واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
حشره کش ها خطر بروز این بیماری را افزایش می دهند
نتایج تحقیق جدیدی حاکی است که قرارگرفتن در معرض حشره کش ها ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد. به گزارش نامه نیوز به نقل از ایرنا، همچنین براساس این تحقیق که در نشریه ˈنورولوژیˈ به چاپ رسید، افرادی با تنوعات ژنتیکی خاصی که درمعرض این مواد قرار دارند، ممکن است بیش از سایرین مستعد ابتلا به پارکینسون باشند.
بنیاد بیماری پارکینسون آمریکا اعلام کرد که بیش از یک میلیون نفر از مردم این کشور مبتلا به پارکینسون هستند.
در تحقیق قبلی، محققان آمریکایی نخست از ارتباط بین بیماری پارکینسون و یک حشره کش موسوم به ˈبنومیلˈ پرده برداشتند.
بنومیل، یک قارچ کش است و سازمان محافظت از محیط زیست آمریکا در سال 2001 مصرف این ماده را به دلیل سرطان زا بودن ممنوع اعلام کرد.
محققان دریافتند بنومیل سد راه ترشح آنزیم ALDH می شود که آلدئیدهای سمی برای سلول های تولید کننده دوپامین را به آلدئیدهایی با خاصیت سمی کمتر تبدیل می کند. چنانچه از ترشح این آنزیم جلوگیری شود، این امر می تواند نقشی در رشد بیماری پارکینسون داشته باشد.
درهمین حال، دانشمندان در تحقیق جدیدی درصدد برآمدند احتمال تاثیر مشابه حشره کش های دیگر بر بیماری پارکینسون را به اثبات رسانند.
محققان 360 فرد مبتلا به پارکینسون از سه منطقه در کالیفرنیا را انتخاب و آنها را با 819 فرد عاری از این بیماری در همین مناطق مقایسه کردند.
محققان همچنین قرار گرفتن این افراد در معرض حشره کش را چه در خانه و چه در محل کار بررسی کردند. دانشمندان با انجام یک تست آزمایشگاهی، تعیین کردند که چه حشره کش هایی، ترشح آنزیم ALDH را در افراد تحت آزمایش بند می آورد.
محققان دریافتند یازده حشره کش دیگر ترشح آنزیم مزبور را قطع و خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش می دهد.
پژوهشگران همچنین پی بردند که این حشره کش ها حتی در میزان مصرف پایین، خطر این بیماری را بالا می برد.
بعلاوه، محققان گفتند که افراد دارای متغیر ژنتیکی ژن ALDH2، بیش از سایرین مستعد تاثیرپذیری از حشره کش ها هستند و احتمال ابتلای این افراد به بیماری پارکینسون در مقایسه با افرادی که در معرض حشره کش ها قرار دارند اما فاقد این متغیر ژنتیکی هستند، دو تا شش بار بیشتر است.
با این حال، خاطر نشان شده که افزایش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون در افرادی با این متغیر ژنتیکی که در معرض حشره کش ها نبودند، مشاهده نشد.
نتیجه مطالعه ای که اخیرا در نشریه ˈمدیکال نیوز تودیˈ منتشر شد، نشان داد که قرار داشتن در معرض محصول فرعی حشره کش DDT ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.
1392/11/16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]