محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832299813
خزر، دریایی که همه آن را میخواهند
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خزر، دریایی که همه آن را میخواهند
تاسیس سازمان همکاری های اقتصادی دریای خزر در سال 1375 از سوی دولت آقای هاشمی رفسنجانی پیشنهاد شد مورد بی مهری کشورهای ساحلی قرار گرفت
کد خبر: ۳۸۰۴۹۶
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰ - 20 February 2014
خبرآنلاین به نقل از وبلاگ بهرام امیر احمدیان نوشت:
تا قبل از ظهور سلسله رومانف ها در روسیه و توجه آنها به سوی جنوب به سمت دریای خزر در قرن 16 میلادی، این پهنه آبی، دریایی ایرانی بود.
خزر، یا کاسپین دریایی واقع در شمال ایران، پهنه ای است آبی که بیش از 360 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و از گذشته های دور استقرارگاههای ساحلی پیرامون آن در قلمرو جغرافیایی ایران به گونه ای شکل گرفته که با حیات این دریا گره خورده است. ماهیگیری، کشاورزی، جنگلداری و استفاده از سواحل آن در بخش صنعت توریسم و حمل و نقل دریایی، واردات، صادرات و تجارت با بنادر ساحلی آن از دیرباز ساختار اقتصادی منطقه را شکل داده است.
تا قبل از ظهور سلسله رومانفها در روسیه و توجه آنها به سوی جنوب به سمت دریای خزر در قرن 16 میلادی، این پهنه آبی، دریایی ایرانی بود. از آن زمان تا فروپاشی اتحاد شوروی، دریای خزر، دریایی بین ایران و روسیه و ایران و شوروی بود. پس از فروپاشی شوروی در سال 1391 و استقلال جمهوری های بازمانده از شوروی، این دریا بین 5 کشور قرار گرفته است.
با وجود سابقه طولانی روابط ایران با روسیه، ارتباط ایران با این کشور تنها از طریق یک خط هوایی (تهران - مسکو) صورت می گیرد و ایران هیچ راه ارتباطی زمینی با روسیه ندارد (با گذر از خاک جمهوری آذربایجان و مرز گمرکی داغستان) و این مرز زمینی از آغاز دهه 1990 فقط بروی ایران بسته بود، ولی کامیونهای ترک و آذری می توانند از این مرز تردد نمایند. ظاهراً در اواخر سال گذشته میلادی این گذرگاه بر روی ایرانیان نیز گشوده شده است.
در سالهای آغازین فروپاشی اتحاد شوروی، کشتی مسافربری میرزا کوچک خان اقدام به حمل و نقل مسافر می کرد. متاسفانه سالهای مدیدی است که ایران خط کشتیرانی مسافری در این دریا ندارد، هر چند کشتیرانی مسافری بین دیگر بنادر ساحلی هم چندان فعال نیست. جاذبه های گردشگری دریانوردی در این دریا در سایه تولید و استخراج انرژی و خطوط انتقال انرژی تحت الشعاع قرار گرفته است.
شرکت کشتیرانی دریای خزر خط کشتیرانی بین ایران و روسیه نیز فقط مختص خطوط کشتیرانی باری است.
در سواحل دریای خزر با برقراری خطوط کشتیرانی مسافری با بنادر روسیه می توان سرمایه گذاری هایی در زمینه حمل و نقل (مسافر و کالا) انجام و به حضور و توسعه روابط ایران با این کشور اقدام کرد. ایران در گذشته های دور( تا پیش از برقراری حکومت شوروی در سالهای 1920-1990) با هر یک از شهرهای ساحلی این دریا دارای روابط تجاری و اقتصادی بوده است و هنوز هم ابنیه هایی هم چون مساجد و کاروانسراهایی ایرانی در شهرهای ساحلی فدراسیون روسیه وجود دارند. در شهر آستاراخان روسیه در شمال دریای خزر هنوزهم بقایای کاروانسرای ایرانیان، که تجار ایرانی در آنجا بارهای خود را متمرکز می کردند، وجود دارد. مسجد ایرانیان در شهر ماخاچکالای داغستان در ساخل غربی دریای خزر گویای ارتباط ایران با بنادر دریای خزر بوده است.
راههای ارتباط آبی این دریا با دریاهای آزاد با گذر از کانالهای مهم آبی ارتباط دهنده دریای خزر با بنادر دریای بالتیک و دریای سیاه و مدیترانه، توانهای محیطی حمل و نقل دریایی قابل ملاحظه ای به خزر بخشیده است. کانال ولگا- دن و کانال ولگا- بالتیک راههای آبی تجاری مهمی بشمار می روند که می تواند کالاهای صادراتی ایران را به بازارهای روسیه و اروپا منتقل کند.
راه آبی ولگا در گذشته ها حتی از قرون 16 میلادی به بعد تا پیش از شوروی مورد استفاده بازرگانان ایرانی قرار می گرفت. کاروانسرای ایرانیان در آستاراخان محل بارانداز و انبار مال التجاره ایرانیان بود. با عدم حضور اقتصادی ایران در حوزه دریای خزر و محدود شدن ایران به سواحل قلمرو حاکمیتی خود در دوره شوروی، از سیطره ایران در دریای خزر کاست و فعالیت اقتصادی بیشتر معطوف به صنعت گردشگری و ماهیگیری بود. می توان گفت که اتحاد شوروی عاملی منفی در توسعه روابط ایران در این دریا بود.
در سالهای گذشته صید ماهیان خاویاری و عمل آوری و صادرات آن، درآمدهای قابل توجهی به خزانه کشور وارد می کرد. اما با پیروزی انقلاب اسلامی و رکودی که در صنعت گردشگری این حوزه پدید آمد و پس از آن فروپاشی اتحاد شوروی و آلودگی آبهای دریا و در نهایت ورود شرکتهای نفتی به عرصه صنعت نفت کشورهای ساحلی (بجز ایران) سبب کاهش سطح صید و عمل آوری خاویار و رکود اقتصادی منطقه شد.
به علت موقعیت قرارگیری کوههای البرز و اقلیم ساحل جنوبی، سواحل ایران از طبیعیت بهتری نسبت به سواحل کشورهای دیگر برخوردار است، ولی صنعت توریسم هنوز خلاءهای بسیاری برای سرمایه گذاری و مدیریت دارد که با ساماندهی نوار ساحلی و مدیریت فضای فرهنگی و سیاسی منطقه، توریسم می تواند اشتغال و توسعه اقتصادی منطقه را بدنبال داشته باشد. موردی که به فراموشی سپرده شده است. از سویی نبود فعالیتهای حمل و نقل دریایی بین سواحل و بنادر قلمرو ایران، سیطره دریایی ایران در خزر را کاهش داده است.
سرمایه گذاری در ایجاد و تأسیس خطوط بین بندری ایران در این دریا، می تواند به توسعه سیطره و نفوذ ایران در این دریا رهنمون شود. با اجرای مرحله دوم یارانه ها که سبب افزایش قیمت سوخت خواهد شد، کشتیرانی مسافری و باری، از نظر اقتصادی توجیه پذیر تر خواهد بود. جاذبه های طبیعی فراوان ساحل ایران می تواند اشتغال و کارآفرینی مناسبی برای جمعیت بی کار و در جستجوی کار نواحی ساحلی کشور فراهم آورد.
