واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مذاکرات هستهای وین/72
ظریف: کسانی که گزینههای روی میز را مطرح میکنند هنوز در گذشتههای دور به سر میبرند
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار داشت: در دنیای متغیر کنونی دیگر زور به عنوان یک ابزار در پیشبرد سیاست خارجی هیچ کاربردی ندارد و مسلما اگر کشوری عنوان کند که همه گزینهها بر روی میز است و بخواهد از این موضوع به عنوان یک ابزار سیاست خارجی استفاده کند، هنوز در گذشتههای بسیار دور سیر میکند.
به گزارش خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران به وین، "محمدجواد ظریف" وزیر خارجه کشورمان، صبح امروز (چهارشنبه 30 بهمنماه) در نشست اتاق فکر (Think Tank) انجمن دوستی ایران و اتریش که با حضور برخی شخصیتهای موثر در فضای سیاسی و رسانهای اروپا برگزار شد، شرکت کرد.
شرکتکنندگان در این نشست را برخی از وزرای خارجه سابق، سیاستمداران و روسای موسسات مهم پژوهشی و محققان مسائل جاری بینالمللی و منطقهای ازکشورهای اروپائی تشکیل میدادند؛ دو تن از وزرای سابق خارجه و کشور اتریش، رئیس گروه دوستی ایران در پارلمان اتریش، برخی از نمایندگان پارلمان اتریش وشخصیتهای دیگری از دیگر کشورهای اروپایی از جمله آلمان، ایتالیا، سوئد، مجارستان، بلغارستان و اسلواکی در این نشست حضور داشتند.
وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این نشست طی سخنانی به ساختارهای گذشته و کنونی در روابط بینالملل اشاره کرد و گفت: در دنیای متغیر کنونی دیگر زور به عنوان یک ابزار در پیشبرد سیاست خارجی هیچ کاربردی ندارد و مسلما اگر کشوری عنوان کند که همه گزینهها بر روی میز است و بخواهد از این موضوع به عنوان یک ابزار سیاست خارجی استفاده کند، هنوز در گذشتههای بسیار دور سیر میکند؛ تجربه تاریخی کشورها نشان داده است که معظم کشورهایی که تلاش کردند تا از زور به این عنوان استفاده کنند یا به طور کامل و یا در بیشتر اهداف خود دچار شکست شدهاند.
"ظریف" در ادامه سخنان خود افزود که جهانی شدن در موضوعات مهم روابط بینالملل شامل امنیت نیز میشود که شاید در گذشته چندان کاربردی نداشته است اما اکنون امنیت یک موضوع به هم پیوسته جهانی است و از همین جاست که ما در موضوعات مهم امنیتی جهان بازی با حاصل جمع صفر نداریم.
وی با اشاره به کاربرد زور و نتایج آن در موضوع پرونده هستهای کشورمان تصريح كرد: تحریمهایی که با این زبان بر ما تحمیل شد، برای بانیان آن و دنیا حاصلی نداشته است و اگر هر کسی فکر کند که تحریمها بود که ما را به پای میز مذاکره کشانده است، دچار اشتباه فاحشی در محاسبات شده است.
پس از سخنان رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان، حاضران به طرح پرسشهای خود پرداختند؛ مهمترین نقاط مورد توجه در پرسشهای افراد شرکتکننده بر نقش دیگر کشورهای اروپایی در پیشبرد مذاکرات، راهحل ایران برای سوریه، نقش ایران در منطقه و تعامل آن با همسایگان، تاثیرات منفی گروههای فشار در آمریکا بر روند مذاکرات و نگاه منتقدين مذاکرات در درون ایران تاکید داشت.
"ظریف" ضمن برشمردن نقش منطقهای ایران و تعامل مثبت کشومان با تمامی همسایگان، برخی از مشکلات منطقه را ناشی از اطلاعات نادرست و غلطانداز برخی شخصیتهای منطقهای و یا کشورهایی خاص در منطقه عنوان کرد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در تاریخ دو قرن اخیر خود به هیچ کشوری به چشم طمع نگاه نکرده و در هیچ کشور مداخله نداشته و اساسا اعتقاد ما بر این است که دوران این مسائل کاملا سپری شده است.
وزیر خارجه کشورمان در مورد سوریه ضمن توضیح دلایل وقوع ناآرامی در این کشور، اظهار داشت: اعتقاد ما بر این است که بحران سوریه راهحل دارد و آن توجه درست و دقیق کشورهای تصمیمگیرنده به واقعیتهای میدانی در این کشور است؛ باید به فرآیندهای سیاسی به درستی بها داد و برخی از نظریهها و شروط را که در عمل تفاوتی در وضعیت میدانی و آلام و رنجهای مردم سوریه ندارد، دست کشید؛ ما همواره نسبت به رشد تروریسم در کشورهایی که این چنین تلاش میشود تا تمامی مسائل در آن با زور اسلحه حل و فصل شود، هشدارهای لازم را دادهایم و امروز مشکل بزرگ سوریه گروههای تروریستی و افراطی است.
ظريف افزود: اروپا میتواند کمک کند که به طور واقعبینانهتری نسبت به مسائل سوریه و خطرات گسترش تروریسم و خطر کسانی که از اقصی نقاط جهان و از جمله از اروپا برای جنگ به سوریه رفتهاند، با دید واقعبینانهتری تصمیمگیری شود.
میزبانی این برنامه را انجمن دوستی ایران و اتریش با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش بر عهده داشته است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]