محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843240204
روحانی جریان سوم «اعتدال» را در کنار راست و چپ سیاسی پایهگذاری میکند؟/ زمان عرض اندام «بال راست» آیتالله هاشمی فرا رسید
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
روحانی جریان سوم «اعتدال» را در کنار راست و چپ سیاسی پایهگذاری میکند؟/ زمان عرض اندام «بال راست» آیتالله هاشمی فرا رسید
مفهوم اعتدال و میانهروی گرچه مفهومی رایج در سپهر سیاست ایران از دیرباز بوده است اما طی سالهای اخیر هیچگاه مرجع توجهات سیاسی و انتخاباتی نبودهاست. انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اما جایی بود که در کنار چپ و راست سیاسی اعتدالیون نیز پا به میدان گذاشتند.
به گزارش نامه نیوز، رویش جریانات سیاسی در گذر زمان گرچه همزاد و همراه سیاست است، اما گویی این امر در سیاست کشور ما با امر انتخابات عجین شده است. جریانات سیاسی که در بحبوحه و فصول انتخاباتی تحت عناوین مختلف یکباره سر برمیآوردند و تا پای داعیهدار بودن هم پیش می روند، اما با فروکش کردن تب انتخابات آنها نیز به فراموشی سپرده میشوند. گرچه هستند برخی تشکلهای سیاسی که طی مسیر کرده و در گذر زمان جایگاهی در سیاست ایران برای خود دست و پا کرده و ماندگار شده اند.
در این میان گرچه حضور طیفها و تشکلهای سیاسی در انتخابات مجلس و شورای شهر به سبب شمول و وسعت آن بیش از انتخابات ریاست جمهوری بوده است، اما انتخابات ریاست جمهوری در ایران نیز گاها محفلی مناسب برای بروز و ظهور این قسم جریانات سیاسی شده است. جریاناتی که در نهایت در قالب همان چپ و راست سیاسی کشور نمود یافتهاند. تشکلها و احزابی چون اصلاحات، کارگزاران، آبادگران و ... حتی محمود احمدینژاد که خود را فردی فارغ از جریانات سیاسی کشور تعریف میکرد با برچسب اصولگرا بودن و با تکیه بر رای و همراهی تشکلهای اصولگرا در هر دو دوره حضور یافت. گرچه در پایان دوران ریاست جمهوریاش تلاش کرد خط سیاسی جدیدی با کلید واژه «بهار» را در سیاست ایران بنیان کند که سایه اصولگرا یا اصلاح طلبی بر سر آن نباشد اما این تفکر شکل نگرفته خاموش شد.
عملکرد محمود احمدی نژاد و طیفهایی از تندروهای اصولگرا و اصلاحطلب اما سبب شد نیروهای منتقد اصولگرا و اصلاحطلب آرام آرام در یک صف واحد کنار یکدیگر قرار گیرند. صفی که نتیجه آن پیروزی رییس جمهوری که با وجود وابستگی به جریان راست سنتی با حمایت چپ گرایان اصلاحگرا روی کار آمد و خود را مردی برخواسته از خط «اعتدال» نامید. اتفاقی که گویی قرار است در ادامه مسیر، معادلات و آرایش سیاسی کشور را بعد از سالها دستخوش تغییر کرده و دو قطبی راست و چپ را برهم زده و شاید سه قطبی اصولگرا، اصلاحطلب و اعتدال را مطرح سازد.
