تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826595389




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ˈانقلاب در آبیاری و احیا ˈ نسخه ای که امروز برای دریاچه ارومیه پیچیده شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ˈانقلاب در آبیاری و احیا ˈ نسخه ای که امروز برای دریاچه ارومیه پیچیده شد ارومیه – ایرنا – کنفرانس بین المللی دریاچه ارومیه عصر امروز با ارائه نتایج بررسی های سه روزه خود با بیان طرح انقلاب در ابیاری و احیا ، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کرد.


کنفرانس بین المللی نجات دریاچه ارومیه که از سه روز گذشته با حضور متخصصان داخلی و تیم 10 نفره خارجی متشکل از دانشمندان و متخصصان آمریکایی، بلژیکی، آلمانی، روسی و ترکیه در ارومیه آغاز بکار کرده بود ، تغییر الگوی کشت و آبیاری در حوزه آبریز دریاچه ارومیه را به عنوان انقلاب در احیای زیست بوم ارزشمند اعلام کردند.
کارشناسان داخلی و خارجی حاضر در این کنفرانس، احیای مرحله ای را از برنامه های اولویت دار دریاچه اعلام کرده و اصلاح الگوی کشت و افزایش راندمان آب در بخش کشاورزی، انتقال حوضه به حوضه فقظ از حوضه های نزدیک، توقف کوتاه مدت کشاورزی به مدت یکسال در حوضه آبریز دریاچه یا کاهش مصرف آب در حد حفظ باغات و جلوگیری از نابودی آنان و ارائه خسارت و یارانه دولتی به کشاورزان این حوضه، را از موضوعات و نتایج مهم و قابل بررسی توسط مسئولان بالای کشور در مراحل بعدی عنوان کردند.
شرکت کنندگان در این کنگره بر این باورند که مدیریت منابع آب در ایران به علت واقع شدن تمام منابع آبی به دریاچه در کشور بسیار سهلتر است و برنامه ریزی نیز می تواند به سهولت انجام شود و نیازی به رایزنی با سایر کشور ها برای مدیریت آب حوضه دریاچه نیست.
متخصان می گویند با توجه به سرعت خشک شدن دریاچه و تبعات فاجعه بار آن بر زندگی مردم منطقه شمالغرب باید با طرح های کوتاه مدت نسبت به احیای مرحله ای آن در ابعاد کوچک اهتمام شود.
انتقال آب های مازاد به بسترهای ضخیم نمکی که امکان تولید طوفان های نمکی در آنها نیز هست برای در امان ماندن ساکنین از انواع عوارض وحشتناک این بحران زیست محیطی نیز از دیگر پیشنهادات این گروه از محققان است.
به علت مصرف بسیار آب در حوزه آذربایجان شرقی در بخش صنعت نیز تاکید شد تا نیازهای آبی استان ها برای مصارف صنعتی از محل خود استان تهیه شود تا آب حوضه دریاچه چه به صورت مصنوعی و چه به صورت طبیعی مدیریت و به دریاچه ریخته شود.
بر اساس نظرات کارشناسان و محققان داخلی و خارجی کنترل تبخیر آب و جلوگیری از ایجاد بحران در مناطق حساس و کم عمق دریاچه ارومیه، مشارکت دادن مردم و تشکلهای زیست محیطی برای سرعت دهی به روند حل بحران نیز موثر و مهم می باشد.
دکتر مسعود تجریشی معاون پژوهشی دانشگاه شریف در این باره گفت: کارهای ارزنده ای در این باره در منطقه ارائه شده و دانش خوبی نیز در سالهای اخیر در این باره تولید شده ولی ان چیزی که در سطح کلان به آن برای رسیدن به یک اجماع کلی نیازمندیم جمع بندی داده ها و تبدیل آن به یک خرد جمعی است.
وی افزود: مصارف آب های زیرزمینی عمدتا مربوط به بخش کشاورزی بوده و بحث اقلیم نیز در این میان دارای نقش مهمی است.
وی ادامه داد: در داخل کشور در این زمینه دارای دانش های خوبی هستیم ولی دانش متخصصان خارجی نیز به علت این که فرصت آزمون و خطا وجود ندارد می تواند یاریگر محققان و مسئولان کشور باشد.
تجریشی افزود: بهره گیری از تجربیات سازماندهی شده کشورهای خارجی چون ژاپن، استرالیا و آفرقا و غیره نیز می تواند در آینده در رفع این بحران در کنار دانش محققان داخلی کارساز باشد.
وی گفت: آنچه که در این میان مهم است حضور و مشارکت مردمی است که در نجات دریاچه نباید بی اهمیت تلقی شود
نیکلا علاالدین از محققان کشور روسیه نیز در این باره گفت: دریاچه ارومیه دارای این مزیت هست که رودخانه هایی که به این دریاچه می ریزند در داخل کشور ایران هستند و این کار را برای مردم ایران راحت کرده است.
وی می افزاید: طرحی که در حوضه دریاچه ارومیه باید به آن بسیار پرداخته شود طرح های کشاورزی و مدیریت آب در این منطقه است زیرا بیش از 75 درصد آب در این حوزه صرف آبیاری اراضی کشاورزی می شود و پرت بالای آب نیز بر این مشکل دامن می زند.
وی گفت: تحول در آبیاری می تواند یکی از کارهای اساسی در این باره باشد ارائه طرح های کوتاه مدت و بلند مدت و حرکت سریع و منظم باید در این زمینه مورد نظر باشد.
