واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اغلب عکس های ارائه شده به جشنواره فجر لایه های ظاهری زندگی انسان ها بود تهران-ایرنا-دبیربخش عکس ششمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با بیان اینکه شادی موضوع عکاسی این دوره از جشنواره بود، گفت: متاسفانه اغلب عکاسان در ارسال آثارشان فقط لایه های ظاهری زندگی انسان ها را دیده و به تصویر کشیده بودند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حسن غفاری روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی فتوژورنالیسم و نوگرایی در عکاسی مستند اجتماعی اظهار کرد: یکی از معضلاتی که هم اکنون جامعه عکاسان حرفه ای در کشور با آن دست بر گریبان هستند؛ برگزاری همایش ها و مسابقات عکاسی مراکز دولتی و نیمه دولتی است که به صورت مقطعی و در راستای ذخیره آثار در آرشیوهای این سازمان ها با کمترین هزینه اجرا می شود.
وی افزود: این رفتار برخی از سازمان ها و نهادها در کشور به نوعی ظلم در حق عکاسان حرفه ای است چرا که با کمترین هزینه از نگاه و تفکر عکاسان سوء استفاده می کنند.
دبیربخش عکس ششمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: برای این دوره از جشنواره 8 هزار و 895 اثر به دبیرخانه ارسال شده بود اما هیات داروان به سختی توانستند فقط 64 اثر را از مجموع این اثر انتخاب کنند و در معرض دید مخاطبان قرار دهند.
وی با بیان اینکه اغلب عکس های ارائه شده به جشنواره لایه های ظاهری زندگی انسان ها بود، خاطرنشان کرد: عکاسان فقط شادی افراد را در یک مقطع کوتاه به تصویر کشیده بودند و این در حالی است که زندگی شامل امید و حرکت بوده و در تمامی لایه های زندگی وجود دارد.
غفاری یادآور شد: متاسفانه اغلب آثار نشان می داد که عکاسان دچار روزمردگی شده و کمتر دارای تعمل و اندیشه بودند و این در حالی است که عکاسی مستند اجتماعی باید پیوستگی و وابستگی داشته باشد.
وی اظهار کرد: وظیفه عکاس مستند اجتماعی ایجاد تحول و اصلاح در جامعه است و به طور حتم تک عکس های پراکنده نمی توانند به این هدف برسند.
این عکاس کشورمان افزود: یکی از معضلاتی که هم اکنون جامعه جوان عکاسی با آن دست بر گریبان است نگاه ها و جهت گیری های است که تمامی هنرمندان را در گیر خویش کرده و سوژه هایی همچون خودکشی، اسید پاشی و یا آتش سوزی فراگیر شده است.
دبیربخش عکس ششمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ادامه داد: این در حالی است که سوژه های ناب و بکر زیادی در کشور داریم که هنوز همچنان دست نخورده باقی مانده اند.
وی خاطرنشان کرد: برای داشتن یک عکس خوب باید عکاسان وقت، زمان و انرژی بیشتری را بر سر سوژه های خودشان بگذارند و سعی کنند تا در زمان های متفاوت عکاسی کنند.
غفاری در پایان یادآور شد: نمی توان یک سوژه را در عرض 24 ساعت عکاسی کرده و به عنوان اثری ارزشمند در عکسی مستند اجتماعی معرفی کرد.
ششمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخش ملی (نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سرامیک هنری و مجسمه سازی)، بین الملل( عکاسی، کاریکاتور، پوستر و تصویرسازی) و مکمل( فیلم های مستند هنرهای تجسمی) تا چهارم اسفند ماه برپا خواهد بود.
فراهنگ(4)**9187**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]