زمان عرض اندام بال راست آیت الله سیاست ایران فرا رسید
«اداره کشور با یک جناح فاجعه است و در عوض همه نیروهای معتدل در دو جناح باید متحد شوند تا توسعه سیاسی- اقتصادی را به پیش برند و ستونهای نظام را تقویت کنند.» این سخنان آیتالله علی اکبر هاشمی رفسنجانی در بحبوبه انتخابات مجلس ششم بود. سخنانی که کلید و استارت شکلگیری جریانی میانهرو در سیاست ایران را زد تا افرادی از جنس اصولگرایان و اصلاح طلبان اعتدالی گرد هم آیند و حزب «اعتدال و توسعه» را پایهگذاری کنند. در همان زمان بود که آیتالله سیاست ایران حسن روحانی را بهترین گزینه برای رهبری این جریان که آن زمان تنها در حد یک تشکل سیاسی نوپا بود، معرفی کرد. کوچکترها نیز بر تصمیم آیت الله مهر تایید زدند تا شیخ همیشه همراه او خط جدیدی در سیاست ایران را آغاز کند.
شاید همین تاکیدات آیت الله هاشمی بود که در همان روزها عنوان میشد حزب اعتدال و توسعه «بال راست» و حزب کارگزاران سازندگی «بال چپ» هاشمی رفسنجانیهستند. گویی هاشمی سیاست ایران با هوشمندی دو جریان سیاسی یکی نزدیک به راست و یکی به چپ سیاست را بنیان نهاده بود تا در فصول مختلف سیاست ایران از آن بهره بگیرد. و انتخابات ریاست جمهوری سال 92 آنجایی که بال راست آیت الله باید به میدان می آمد.
روحانی لیدر خط سوم سیاست ایران میشود؟
حضور حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 با اما و اگرهای زیادی همراه بود، هرچه اعضای حزب اعتدال و توسعه و نزدیکان او از ضرورت کاندیدا شدن او سخن میگفتند روحانی اما حضورش را منوط به عدم حضور آیت الله هاشمی میدانست چه آنکه روحانی به خوبی مرید و همراه آیت الله بودن را چه در دوران جنگ، چه در سالهای حضورش در خانه ملت و چه دوران عزلت نشینی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص به خوبی نشان داده بود.
پیرمرد سیاست ایران که رد صلاحیت شد، روحانی همان کاندیدایی شد که حال با حمایت آیت الله به میدان آمده بود. هاشمی سنگ تمام گذاشت و اصلاح طلبان را نیز پشت سر روحانی قرار داد تا شیخ دیپلمات بعد از سالها گوشه نشینی و قهر سیاسی به یکباره در قامت رییس جمهور به میدان بیاید.
رییس دولتی که خاستگاه اصولگرایی داشت، با حمایت اصلاح طلبان روی کار آمد، حال قرار بود دولتی «اعتدالی» را بنیان نهد. چه آنکه «اعتدال» کلید واژه ای بود که او در ایام تبلیغات انتخاباتی وعده آن را داده بود و شعارهای انتخاباتیاش را نیز بر همان اصل قرار داده بود تا شاید بعد از سالها همان اندیشه اولین شکل گیری جریان اعتدال از سوی آیت الله هاشمی اینگونه در دولت روحانی بروز و ظهور یابد.
روحانی بود بعد از آن که با رای «آری» مردم بر صندلی پاستور نشست این رای را «نه» مردم به چپ و راست سیاسی و «آری» آنها به اعتدال و میانه روی تعبیر کرد. او در ادامه کابینه خودش را نیز بر مبنای همین واژه بنا نهاد و وزرایی از جنس چپ و راست سیاسی اما میانه رو و اعتدالی را با خود به پاستور برد تا نشان دهد که اندیشه و تفکر سیاسی خود در دوران ریاست جمهوری اش را فارغ از تفکرات راست و چپ سیاسی بر میانه روی پایه گذاری خواهد کرد.
روحانی اما مرد سیاست است. او خاستگاه سیاسی قوی از نوع جامعه روحانیت مبارز دارد که او را مردی سیاس و هوشمند در سیاست ایران پرورش داده است. شاید از همین روست که در همین روزهای نخست حضورش در پاستور چراغ خاموش تحرکات خود برای جای گذاری جریان«اعتدال» در سیاست ایران را آغاز کرده است.
