واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قطار طرح های شهری در ایستگاه کمبود اعتبارات قم-ایرنا- شهردار قم نسبت به خطر تعطیلی پروژه قطار شهری به دلیل کمبود بودجه درسال آینده هشدار داد.
به گزارش ایرنا، ˈمحمد دلبریˈ سه شنبه شب در جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم گفت: ما در سال گذشته بیش از 98 درصد بودجه قطار شهری را دریافت کردیم و مراحل اجرای این پروژه نیز طبق برنامه ریزی صورت گرفته انجام گرفت.
وی با اشاره به کمبود بودجه برای ادامه این پروژه، افزود: به رغم اینکه بر خلاف سایر شهرها که این پروژه در آنها در حال انجام است دارای دو قطار شهری هم مترو و هم منوریل هستیم هیچ افزایشی در بودجه ما داده نشده است.
وی تاکید کرد: با این وضعیت موجود و میزان اعتبار تخصیص داده شده به این پروژه اگر از طرف رییس مجلس شورای اسلامی و استاندار قم فکری نشود، پروژه قطار شهری را باید تعطیل کنیم.
دلبری با تاکید به اینکه تامین بودجه این پروژه از محل درآمدهای شهرداری امکانپذیر نیست، افزود: ما تا به حال 435 میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه اختصاص داده ایم.
وی افزود: اگر همین مبلغ را در سال 90 و همان زمانی که ما در این مسوولیت مشغول شدیم به پروژه های دیگر اختصاص می دادیم،خدمات بهتری را به شهروندان ارائه می کردیم.
وی یادآور شد: در آن زمان برای انجام پروژه های بلوار پیامبراعظم(ص) و 15 خرداد با قرارگاه خاتم با 120 میلیارد ریال به توافق رسیدیم در حالی که در حال حاضر همین دو طرح را قرارگاه قائم (عج) با 420 میلیارد ریال انجام می دهد ولی درآن زمان از ما در خواست شد تا به جای این دو پروژه برای مترو هزینه کنیم.
شهردار قم با اشاره به افزایش قیمت بتون، سیمان و میل گرد درمقایسه با آن زمان خاطرنشان کرد: اگر ما این 435 میلیارد ریال را صرف پروژه های رو گذر و زیر گذر می کردیم تا بیش از 10 سال دیگر قادر به مدیریت ترافیک شهر بودیم.
شهردار قم با تاکید بر اینکه مسوولیت مترو و قطار شهری به هر شکل بر عهده دولت است، افزود: طبق قانون این بحث زیر ساخت حمل و نقل عمومی محسوب شده و فقط 50 درصد آن طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی باید از طریق شهرداری تامین شود.
وی تصریح کرد: در صورت عدم تامین هزینه های مورد نیاز متروی قم در سال آینده تعطیل خواهد شد، چرا که منابع درآمدی شهرداری به هیچ وجه جوابگوی تامین هزینه های مترو نیست.
شهردار قم در بخش دیگری از سخنان خود همچنین با اشاره به بودجه سال 92 شهرداری ها خاطر نشان کرد: در این بودجه مجموعه شهرداری ها به لحاظ اتفاقات رخ داده در مجلس شورای اسلامی از یک مظلومیت بالایی برخوردار شدند.
دلبری خاطر نشان کرد: هر چقدر که ما برای بودجه های پیش بینی شده در بحث قطار شهری و پروژه های عمرانی حرم و اطراف آن و طراحی قطار حومه ای تراموا در بلوار پیامبراعظم رایزنی کردیم با وجود پیگیری های ویژه شخص رییس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان قم در مجلس این مصوبه در کمیسیون تلفیق تصویب اما پس از ارائه به صحن علنی مجلس، با توافق دولت و مجلس حذف و همان چیزی که دولت پیشنهاد داده بود به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه نه تنها در بودجه شهرداری قم کمکی نداشتیم بلکه چیز دیگری نیز به مجموعه هزینه ها و مخارج شهرداری افزوده شد ، گفت:
پس از مصوبه مجلس مبنی بر برداشت 15 میلیارد ریال از حساب شهرداری ها از سوی تامین اجتماعی و همچنین برداشت 24 میلیارد ریال از این حساب به عنوان سهم کتابخانه ها در سال گذشته مخارج دیگری نیز برای شهرداری بوجود آمد.
وی با بیان اینکه تا قبل از هدفمندی یارانه ها درآمد حاصل از پرداخت عوارض شهرداری و جرایم رانندگی هر شهر به صورت مستقیم به حساب شهرداری همان شهر واریز می شد،افزود: بعد از هدفمندی این درآمد به خزانه واریز و هیچ گونه صورت حسابی به شهرداری ها داده نشد که این جای تاسف دارد.
شهردار قم با بیان اینکه امسال فاجعه بزرگتری با تصویب لایحه اختصاص 20 درصد از درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده شهرهای بزرگ و کلانشهرها به شهرهای کوچک و روستاها ایجاد شده است،افزود: به موجب این مصوبه سازمان شهرداری ها این درآمد را از شهرداری های کلانشهرها اخذ و به شهرهای کوچک و روستاها می دهد در حالی که محل اصلی تامین درآمد شهرداری ها درآمدهای حاصل از عوارض ها می باشد. ک/3
7403/ 550/ 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
30/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]