتیک را متهم میکنند که آرزوی بزرگ در سر داریم. من این را انکار نمیکنم. همه ما باید آرزوی بزرگ داشته باشیم از من گرفته تا آخرین نفر حزب. در صورتی که رایزنی های ناپولیتانو به نتیجه برسد و احزب سیاسی ایتالیا از رنزی حمایت کنند، کابینه جدید این کشور تا روز دوشنبه شکل خواهد گرفت. پیش بینی که درست از آب درآمد انریکو لتا در حالی از سمت نخست وزیری ایتالیا استعفا داد که هنوز عمر دولت وی به یک سال نرسیده بود. کابینه لتا در اردیبهشت ماه سال جاری سرانجام بعد از توافق وی با "سیلویو برلوسکنی" رهبر ائتلاف راست میانه این کشور، شکل گرفته بود. در آن دولت جدید، برلوسکنی بیشترین برد را کرد چون سمت معاونت نخست وزیر و وزیر کشور ایتالیا به معاون پدرخوانده رسیده است. در همان زمان "بپه گریلو" رهبر حزب پنج ستاره ایتالیا، پیش بینی کرده بود که دولت لتا بیش از یک سال دوام نخواهد آورد. گریلو از کمدین های معروف ایتالیاست که با توجه به اتخاذ رویکرد ضد یورو (مخالفت با سیاست های اتحادیه اروپا و طرح ریاضت اقتصادی) توانست ظرف مدت کوتاهی هواداران زیادی را برای خود دست و پا کرده و نتایج خیره کننده ای را در انتخابات ماه فوریه ایتالیا کسب کند.
بپه گریلو این تحولات سیاسی در حالی در ایتالیا رخ می دهد که این کشور که سومین اقتصاد بزرگ منطقه یورو محسوب می شود، از وضعیت اقتصادی چندان مناسبی برخوردار نیست و کشورهای بزرگ یورو نگران آن هستند که تدام بحران سیاسی در آن منجر به بدتر شدن وضعیت اقتصادی و تاثیر گذاشتن آن بر اقتصاد کل منطقه بورو شود. بدین ترتیب باید منتتظر ماند و دید که آیا جورجیو ناپولیتانو تا ساعات پایانی امروز شنبه در مورد معرفی رنزی به عنوان نخست وزیر جدید ایتالیا به نتیجه قطعی می رسد یا خیر. البته این امکان نیز وجود دارد که ناپولیتانو همانند اردیبهشت ماه در دقیقه 90 تغییر عقیده داده و شخص دیگری را به عنوان نخست وزیر معرفی کند. نتیجه آنکه با توجه به قدرت حزب برلوسکنی در پارلمان ایتالیا، کسب حمایت وی که به پدرخوانده مشهور شده، برای معرفی نخست وزیر جدید و تشکیل کابینه امری حیاتی است. نکته عجیب در این میان آنکه هنوز بپه گریلو اظهار نظری در خصوص تحولات جدیدی سیاسی ایتالیا نکرده است. -------------------- گزارش از عبدالحمید بیاتی
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ - ۱۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]