چه آنکه او بیش از همه می داند که حزب اعتدال و توسعه که او رهبری آن طی چند سال گذشته را برعهده داشته است در سایه جریانات قوی سیاسی کشور چون اصولگرایان و اصلاح طلبان تاکنون نتوانسته است وزنه سنگینی در سیاست ایران باشد. روی کار آمدن دولت یازدهم اما همان بزنگاهی است که جریان اعتدال می تواند خود را به عنوان خط سوم جریانات سیاسی کشور مطرح سازد و روحانی با ذکاوت سیاسی که نتیجه سالها سیاست ورزی او در رده های مختلف بوده است در حال فراهم سازی مقدمات این مهم است.
در همین راستا روز گذشته رحمانی فضلی که نمایندگان تشکل های باسابقه سیاسی را گرد خود جمع کرده بود رسما از «اعتدال» به عنوان یک جریان رسمی در سیاست ایران سخن گفت«در مورد اینکه چگونه انتخابات در خانه احزاب شکل بگیرد و مبنای تعیین هیأت رئیسه خانه احزاب چه طور باشد نگاههای متفاوتی بود هم اینکه بحث شد براساس سه جریان کلی کشور یعنی اصولگرایی، اصلاحطلبی و اعتدال نمایندگان خاصی وجود داشته باشد یا اینکه موضوع برمینای رایگیری درون مجمع باشد و همه اینها قرار شد داخل مجمع بحث شود.»
این تاکید صریح رحمانی فضلی آنهم در شرایطی که دولت رویکردی جدی در سروسامان دادن به احزاب و تشکل های سیاسی را در پیش گرفته است حکایت از تلاش های اعتدال گرایان دولتی برای مطرح کردن این خط سیاسی در فاصله دوساله تا انتخابات مجلس دهم دارد.
انتخاباتی که بسیاری از تحلیلگران آن را عرصه نبرد بین دو جریان راست و چپ سیاسی در کنار جریان جدید اعتدالی میدادند. در این میان اما هستند اصولگرایان و اصلاح طلبانی که اعتدال را نه خط و جریان سیاسی که نوعی تفکر می دانند که در هر دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب نیز می تواند نمود و بروز داشته باشد.
روحانی و همراهان اعتدالیش اما گویی خواب های زیادی برای سالهای آتی دیدهاند، او برخلاف احمدی نژاد که روزهای واپسین حضورش در پاستور به فکر تشکیل حزب و تشکل سیاسی برآمد از همین آغازین روزها استارت خود را زده است تا شاید مجلس دهم را مجلسی برخواسته از تفکر اعتدالی نه اصولگرایی یا اصلاح طلبی شکل دهد.
1392/11/16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
جریانهای سیاسی اختلاف سلیقه را کنار بگذارند و دولت را یاری کنند
یکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹ ۵۰ در آستانه فرا رسیدن سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اتحادیه تشکلهای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اتحادیه اول با صدور بیانیهای از دانشجویان و دانشگاهیان و همه جریانهای سیاسی برای حضور در راهپیمایی روز 22 بهمن دعوت کرد به گزارش گروه دریافدر آستانه سومین سالگرد قیام علیه رژیم قذافی تنشهای سیاسی و امنیتی آینده لیبی را تهدید میکند
در آستانه سومین سالگرد قیام علیه رژیم قذافیتنشهای سیاسی و امنیتی آینده لیبی را تهدید میکنداستعفای جمعی 20 تن از نمایندگان کنگره ملی لیبی و اعتراضات خیابانی مردم به تمدید کار کنگره این کشور سنگینی مضاعفی بر دوش نهادهای سیاسی طرابلس نهاده که در تامین نسبی امنیت لیبی هم موفق نبودروحانی سنی لبنانی:عربستان با کنارگذاشتن « بندر» درصدد است سیاست هایش را تغییر دهد
