واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان قربانی عنوان کرد؛
سرعت تخریب زاگرس بسیار بیشتر از سرعت احیای آن است/ زنگ خطر به صدا درآمد
خرم آباد - خبرگزاری مهر: مدیر کل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: امروزه سرعت تخریب جنگل های منطقه زاگرس بسیار بیشتر از سرعت احیای آنهاست که این یک زنگ خطر برای همه زاگرس نشینان محسوب می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، نادر قربانی عصر پنج شنبه در همایش ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس اظهار داشت: رسالت اصلی تشکل ها مطابق اساسنامه مبنی بر غیرسیاسی بودن و در راستای امور بشر دوستانه و به عنوان پل ارتباطی بین مردم و دستگاه های دولتی عمل کردن ایجاب می کند که در کنار دولت باشند و به تعهدات خود عمل کنند. علل اصلی تخریب منطقه زاگرس وی حفظ تعامل و هم اندیشی با یکدیگر را عامل ارتقای کمی و کیفی حفاظت از محیط زیست دانست و گفت: منطقه زاگرس با جنگل های غنی خود از ادوار گذشته ساکنان هزاران شهر و روستای حاشیه خود را از نعمت های الهی و طبیعی برخوردار کرده اما متاسفانه در حال حاضر به علت برخی شرایط قسمتهایی از آن تخریب شده است.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری لرستان آتش سوزی در جنگل ها و مراتع، تعرض کشاورزان به مراتع برای توسعه اراضی کشاورزی، اجرای پروژه های عمرانی، خشکسالی های پی درپی و پدیده گرد و غبار را از علل اصلی تخریب منطقه زاگرس برشمرد. تغییر بارشها از برف به باران در منطقه زاگرس قربانی تصریح کرد: امروزه سرعت تخریب جنگل های منطقه زاگرس بسیار بیشتر از سرعت احیای آنهاست که این یک زنگ خطر برای همه زاگرس نشینان محسوب می شود. وی تغییرات اقلیمی با سه پارامتر گرمای هوا، پراکنش نامتوازن بارندگی ها و تغییر بارشها از برف به باران را تهدید دیگری برای منطقه زاگرس دانست. وی گفت: در گذشته در ارتفاعات لرستان حتی در تابستان نیز شاهد وجود برف بودیم که این پوشش های عظیم برف و یخ منابع آب های سطحی و زیرزمینی را تشکیل می دادند اما در حال حاضر این تغییر اقلیم باعث شده که این مخازن بزرگ طبیعی ناپدید شوند. مدیر کل امور اجتماعی استانداری لرستان در ادامه فرصت ندادن زاگرس نشینان برای احیای طبیعی زاگرس را بزرگترین خطر و تهدید منطقه زاگرس معرفی کرد و اظهار داشت: همه ما باید وظیفه خود بدانیم که در راستای حفظ زاگرس کوشا باشیم و ضمن استفاده از این نعمت در حفظ و نگهداری این ثروت ملی تلاش داشته باشیم. نمی توانیم به سادگی از غنای زیستی منطقه زاگرس چشم پوشی کنیم وی با اشاره به برگزاری همایش ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس افزود: یکی از اهداف برگزاری این گونه همایش ها این است که تلنگری باشد برای مردم و مسئولین که با هر سواد و تحصیلاتی برای حفظ و پایداری این نعمت الهی تلاش و فعالیت بیشتری داشته باشند.
قربانی با اشاره به اینکه حیات زاگرس نشینان وابسته به حیات زاگرس است عنوان کرد: مسئول دانستن سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی آن هم به تنهایی برای حفاظت از طبیعت یک اشتباه بزرگ است و مردم باید در هر لباس و کسوتی خود را حافظ منابع طبیعی بدانند. همایش ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس در ادامه گفت: محدوده زاگرس از نظر کمی اولین و از نظر کیفی دومین منبع جنگلی ایران محسوب می شود که قسمت وسیعی از حوزه آبریز ایران را در اختیار دارد. قربانی هدف از تخصصی برگزار شدن این همایش را نزدیک کردن فضای جامعه علمی کشور به فضای اجرایی برای برقراری ارتباط بهتر بین این دو گروه برشمرد و گفت: ما نمی توانیم به سادگی از غنای زیستی منطقه زاگرس و تنوع زیستی اشترانکوه چشم پوشی کنیم.
۱۳۹۲/۱۲/۲ - ۱۱:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]