از آنجا که کانال ولگا - دن برقراری ارتباط آبی دریای خزر با دریای آزف و از آن طریق با دریای سیاه و مدیترانه و آبهای آزاد را فراهم می آورد، جزو گزینه های حمل و نقل دریایی محدود و معدود خزر با آبهای آزاد است. این کانال عبور کشتی هایی با حداکثر 5 هزار تن ظرفیت را امکان پذیر می سازد و از سویی دیگر در ماههای سرد سال و یخبندان آب کانال، امکان بهره برداری از آن فراهم نیست. هم چنین به سبب قرار داشتن این کانال در حاکمیت و قلمرو فدراسیون روسیه، بهره برداری از آن با دشواریها و تنگناهایی از جمله حق عبور گران کشتی ها روبروست. ابتکار ایران برای احداث کانال جدید دریای خزر در قفقاز شمالی به نام کانال اوراسیا که قزاقستان نیز از این ابتکار پشتیبانی می کند، با وسعتی بیشتر و دشواریهایی کمتر برای پیوند آسانتر این دریا با آبهای آزاد مورد بررسی قرار گرفته است.
توانهای محیطی بالقوه دریای خزر در برقراری ارتباطی بندری بین کشورهای ساحلی می تواند موردی برای همکاری های حمل و نقل دریایی در منطقه باشد. در قرارداد «کریدور بین المللی ترانزیت شمال - جنوب» که در سال 2000 در سنت پتربورگ روسیه بین سه کشور روسیه، ایران و هندوستان به امضاء رسید، مقرر شده بود حمل و نقل کالا بین حوزه اقیانوس هند با اروپا را با گذر از خاک ایران و عبور از دریای خزر، به مقدار قابل توجهی از زمان و هزینه جابجایی را از مسیر های مشابه کاهش و تا حدود سالانه 20 میلیون تن کالا را جابجا کند.
متاسفانه به سبب بی میلی روسیه برای فعال سازی این کریدور، با گذشت بیش از یک دهه از تاسیس آن هنوز به انتظارات اهداف تاسیس آن پاسخ نداده است. فعال سازی این کریدور در شرایط اقتصادی کنونی که اعمال تحریمهای بیمه ای و بانکی در حمل و نقل در آبهای آزاد را بر ایران تحمیل کرده است، زمینه ای مناسب برای حضور اقتصادی بیشتر ایران در حوزه دریای خزر بشمار می رود.
در زمینه ابتکار تشکیل و تأسیس «سازمان همکاری های منطقه ای دریای خزر»، که می تواند به همگرایی منطقه ای و همکاریهای اقتصادی در چارچوبی نظام مند منجر شود و در کنار «کنوانسیون محیط زیست دریای خزر» به حفظ و نگهداری این پهنه آبی ارزشمند دوام و قوام ببخشد، کاری جدی صورت نگرفته است. تاسیس سازمان همکاری های اقتصادی دریای خزر در سال 1375 از سوی دولت آقای هاشمی رفسنجانی پیشنهاد شد ولی مورد بی مهری کشورهای ساحلی قرار گرفت، در حالی که همان زمان سازمان همکاری های اقتصادی حوزه دریای سیاه از سوی ترکیه در دوره ریاست جمهوری آقای تورگوت اوزال شکل گرفت و اکنون فعال است. اکنون همه کشورهای ساحلی دریای خزر باید به تاسیس چنین سازمانی تمایل نشان داده و در اجلاس آینده سران کشورهای ساحلی دنباله مصوبات اعلامیه نهایی سال 1386 تهران را پی گیری کنند.
بحث و بررسی و اطلاع رسانی در زمینه مسائل خطوط لوله انتقال انرژی(نفت و گاز) که دریای خزر را به کانون رقابتهای اقتصادی و سیاسی قدرتهای منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل کرده است، باید بطور جدی از سوی ایران دنبال شود. آسیب پذیریهای انحصار خطوط لوله از یک مسیر و بدون جایگزین، می تواند مسیر ایران را جایگزین و گزینه هایی برای تنوع بخشی و خروج از بحران ژئوپلتیکی آینده کشورهای صادرکننده انرژی حوزه دریای خزر مورد ملاحظه قرار دهد. در این زمینه رسانه ها و مراکز تحقیقاتی و علمی می توانند با ورود به آن نقشی سازنده ایفا کنند.