وی گفت: ما در هند و استرالیا و افریقا تجربیات خوبی داریم و باید توجه داشته باشیم که مردم منطقه مهمتر از خود دریاچه هستند.
برد ماردین یکی از محققان امریکایی است که 15 سال بر روی دریاچه یوتا مطالعه و فعالیت کرده و بر این عقیده است که موضوع دریاچه ارومیه در ماه های اینده ممکن است تبدیل به یک بحران زیست محیطی حساس شود و باید به سرعت راه حل ها ارئه و تصمیم گیری ها انجام شده و یک تفکر منسجم عملی بر موضوع حاکم شود.
لوکس مز المانی نیز بر این عقیده است که برای ایجاد یک تحول و انقلاب در احیا و نجات دریاچه ارومیه باید ابتدا آب داشت و برای رسیدن به این منظور موضوع چندین هزار چاه غیر مجاز در این حوضه را نباید نادیده گرفت.
این محقق می گوید: آمارها و اطلاعاتی که دستگاه های مربوط در این حوزه ارائه می دهند نیز امار واضحی نبوده و قابل اعتماد نیستند تا در بخش احیا بتوان از انها استفاده کرد و حل این مشکل حتی در کشوری مثل آلمان نیز بسیار سخت و زمان بر است.
وی گفت: کنترل نمکهای انباشته شده از موضوعات مهمی است که باید تا قبل از وزش بادهای شدید روی آن کار کرد تا مانع اسیب ساکنین محلی شود.
وی اظهار کرد: نباید دراین زمینه فرصت را از دست داد.
پروفسور فیلیپ میکلین محقق امریکایی نیز می گوید: مرحله بندی، انعطاف پذیر و سازش پذیر از مواردی است که باید به آن توجه داشته و در انتخاب راه به آنها دقت کرد و در صورت رعایت این موارد می توانید در کارتان موفق باشد.
دکتر بهرام طاهری مشاور وزیر نیرو نیز گفت: در این سه روز که کنفرانس برگزار شد متوجه شدیم که متخصصان و دانشمندان ایرانی دارای ظرفیت های بسیار و دانش های روز هستند و حتی اطلاعاتی جدید نیز به مهمانان خارجی در حوزه های مورد بررسی ارائه د اده اند.
وی اظهار کرد: همراه با استفاده از تجربیات محققان داخلی و خارجی نباید از تبدیل نقشه راه به برنامه اجرایی غافل شد.
دکتر علی عرب استاد دانشگاه تهران نیز در این باره گفت: مشکلات امروز ما ناشی از برنامه ریزی های دیروز است در بحث آب قبل از تکنیک راهبردها مهم بوده و و کارهای انجام شده باید منجر به راهبرد و عمل موثر شوند.
وی اظهار کرد: هم اکنون شرایط ما از نظر اقتصادی و اقلیمی شرایط خوبی نیست و تجربه کار کردن با مردم را نیز نداریم زیرا نه مردم ما عادت به مشارکت دارند و نه دستگاه ها دولتی آنان را وارد این مباحث مشارکتی کرده اند.
کنفرانس سه روزه نجات دریاچه ارومیه با حضور کارشناسان و محققان داخلی و خارجی از کشورهای ترکیه، آلمان، امریکا، بلژیک و با هدف بررسی راهکارهای نجات دریاچه و اولویت بندی طرح های نجات بخشی برگزار شد.
این کنفرانس سی و دومین گردهمایی و کنفرانس در کشور برای نجات دریاچه ارومیه است که برگزار می شود نتایج این نشستها بعد از جمع بندی در اردیبهشتماه برای رییس جمهور ارائه می شود.
دریاچه ارومیه هم اکنون دارای سطح تراز 55/1270 سانتیمتر از سطح آبهای ازاد است که نسبت به مدت زمان مشابه پارسال با کاهش 34 سانتیمتری روبه روست.
این روند از 17 سال پیش در دریاچه ارومیه اغاز شده است و هم اکنون جز 5 تا 10 درصد از وسعت 5700 کیلومتری این دریاچه عظیم که دومین دریاچه شور جهان بوده است باقی نمانده و بادهای نمکی حاصل از دریاچه نیز به تدیج زندگی مردم منطقه را تهدید می کند.
این وضعیتی که کم کم به یک بحران بزرگ تبدیل می شود حتی موجب شده تا یکی از روستاهای اذربایجان شرقی نیز بر اساس اعلام مسئولان این استان کم کم خالی از سکنه شود.
مسئولان محیط زیست اذربایجان غربی نیز این بحران را نه تنها تهدیدی جدی برای سلامت مردم ارومیه می دانند بلکه از ان به عنوان تهدید کننده مردم و ساکنان شمالغرب و حتی پایتخت نیز از نظر سلامتی نام می برند.
بروز بیماریهای مختلف ریوی و تنفسی، تغییرات ژنتیکی در مردم منطقه و جانداران ، بروز انواع سرطانها و غیره از مسائلی است که طوفانهای نمکی و خشک شدن دریاچه در پی خواهد داشت.
هم اکنون چشم بیش از پنج میلیون از مردم منطقه که در معرض آسیب های جدی از این بحران قرار دارند به اقدامات دولت تدبیر و امید دوخته شده است تا شاید امیدی برای احیای زندگی دوباره در این منطقه زاده شود.
گزارش از خانم طاهره نوید آرین
7125/583
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




01/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن