واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی مشکلات این وزارتخانه را تشریح کرد مشهد- ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون این وزارتخانه با سه مشکل اساسیˈضعف مدیریت در ساختارها و توانمندی ها، کمبود منابع و مشکل تولیت و پراکندگی اختیاراتˈ گریبانگیر است.
دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی روز پنجشنبه در اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مشهد افزود: به حل این مشکلات در سال جدید امیدوار هستیم.
وی اظهار داشت: وجود این سه عامل در کنار هم برای بهره وری یک مجموعه ضروری است به طور مثال این موضوع ممکن نیست که مجموعه ای بدون در اختیار داشتن منابع بخوبی اداره شود.
وی در خصوص پراکندگی اختیارات گفت: هم اکنون بخشی از اعتبارات ما دست کسی است که پول و منابع دستشان است و آن ها سازمان های بیمه گر هستند که خودشان قیمت خدمات و زمان پرداخت آن ها و کسورات را تعیین می کنند و وقتی خریدار خدمت نتواند درست عمل کند، این ظلمی است که در حق مراکز آموزشی و درمانی می شود.
وی اظهار امیدواری کرد که در سال آینده با پیشرفت موفقیت های دولت در سیاست خارجی و همچنین تخصیص بخشی از افزایش حامل های انرژی به وزارت بهداشت، سه مشکل مهم این وزارتخانه مرتفع شود.
وی گفت: در سال گذشته بدترین بودجه را ما داشته ایم و امید است در سال آینده با موفقیت دولت در سیاست خارجی گشایش بهتری داشته باشیم.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: در ظرف هشت سال، مجموعه وزارت بهداشت از 230 هزار نفر به 420 هزار نفر افزایش یافت اگر این روند ادامه یابد در آینده وزارت بهداشت بزرگترین وزارتخانه کشور خواهد بود.
وی گفت: پیشگیری از جذب نیروی جدید یکی از تصمیماتی است که به همین دلیل تا بهبود وضعیت موجود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این راستا اتخاذ شده است.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اقداماتی که در قالب سفرهای استانی در حوزه وزارت بهداشت و درمان صورت گرفت، افزود: برخی از این تصمیم گیرهای غیرکارشناسی، عجولانه، احساسی و سیاسی بود که منجر به رشد نامتوازن و بی رویه در تربیت دانشجو و سایر قسمت ها شد و هزینه های هنگفتی را به این وزارتخانه تحمیل کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: حاصل این تصمیم گیری های اکنون منجر به این شده که در هر منطقه ای از کشور یک دانشکده پزشکی تاسیس شده، بدون اینکه امکانات و ظرفیت های لازم را برای آموزش داشته باشند.
وی در بخشی از سخنانش با بیان اینکه تاسیس دانشکده های بین الملل در حوزه وزارت بهداشت را قبول ندارم ، افزود: از اینکه دانشگاهی تاسیس شود و دانشجو از خارج کشور پذیرش شود برای نظام جمهوری اسلامی افتخار بزرگی است اما اگر این دانشگاه ها به سمتی سوق یابند که خواسته باشند فقط پول بگیرند و بدون ضابطه عمل کنند، چالش برانگیر است.
وی گفت: شش ماه مانده به شروع کار دولت جدید مجوز 26 دانشگاه بین المللی در کشور صادر شده و من نمی دانم با چه منطقی این اقدام صورت گرفت و اکنون مشاهده می شود که ساختمان های زیادی در شهرهای مختلف کشور برای تاسیس این دانشگاه ها در حال ساخت است که تکمیل و بهره برداری از آن ها نیازمند منابع زیادی است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در شرایط کنونی این مسئله اولویت نیست زیرا برخی از پرسنل مراکز درمانی و بیمارستان های کشور چند ماه است که حقوق نگرفته اند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخشی از سخنانش دین گریزی در محیط های آموزشی را ناشی از برخی از رفتارها و عمکردهای افراطی مدیران دانست و افزود: در دولت اعتدال و امید در حوزه دانشجویی باید از شعارزدگی پرهیز شده و فضای نقد را برای دانشجویان تلطیف و فراهم کنیم.
قاضی زاده هاشمی گفت: هم اکنون تشکل های زیادی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور فعالیت دارند اما بررسی ها نشان داده که این تشکل ها تنها کمتر از 10 درصد دانشجویان را به خود جذب کرده اند و 90 درصد دانشجویان سرگردانند و هر فرقه و تشکلی می تواند آن ها را جذب کند.
وی گفت: شما مدیران آموزشی و دانشجویی می توانید با برنامه ریزی دقیق و با نوآوری ها خود فضایی پویا و با نشاط را در میحط های دانشجویی فراهم آورید.
وی محدود کردن بیمارستان های آموزشی و ارتقای خدمات درمانی در این مراکز، استقلال دانشگاه ها، عادلانه شدن جذب هیات علمی در رشته های مختلف، پرهیز از شعارزدگی در حوزه دانشجویی، مساوی کردن نسبت پذیرش دانشجوی دختر و پسر، و تعدیل تعداد دانشجو بر اساس امکانات را از جمله برنامه های وزارت بهداشت عنوان کرد.
اجلاس دو روزه معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که از روز چهارشنبه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده، امروز پایان می یابد.
7487/659/330
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]