بررسی و آسیب شناسی موفقیت کمتر ایران در جلب و جذب خطوط انتقال انرژی منطقه به آبهای آزاد و هم چنین ناتوانی در بهره برداری از سرمایه گذاریهای انجام شده در زیرساختهای سوآپ نفت خام کشورهای منطقه، ضرورتی بایسته دارد. این ناکارمدی در ارتباطی مستقیم با فضای سیاسی بوجود آمده علیه ایران است که با دیپلماسی عمومی و بویژه دیپلماسی فرهنگی می توان محیط را به سود ایران هم هدایت کرد. اینکه چرا ایران تا کنون کشتی های مسافری در این دریا نداشته و تصمیمی برای برقراری خطوط کشتی رانی مسافری بین بنادر ایران و هم چنین بنادر ایران با دیگر بنادر نداشته است، خود مساله ای اساسی است که باید از سوی نهادهای مرتبط و مراکز تحقیقاتی در بخش اقتصاد و تجارت بین المللی بطور جدی و اساسی مورد ملاحظه و مطالعه قرار گیرد.
اکنون در حوزه دریای خزر پتانسیلهای اقتصادی مناسبی برای بازار کالاها و خدمات ایران وجود دارد، که نیازمند جلب توجه مصرف کنندگان حوزه به این توانهاست. هم چنین با در نظر گرفتن جمعیت کشورهای حاشیه دریای خزر، از جمله شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان که بیش از 2 میلیون نفر جمعیت دارد و کشوری ثروتمند و دارای ظرفیتهای سرمایه گذاری است، امکان ایجاد منطقه آزاد اقتصادی مشترک وجود دارد و این کشور علاقه مند به همکاری های اقتصادی با ایران است. هم چنین دیگر کشورهای ساحلی از جمله قزاقستان و ترکمنستان نیز دارای ظرفیتهای خالی برای همکاری با ایران هستند. ترکمنستان در پی ایجاد منطقه آزاد تجاری و اقتصادی در بندر ترکمنباشی(در ساحل شرقی) است که ایران باید با مطالعه چگونی مشارکت در این طرحهها خود را از انزوای ایجاد شده رهایی بخشد.
از آنجا که در این پهنه آبی می توان به مبادلات کالایی و صدور خدمات مهندسی خارج از سیطره دولتهای مداخله گر خارجی اقدام کرد، از جمله نکات مثبتی است که قابل توجه است. بیاد داشته باشیم که به استثنای قلمرو روسیه در محدوده استان آستاراخان(در شمال) و جمهوری کالمیکیا در شمال غربی دریا در ترکیب فدراسیون روسیه، بقیه قلمروها در سرزمینهای اسلامی قرار دارد. علاوه بر آن چهار کشور ایران، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان کشورهای عضو اکو هستند و همه در سازمان همکاری کشورهای اسلامی هم عضو هستند و روسیه عضو ناظر این سازمان است. ایران عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای است و قزاقستان و روسیه اعضای دایم هستند. این ساختارها می تواند برای تأسیس سازمان همکاری اقتصادی دریای خزر و همگرایی منطقه ای مورد بهره برداری قرار گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
تعاونی قایقداران و اتوبوس داران دریایی بندرعباس خواستار افزایش کرایه مسیرهای دریایی شد
تعاونی قایقداران و اتوبوس داران دریایی بندرعباس خواستار افزایش کرایه مسیرهای دریایی شد بندرعباس-ایرنا- مدیرعامل تعاونی قایق داران و اتوبوس داران دریایی بندرعباس خواستار افزایش نرخ کرایه ازمبدا اسکله شهید حقانی به جزایر قشم وهرمز شد اسماعیل اصلاحی یکشنبه در گفت وگو با خبر نگارمعاون اداره کل بندرهرمزگان:پیشگیری ازتردد مسافران درمسیرهای غیرمجاز دریایی وظیفه ما نیست