روحانی سنی لبنانی عربستان با کنارگذاشتن بندر درصدد است سیاست هایش را تغییر دهد بیروت – ایرنا – شیخ ماهر حمود از روحانیون برجسته اهل تسنن لبنان گفت که به نظر می رسد عربستان سعودی با کنار گذاشتن بندربن سلطان رییس دستگاه اطلاعاتی خود به بهانه درمان بیماری درصدد است تا مواضع و سیاستهشدار وزیر خاتمی به دولت روحانی: جریان احمدینژاد در بدنه دولت یازدهم نفوذ کرده است/ اشکالی ندارد 5 وزیر کنار
هشدار وزیر خاتمی به دولت روحانی جریان احمدینژاد در بدنه دولت یازدهم نفوذ کرده است اشکالی ندارد 5 وزیر کنار برود و افرادی جدید جایگزین شوند اینجا باید یک اعتراف کرد و آن این است که دولت یازدهم و وزارت کشور این دولت مقصر هستند چراکه این دولت نباید مجریان و کارگزارانش را از میانچانه زنی برسر قیمت «کاسا 1000» در آمریکا/واشنگتن پروژههای منطقه را سیاسی میکند
چانه زنی برسر قیمت کاسا 1000 در آمریکا واشنگتن پروژههای منطقه را سیاسی میکندبه اذعان کارشناسان حمایتهای سیاسی آمریکا از پروژههای منطقهای مانند خط لوله تاپی و پروژه کاسا 1000 بر عدم اجرایی شدن آن اثر میگذارد و این در حالی است که واشنگتن در تلاشی تازه به دنبال قیمت گذاری و رفبا حضور طلاب و روحانیان همایش «جریانشناسی سلفیه در سوریه» در گرمسار برگزار شد
با حضور طلاب و روحانیانهمایش جریانشناسی سلفیه در سوریه در گرمسار برگزار شدهمایش جریانشناسی سلفیه در سوریه با حضور طلاب و روحانیان و همزمان با دهه مبارک فجر در گرمسار برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان به نقل از روابط عمومی سپاه استان سمنان همایش سیاسی با موضوع ج«ویترین دولت» از برنامههای دولت یازدهم میگوید آیا حرف یونسی همان حرف روحانی است؟
ویترین دولت از برنامههای دولت یازدهم میگویدآیا حرف یونسی همان حرف روحانی است یونسی می گوید به عنوان یکی از کارگزارن دولت یازدهم میتواند نقش ویترین را برای این دولت ایفا کند نقشی که احتمالا برای انتقال نظرات رئیس جمهور در بخش های مختلف مورد استفاده قرار گیرد خبرگزاری فارس-حوزرئیس آموزش و پرورش فریدونکنار خبر داد برگزاری جشنواره دانشآموزی «جابر» در فریدونکنار
رئیس آموزش و پرورش فریدونکنار خبر دادبرگزاری جشنواره دانشآموزی جابر در فریدونکناررئیس اداره آموزش و پرورش فریدونکنار از برگزاری جشنواره علمی دانشآموزی جابر در شهرستان فریدونکنار خبر داد علی محمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان فریدونکنار گفت جشنواره علمیروحانی هرگز حمایت نظام را با موسوی و سبزها عوض نمیکند
روحانی هرگز حمایت نظام را با موسوی و سبزها عوض نمیکند سیاست > احزاب و شخصیتها - کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت ارگان گروهک ملی- مذهبی تصریح کرد روحانی و مشاوران وی موسوی و کروبی را افراطیون فرصتسوز میدانند و روحانی هرگز حمایت نظام را با اصلاح&zwnjاخبار ویژه روزنامه کیهان مجمع روحانیون چه چیزی را تکذیب میکند؟
