واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دو سوم قتلها بر اثر عصبانیت آنی است
کد خبر: ۳۸۰۳۹۰
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۲ - 19 February 2014
علی باغبانیان، روانپزشک با اشاره به این که دو سوم قتلهایی که اتفاق میافتد بر اثر عصبانیت آنی است، فرو خوردن خشم را یکی از راهکارهای پیشگیری از عصبانیت و پرخاشگری عنوان کرد.
به گزارش فارس، وی اظهار داشت:پرخاشگری یکی از مشکلات روزمره اکثر جوامع و یکی از مسائلی است که انسان به شکلهای مختلف با آن مواجهه میشود. انسان چه پرخاشگر باشد و چه شاهد پرخاشگری، این موضوع بر فرد آثار و عوارضی برجای میگذارد.
وی افزود: کسانی که عصبانی میشوند، به خودشان بیشتر ضرر میرسانند، زیرا سلامت فرد بر اثر عصبانیت و خشم تحتالشعاع قرار میگیرد.
باغبانیان ادامه داد: پرخاشگری و عصبانیتهای زیاد فرد را به لحاظ جسمی دچار مشکلات تنفسی، گوارشی و فشارخون میکند.
وی افزود: از منظر روانپزشکی نیز فرد دچار اضطراب، افسردگی و گوشهگیری اجتماعی میشود و عملکرد شغلی و اجتماعی او مختل می شود.
این متخصص بهداشت روان تصریح کرد: گاهی برخورد دو اتومبیل منجر به عکس العملهای فوری از سوی افراد میشود. با این که در نهایت پلیس راهنمایی و رانندگی این مشکلات را حل میکند اما افراد پیش از آن به درگیری میپردازند.
وی افزود: خود فرد زمینه تهاجم و پرخاشگری را چه به شکل ژنتیک و چه اکتسابی دارد و تصادف بهانهای برای بروز آن است.
این روانپزشک گفت: یکی از انتقادهای روانشناسان به رسانههای تصویری، نشان دادن درگیریهاست. پخش این تصاویر فرد را مستعد پرخاشگری میکند.
وی افزود: فردی که با یک تصادف درگیر میشود، در اداره هم میتواند درگیر شود.
باغبانیان گفت: روانشناسان گاهی عصبانیت را جنون آنی میدانند که طی آن چشم و گوش فرد کار نمیکند و در آن لحظه هر تصمیمی میگیرد.
وی افزود: آمارها نشان میدهد حدود دو سوم قتلهایی که اتفاق افتاده بر اثر عصبانیت و پرخاشگری ناگهانی بوده و فرد سابقه جرم و جنایت قبلی نداشته است.
باغبانیان ادامه داد: در تصادفات خیابانی وقتی فردی عصبانی میشود فرد مقابل آن را تشدید میکند و متاسفانه کار به جای باریکی میرسد.
وی افزود:در تصادفات رانندگی فرد مقابل را نمیشناسیم، بنابراین باید با این ذهنیت برخورد کنیم که ما انسان سالمی هستیم که باید مشکل را مدیریت کنیم. بعد از اتفاق پشیمانی دیگر فایدهای ندارد.
باغبانیان گفت: نباید از آثار عصبانیت بر جسم و روان افراد به ویژه کودکان غافل شد. با کمی گذشت و در نظر گرفتن شرایط میتوان جلوی بسیاری از اتفاقات را گرفت.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: موقع عصبانیت سعی کنیم دیگران را آرام کنیم. بهترین راه کار در مقابل انسانهای عصبانی و پرخاشگر، سکوت و ترک آن محل است چرا که هر عکس العملی میتواند با عکسالعمل شدیدتری مواجه شود.
وی افزود: باید از سیره ائمه اطهار(ع) و پیامبر اکرم(ص) پیروی کنیم. فرو خوردن خشم یکی از این توصیههاست. یکی دیگر از این راهکارها پیدا کردن علت عصبانیتها است.
باغبانیان ادامه داد: عصبانیت مانند تب میماند باید علت آن را جستجو کنیم با خورد قرص تببر نمیتوان آن را از بین برد.
وی افزود: عصبانیت یکی از غرایز فطری همه انسانها است. نداشتن این غریزه غیرطبیعیتر است. مهم این است که انسان این عصبانیت را در اختیار خود قرار دهد.
این متخصص بهداشت روان تاکید کرد: ورزش، نرمش، تحرک و جنبش و فعالیت در افراد به ویژه کودکان موجب تخلیه هیجانی میشود.
وی افزود: زندگی در آپارتمانی محبوس امکان بروز خشم زیاد میکند. توصیه میشود گاهی چند کاغذ را در اختیار کودک قرار دهیم تا آن را پاره کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر فرو خوردن خشم عمدی باشد، مشکلی پیش نمیآید،اما اگر به صورت ناخودآگاه واپس زده شود منجر به مشکلاتی میشود. هر غریزهای که از سوی انسان کنترل شود خوب است، همانطور که در ماه مبارک رمضان فرد با اطلاع و اختیار خود نمیخورد و نمیآشامد، میتواند به صورت عمدی از خشم خود جلوگیری کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]