معاون اداره کل بندرهرمزگان پیشگیری ازتردد مسافران درمسیرهای غیرمجاز دریایی وظیفه ما نیست بندرعباس- ایرنا- معاون دریایی اداره کل بندر و دریانوردی هرمزگان گفت پیشگیری از تردد مسافران دریایی در مسیرهای غیرمجاز این استان در حیطه وظایف اداره ما نیست به گزارش ایرنا مهدی نوفرستی شنبتمایل سرمایهگذاران فرانسوی به سرمایهگذاری در همه بخشها
مدیرعامل ایدرو تمایل سرمایهگذاران فرانسوی به سرمایهگذاری در همه بخشها ورود سرمایهگذاران فرانسوی طی روزهای اخیر به تهران نشاندهنده حضور فعال فرانسویها برای بازگشت به سرمایهگذاری در ایران است غلامرضا شافعی مدیرعامل ایدرو در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفتتا پایان هفته، بنزین پاک در همه جایگاه های شهر تهران عرضه می شود/ عرضه کامل بنزین پاک در اراک و کرج
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تا پایان هفته بنزین پاک در همه جایگاه های شهر تهران عرضه می شود عرضه کامل بنزین پاک در اراک و کرج تهران - ایرنا - سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت تاکنون در بیش از هشتاد درصد جایگاه های شهر تهران بنزین پاک توزیع شده و درصورت تامینهمه باید به حقوق طبیعت احترام بگذاریم و در حفظ آن بکوشیم
همه باید به حقوق طبیعت احترام بگذاریم و در حفظ آن بکوشیم گرگان - ایرنا - رییس گروه مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای گلستان با انتقاد از تجاوز به حریم رودخانه ها و منابع آبی گفت باید به حقوق طبیعت احترام گذاشته و همواره در حفظ و حراست از آن تلاش شود به گزارش ایرنا طبیبخش تولید نیازمند حمایت همه جانبه بانک ها برای تامین مالی است
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت بخش تولید نیازمند حمایت همه جانبه بانک ها برای تامین مالی است تهران - ایرنا - معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت توجه بیش از گذشته بانک ها در تامین مالی و ارائه تسهیلات به بخش تولید از آنها خواست تا برای حل مشکلات این بخش اپیشبینی انجام ۶.۲ میلیون سفر دریایی در نوروز ۹۳
پیشبینی انجام ۶ ۲ میلیون سفر دریایی در نوروز ۹۳تاریخ انتشار سه شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۹ ۳۷ معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از ورود ۵ شناور جدید به ناوگان حمل و نقل مسافر دریایی خبر داد و گفت پیش بینی می کنیم نوروز امسال میزان مسافرت های دریایی با رشد ۱۰ درصدی به ۶تغییرات جدید مدیران فراساحلی نفت ایران/ وفاپور مدیرعامل تاسیسات دریایی شد
اقتصادی انرژی تغییرات جدید مدیران فراساحلی نفت ایران وفاپور مدیرعامل تاسیسات دریایی شد با تصمیم مجمع شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی و نظر مساعد صندوق بازنشستگی صنعت نفت علی طاهری مطلق از مدیریت این شرکت بزرگ صنایع فراساحلی نفت و گاز ایران برکنار شد به گزارش خبرنگار مهر بتخلفی که همه از آن بی اطلاعند
تخلفی که همه از آن بی اطلاعندبخش داخلی الف 23 بهمن 92تاریخ انتشار چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۵ ۳۰ بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در نامه ای خطاب به روسای دوقوه پرده از یک فقره تخلف در اواخر دوره محمود احمدی نژاد برداشتند که در آن زمینی به مساحت ۱۶ هزار متر مربع به طور غیرقانونیمدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از شرکت تاسیسات دریایی خرمشهر بازدید کرد