اخبار ویژه روزنامه کیهانمجمع روحانیون چه چیزی را تکذیب میکند مجمع روحانیون هنوز هم رفتارهای ضدانقلابی را که به نیابت از آمریکا و اسرائیل و انگلیس صورت گرفت محکوم نکرده است به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه کیهان امروز شنبه 19 11 92 در بخش اخبار ویژه خود نوشت«اعتدال» میان ایران و اسرائیل چگونه معنا مییابد؟
اعتدال میان ایران و اسرائیل چگونه معنا مییابد پس از انقلاب اسلامی 57 دولتهای مختلفی آمدند و رفتند اما اصل اسرائیلستیزی پابرجا ماند حتی در دولت اصلاحات هم اگرچه مواضع رسمی دولتیها چندان مقتدرانه نبود اما اسرائیل در هر صورت دشمن بشریت و مظهر تروریسم دولتی بود آن روز که سفاربنیانگذار اجلاس داووس از «فرصت خوب» روحانی در سوئیس می گوید
بنیانگذار اجلاس داووس از فرصت خوب روحانی در سوئیس می گوید بنیاگذار اجلاس جهانی اقتصاد در داووس می گوید که درباره ایران و سوریه در حاشیه نشست گفتگو و مذاکره خواهد شد به گزارش نامه نیوز اسوشیتدپرس نوشت بنیاگذار اجلاس جهانی اقتصاد در داووس می گوید که درباره ایران و سوریه درسردار قالیباف؛ رویای «رییسجمهور» شدن را فراموش میکند؟/ فشار اصلاحطلبان پارلمان شهری، برای استعفای
سردار قالیباف رویای رییسجمهور شدن را فراموش میکند فشار اصلاحطلبان پارلمان شهری برای استعفای شهردار اصولگرای پایتخت شهردار تهران بودن حالا دیگر همزاد و همراه سردارِ مشهدی پایتخت شده است او که 10سال پیش لباس سرداری و نظامی بودن را کنار گذاشت تا سیاسی بودن را پیشه خود قرارعارف:قبول نداشتم به نفع روحانی کنار بروم،به خاطرخاتمی کناررفتم/انتظارم از روحانی این بودکه...
عارف قبول نداشتم به نفع روحانی کنار بروم به خاطرخاتمی کناررفتم انتظارم از روحانی این بودکه سیاست > احزاب و شخصیتها - روزنامه اعتماد در مصاحبه ای با محمدرضا عارف از قول وی نوشت سه دهه تجربه مدیریتی در نظام را دارم و بر خودم تکلیف میدانستم وارد میدان انتخاانتقاد روزنامه جمهوری اسلامی به توزیع سبدکالا: کاش روحانی به جای جمله «من سرهنگ نیستم» میگفت «
انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی به توزیع سبدکالا کاش روحانی به جای جمله من سرهنگ نیستم میگفت من پوپولیست نیستم دولت موسوم به تدبیر و امید نیز در پوپولیسم و شعارگرایی چندان از اسلاف خود در دولتهای نهم و دهم متفاوت و متمایز نیست به گزارش نامه نیوز روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقالهوامدار هیچ گروه سیاسی و جریان فکری نیستم/ مسئولین نباید به اختلافات خانه مطبوعات دامن بزنند
استانها مرکز البرز ایرانی در نشست خانه مطبوعات عنوان کرد وامدار هیچ گروه سیاسی و جریان فکری نیستم مسئولین نباید به اختلافات خانه مطبوعات دامن بزنند کرج - خبرگزاری مهر فرماندار ویژه کرج گفت به عنوان یک خدمتگزار و سرباز نظام مقدس جمهوری اسلامی به طور قطع وامدار هیچ گروه سیا«قصهها»؛ تمام سوپراستارها در یک کادر + جدول سینماهای نمایشدهنده
تور سینماگردی نامه نیوز 1 قصهها تمام سوپراستارها در یک کادر جدول سینماهای نمایشدهنده قصهها یکی از پربازیگرترین آثار جشنواره امسال به شمار میرود که با استقبال بسیار مخاطبان همراه بوده است به گزارش نامه نیوز این روزها بیشتر سینماهای تهران میزبان علاقهمندان به فیلمهای مخ-
گوناگون
پربازدیدترینها