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از شرکت تاسیسات دریایی خرمشهر بازدید کرد خرمشهر- ایرنا- مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس به همراه مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران مدیرعامل شرکت پتروپارس و هیاتی متشکل از مدیران ارشد این شرکت ها از شرکت تاسیسات دریایی خرمشهر بازدید کردند به گزهمه چیز درباره توافق نفتی ایران و روسیه
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹ ۲۱ پس از انتشار اخبار توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی رویترز ماه گذشته گزارشی را به نقل از منابع ناشناس درباره یک قرارداد تبادل نفت و کالا بین ایران و روسیه منتشر کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه خبری المانیتور منابع آتجارت دریایی ، سهمی در اقتصاد گلستان ندارد - بهزاد طاهرپور
تجارت دریایی سهمی در اقتصاد گلستان ندارد - بهزاد طاهرپور بیش از 20 سال از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق که منجر به تقسیم دریای خزر بین پنج کشور منطقه گردید می گذرد و در این مدت به دلیل نبود زیر ساخت های لازم از این فرصت طلایی در جهت توسعه و پیشرفت منطقه و استان گلستان استدر جلسه معارفه مطرح شد طرح و برنامههای کشتیرانی دریای خزر/ تغییر قیمت سفر دریایی با افزایش نرخ حاملهای انرژی
در جلسه معارفه مطرح شدطرح و برنامههای کشتیرانی دریای خزر تغییر قیمت سفر دریایی با افزایش نرخ حاملهای انرژیدر جلسه معارفه کشتیرانی خزر طرحها و برنامههای این شرکت اعلام و عنوان شد با تغییر و افزایش نرخ حاملهای انرژی قیمت سفرهای دریایی هم تغییر میکند به گزارش خبرنگار اقتصاطبق مصوبه مجلس در بودجه ۹۳: وزارت راه مکلف به کاهش یا حذف دموراژ برای استفاده از ظرفیت همه بنادر شد
طبق مصوبه مجلس در بودجه ۹۳ وزارت راه مکلف به کاهش یا حذف دموراژ برای استفاده از ظرفیت همه بنادر شدنمایندگان مجلس وزارت راه و شهرسازی را مکلف کردند با تجهیز بنادر و هماهنگی با سایر دستگاهها برای استفاده از ظرفیت همه بنادر و توزیع کالاهای وارداتی و صادراتی بین بنادر نسبت به کاهتصویب بیمه پایه سلامت برای همه ایرانیان
تصویب بیمه پایه سلامت برای همه ایرانیانتاریخ انتشار يکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۸ ۱۲ بیمه همگانی و اجباری پایه سلامت برای همه ایرانیان از جمله موضوعاتی است که در شورایعالی بیمه خدمات درمانی به تصویب رسید به گزارش مهر جلسه شورایعالی بیمه خدمات درمانی با اکثریت اعضا و به ریاست دکتبخش توليد نيازمند حمايت همه جانبه بانكها براي تامين مالي است
معاون وزير صنعت معدن و تجارت بخش توليد نيازمند حمايت همه جانبه بانكها براي تامين مالي است معاون امور صنايع وزارت صنعت معدن و تجارت با اشاره به ضرورت توجه بيش از پيش بانكها در تامين مالي و ارائه تسهيلات از آنها خواست تا براي حل مشكلات اين بخش از اقتصاد كشور حضور پررنگ تري دااعتراف عربستان به ضعف خود در حمل و نقل دریایی
اعتراف عربستان به ضعف خود در حمل و نقل دریاییوزارت حمل و نقل عربستان به ضعف در بخش حمل و نقل دریایی خود اعتراق کرد و نبود درآمد و کاهش فارغ التحصیلان و آموزشهای دریایی را دلیل آن برشمرد به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از النشرة الاقتصادیة دولت عربستان-
اقتصادی
پربازدیدترینها